Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka to zależy. Jeśli ma Ci to dać spokój to pewnie warto. Ja sie zastanawiałam nad detektorem ale balam sie, ze jak nie wyczuje,tętna to będę strasznie panikować i będzie,wiecej szkody niż pożytku. Za max miesiąc powinnaś czuc ruchy- to lepsze niż detektor:) jeśli wytrzymasz tyle tobsie wstrzymaj. Jeśli chcesz koniecznie sprawdzać dzidzie codziennie i moze jeszcze planujesz kolejne ciaze to mozesz zainwestować.

Modelka, Martynika lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do takiego samego wniosku doszłam-poczekam spokojnie na ruchy,które,mam nadzieję,niedługo się rozhulają,bo coraz częściej czuję delikatne łaskotanie,smyranie i mam coraz większą pewność,że to dziecko.Boję się też swojej reakcji na sytuację gdy detektor właśnie nie odnajdzie tętna,a przecież to tylko elektronika.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jeszcze trochę i wszystkie poczujemy ruchy naszych maluchów - chyba nie warto na te ostatnie tygodnie inwestować w detektor :)

Juz sie nie mogę doczekać tych ruchów :) No i samego Maluszka - na święta dostaliśmy od rodziców taki piękny szlafroczek dla niego, aż się wzruszylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 07:46

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuję wyraźnych ruchów. Martwię się, bo własnie większość objawów już minęła, choć zdarza się pobolewanie w lewej części podbrzusza, ale ma tak od początku ciąży. Chciałabym już poczuć ruchy, aby być spokojną, Wizyta u gina dopiero 9 stycznia, nie wiem czy wytrzymam tyle czekania. Może pójdę jutro na szybkie usg, aby się upewnić że z dzidzią jest wszystko w porządku.

• nutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie racje. Poczekam na ruchy. Co do kolejnych ciąż to oczywiście planuję i to ze 3 conajmniej, jak będzie nas stać;) Marzy mi się rodzina wielodzietna, a jak już te dzieci urosną to Rodzinny Dom Dziecka;) Więc w następnej ciąży kupię detektor;) A teraz zainwestuję w poduchę, bo już mi się niewygodnie śpi:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam w prezencie od Mikołaja ;P poduchę tą wielką do spania (rogal) i powiem, że jest bardzo wygodna ale bardziej nadaje się na drzemkę w ciągu dnia niż do spania w nocy. Dlaczego? Otóż w nocy nie śpi się ciągle na jednym boku a przekładanie tego wielkiego rogala z jednej strony na drugą jest dość uciążliwe , zresztą mimo tego śpię na niej ale i tak ląduje ona na podłodze.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    ja dostałam w prezencie od Mikołaja ;P poduchę tą wielką do spania (rogal) i powiem, że jest bardzo wygodna ale bardziej nadaje się na drzemkę w ciągu dnia niż do spania w nocy. Dlaczego? Otóż w nocy nie śpi się ciągle na jednym boku a przekładanie tego wielkiego rogala z jednej strony na drugą jest dość uciążliwe , zresztą mimo tego śpię na niej ale i tak ląduje ona na podłodze.

Właśnie się zastanawiałam jak wygląda przekręcanie się z boku na bok na takiej poduszce, zwłaszcza, że ja się dosyć sporo wiercę i tak myślałam, że to może być uciążliwe. Na razie sypiam nie najgorzej, chociaż faktycznie jest dużo wygodniej jak coś trzymam między nogami na boku, ale póki co egzamin zdaje zrolowana kołdra :).

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie masz tak jak ja- też się wiercę :) Powiem też , że już się odkształcił ten rogal od trzymania go między nogami. Może taka poducha jest lepszym rozwiązaniem np. w 3 trymestrze , sama nie wiem.
    Wiesz.. najlepszym sposobem będzie jak np. poprosisz o taka poduchę na jakąś okazję urodziny, imieniny. Nie wydasz nic a sama w sumie się przekonasz czy Ci odpowiada czy nie :) Będziesz zadowolona albo nie będziesz miała poczucia , że nie potrzebnie wydałaś pieniądze bo się nie sprawdzi- oba rozwiązania będą dla Ciebie korzystne :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta poducha (wielki rogal) w ogóle się nie sprawdziła. Leżę całą ciążę w łóżku, więc często przewracam się z boku na bok, a teraz w III trymestrze gdzie jeszcze trudniej się przekulać z boku na bok, sprawdziły mi się dwie poduchy. Jedna taka zrolowana pod kręgosłup lub zrolowany koc i druga twarda, taka prostokątna między kolana. Z tą między kolanami łatwo się przewrócić z boku na bok, nie wyjmując jej z pomiędzy kolan, a tę spod kręgosłupa, przekładam bez problemu przez sen bo jest mała i bez problemowa do przełożenia.
    Fakt na początku musiałam się przyzwyczaić, ale teraz nie wyobrażam sobie spania inaczej.
    Jak dla mnie ten wielki rogal, to strata pieniędzy i jest dla mnie niepraktyczna gdy przekręcam sie z boku na bok co parę minut nawet i muszę co chwilę odkrywać kołdrę, walczyć z rogalem i ponownie się na nim układać, a naprawdę wielokrotnie już w III trymestrze jest mi trudno z wielkim brzuchem ruszyć się parę centymetrów bez wysiłku :-) U mnie zwykłe poduchy, ewentualnie zrolowany koc wygrywają.
    Ale to moje zdanie.

Anielka27, Kaja lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że się wypowiedziałaś Matylda :) Czyli jednak nie ja jedna mam podobne odczucia co do poduchy-rogala . I teraz po Twojej wypowiedzi mnie olśniło, że jak teraz jest nie wygodnie "walczyć" z poduchą to co dopiero faktycznie w 3 trymestrze...
    krew z mojego mózgu spłynęła mi chyba całkowicie do brzucha ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja też się przekrecam z boku na bok i poduszki są ok i ten rogal widzę nie dla każdej hihi on chyba był dobry dla aktorki aniston hihi to co pamiętam mojej kuzynce też się nie sprawdził więc nie kupiłam pozyczylam od niej i tylko się męczyła dla mnie koszmar ....ale może innym się sprawdza .....

Matylda36 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, że każda z nas ma te same "problemy" ja też się zastanawiałam i nad poduchą i nad detektorem, ale zrezygnowałam i z jednego i drugiego. Ze spaniem jest różnie, zdarza się nawet ze się budzę na brzuchu, ale najcześciej jednak lewy bok działa:) a detektor, super sprawa na pewno, jednak, jak się samemu nie zdjadzie, to więcej stresu niż pożytku!
    Tak samo zastanawiałam się nad monitorem oddechów dla okruszka po porodzie, jednak kolerzanka lekarka może mnie i nie uspokoiła, ale powiedziała szczerze, ze jeśli boję się śmierci łóżeczkowej, to niestety ale żaden detektor ani nic nie pomoze, więc tez dodatkowo nie bede się stresować, tym bardziej, że łózeczko będziemy mieć mobilne i w zasadzie maluszek będzie ciągle przy nas:P a na małej powierzchni też nie ma co swirować:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taką poduchę.... Pół nocy z nią tylko przespałam, bo dłużej nie dałam rady... Wymusza leżenie na lewym boku, a ja lubię się wiercić w nocy. Teraz leży zapakowana w szafie..... A kosztowała ponad 200zl... :(

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanawialam sie tak wstepnie nad monitorem oddechu, fakt ladne ceny, ale I tak raczej odpuszczam tu, bo zbzikowac idzie powoli
    Pamietam, ze Mama chodzila co jakis czas sprawdzic czy oddychamy (zwlaszcza podczas choroby) szczegolnie w nocy, tez sie bala I to z cala czworka
    f2w39n73h9cnzqtm.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Waszych wpisach mysle nad poducha, na razie co prawda nie czuje potrzeby jej uzywania, bo jestem z tych lewych bokow przez cala noc, ale obserwuje, ze na pleckach rano zaczelam sie budzic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra była zachwycona poduchą przez dwie ciąże bardzo mocno ją zutylizowana :) natomiast ja się jakoś nie mogę ułożyć może jak brzuch bedzie większy teraz najcześciej o męża się opieram hehe dla mnie ze spaniem jest trauma bo całe życie na brzuchu spałam i ciężko się przestawić

Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też macie skurcze w macicy ? Boli wtedy brzuch - skórcz powtarza się, zażyłam nospe ale nie wiem czy mam dzwonić do lekarza ?

zem3i09keg891u11.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa po wzięciu nospy poleż przez jakiś czas, jeśli skurcze nadal się powtarzają to koniecznie udaj się do lekarza! i nie czekaj całego dnia, tylko gdzieś po 2-3 godzinach.

Kaja, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa Cześć ja mialam uczucie rozpierania nie tak mocno jak mówiłam lekarzowi to on mi powiedział , ze się poszerza macica bo dzidzia chce wiecej miejsca , a moja kuzynka miesiąc wyżej to ona , az płakała bo bolała ja macica i miednica , a dzidzie bedzie miała dużą chlopca jak teraz znia rozmawialam to mówiła , ze nawet 4kg :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa , a jeśli cię mocno boli to szoruj do lekarza nie ma co czekać :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ