II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was po świętach ja również na przełomie 18/19 czułam pierwsze kuksance .ale wczoraj rano to chyba roczek przegiol piłkę bo tak mi zasadzil kopniaka w boku lewym że myślałam że od mojego m dostałam z łokcie ale nie bo za daleko leżał pobudka jak by się paliło i wczoraj budował /ła cały dzień mi kuksance sprzedawane były .....
-
hej wszystkim po świątecznym obżarstwie kaja fajnie że czujesz juz kopniaki cudowne uczucie :)mój mały wariat to tak ostatnio szaleje że brzuch skacze mi na wszystkie strony .. w żebra gdzieś mi wtyka rączki bądz nóżki i kłuje mnie niesamowicie.dzisiaj w nocy miałam taki silny skurcz że mnie obudził i brzuch miałam twardy chyba przez godzinę, nie mogłam wcale spać.. wzięłam sobie no-spe i magnez. Ale nie odpuściło tak szybko. Muszę się przyzwyczaić do takich skurczów powoli. A jak tam u was ?
-
nick nieaktualnyja poczułam ruchy 18/19 ale to były takie pojedyncze kopniaki i przeważnie koło 22 jak sobie leżałam na tapczanie (półsiedząca)
a po Wigilii to maluda tak się rozbrykał ze nawet było widać jak skóra na brzuchu się podnosi i mój móż też to dojrzał. -
Witajcie dziewczyny po Świętach czy pamiętacie jak czułyście się na samym początku II trymestru? ja wcześniej miałam jakieś kłucia, pobolewania a teraz spokój. Nie wiem czy to dobrze.
Tydzień temu miałam prenatalne i wszystko w porządku
Aha na razie mam nisko łożysko, czy to na tym etapie też tak może być? -
hej ja równiez kopniaki pojedynecze na przełomie 18-19 tyg czułam
Monaaa ja tez miałam nisko osadzoną kosmówke na przełomie 11-14 tygodnia , ale to się podniesie -
Jakoś zapomniałam o tym wątku i ciągle zaglądam tylko do czerwcówek;)
Tutaj taka duża rozbieżność tygodniowa;) Ale czas szybko leci to i my niedługo będziemy pod koniec IItrymestru;)Limerikowo, Anielka27, Modelka lubią tę wiadomość
-
Moje najbliższe usg dopiero za tydzień. Już się robię nerwowa, wiem, że to się rozładuje dopiero po tym jak zobaczę zdrowe dziecko na monitorze. Ech, ciężkie czasy dla mojego małżonka nastają, oj, ciężkie, jak zawsze przed usg . Dlatego czekam z niecierpliwością na te kopniaki, przynajmniej tak mogłabym kontrolować, czy wszystko jest ok.
Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę za 2 tygodnie, ostatnio inny lekarz powiedział mi, żeby nie robić tak często (czyli co miesiąc) badania usg. Nie jest to szkodliwe dla obecnego dziecka, ale może mieć wpływ na kolejne pokolenia (np. autyzm)
Wytłumaczył to też tym, że jakby dzidzia nie "przepada" za tym badaniem, bo czasami "ucieka"-od tych fal ultradźwiękowych podczas badania.
Co lekarz to inaczej. -
Fakt co lekarz to inna opinia o usg, ja tam nie wierze w szkodliwosc fal usg powodujaca choroby w pokoleniach.Fakty sa takie ze kiedys nie bylo usg i innych zagrozen a od starozytnoisci ludzie z ulomnosciami rodzili sie. Dziecko reaguje raczej na bodziec zew jak glowica, to samo mozna sprobowac z reka przylozona do brzuszka
Ogladalam program BBC o leczeniu kobiet po wielu problemach z ciazami i tam one mialy scan co tydz do konca 1 trymestru
ja robilam co 2.5 tyg do konca 1 trym by sie psych nie nakrecac i jak narazie jest ok z Maluchem, a i tak co ma byc to bedzie..
od kilku tyg slucham sobie detektorem tetna i tez jestem spokojna-oszczedzam na usg ;;--)))))))))))))))
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Czy mogę sie przyłączyć?
Limerikowo-bardzo mnie ciekawi detektor tętna. Możesz mi napisać z jakiej firmy masz i od którego tygodnia dało rade usłyszeć tętno? Ja nie napiszę ile już usg miałam w tej ciąży..... Ale jest to ciąża po poronieniu (w poprzedniej ciąży chodziłam z martwym dzieckiem prawie miesiąc ) i w w dodatku ciąża jest trochę problemowa (było podejrzenie przegrody macicy, do tego doszedł krwiak i plamienia które nadal są). Trzy razy byłam w szpitalu. A do ginekologa chodzę co 2 tygodnie. Więc możecie się domyślić ile już usg miałam. Ale wolę dmuchać na zimne. Myślę ze brak usg mogło bardziej mojemu dziecku zaszkodzić w tym przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 15:15
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Detektor tętna płodu Sonoline C z kolorowym LCD to taki wlasnie uzywam, moze nie jest z tych najtanszych ale na 2,3 dzieci oplaci sie , zawsze potem mozna przeciez odsprzedac
ten akurat jest b czuly, od 12 tyg mozna juz wychwytywac nim tetno Maluszka
mi osobiscie daje komfort psych, poniewaz jestem po 2 stratach
Ostatnio sluchalismy w swieta u mojej szwagierki w 30tyg i wszyscy byli b poruszeni na dzwiek serduszka plus wykres i pomiar,smiali sie jak ona opowiadala ze polozna miala podobne urzadzenie i nie mogla znalezc tetna jej Malej i brali ja, na scan a ja od razu znalazlam ;;--)))
-
Hey po świętach co do kopniakow byłam sobie pospiewac do kościoła z moim chórem i jak zaczęliśmy śpiewać i organy zaczęły grać tak dostałam w przepone że powietrza z rezerwy wyciągnąć nie mogłam ci się śmiali a ja koleżankom mówię nie falszujcie bo dostaje od środka kopniaki ubaw po pachy bo slyszaly jak często powietrze dobieram może faktycznie falszuje hihi
-
Fajny ten detektor ale szukam czegoś do 200zl... Tym bardziej że drugiej ciąży już raczej nie planuje. Może w poniedziałek podejde do położnej i poproszę żeby mi wyszukała swoim detektorem. Jak jej się szybko uda, to pewnie zdecyduje się na zakup.