ile kg na plusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się strasznie przejmowałam wagą przed ciązą, bo kiedyś miałam kilka nadprogramowych kilogramów i ciężko pracowałam, żeby się ich pozbyć. Schudłam aż za mocno, ale kiedy poznałam mojego męża przybrałam 2 kg i moja waga wyjściowa sprzed ciąży (i podróży poślubnej, kiedy zaszłam w ciążę) to 58 kg Staram się być altywna w ciązy- maszeruję na bieżni, spaceruję, chodzę na jogę i czasem pływam o ile pozwala mi na to samopoczucie i rozciągająca się macica Jestem teraz w 19 tygodniu i mam 3.5 - 4 kg na plusie Moja Malutka jest duża jak na swój wiek i bardzo mi już brzuszek urósł Czuję się ociężała, bo nigdy nie mialam tak wystającego brzucha :p ale wyglądam rewelacyjnie Najważniejsze to akceptować siebie dziewczyny! A zbędne kilogramy stracimy jak już nasze maluszki będą z nami
dddodiii lubi tę wiadomość
www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą! -
dddodiii wrote:Ale dlaczego juz 4 na plusie? W pierwszym trymestrze nie idzie w dzidziusia,wiec lepiej nie jeść za duzo,a raczej nie jeść więcej...
Moja lekarz powiedziała, że widocznie taki mój urok Mam duży apetyt od samego początku no i zaczynałam od niedowagi15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
nick nieaktualny
-
ja mam 14tc + 1d
ciążę zaczynałam z wagą 76,5 kg
13t4d - 77,1 kg
zobaczymy jak będzie dalej od samego początku apetyt mam dobry, większy niż przed ciążą. jedynie mniejsza ochota na słodkie. a wymiotów i mdłości nie doświadczyłam, więc waga nie miała okazji polecieć w dółJulia
-
nick nieaktualnyTo nie znaczy,żeby się obżerać
30kg,to już jak dla mnie przesada...
Nie ważne czy wygląda lepiej czy gorzej,ale ważne,jakie to obciążenie organizmu-nie dość,ze ciąża,to jeszcze dodatkowe kilogramy.
Ja rozumiem nawet te 20kg przytyć,ale 30,to juz naprawde sporo...
No tak-każdy organizm jest inny:-)
Pewnie wygląda super po ciazy,bo się wzięła za siebie:-)
-
nick nieaktualnymalala wrote:ja mam 14tc + 1d
ciążę zaczynałam z wagą 76,5 kg
13t4d - 77,1 kg
zobaczymy jak będzie dalej od samego początku apetyt mam dobry, większy niż przed ciążą. jedynie mniejsza ochota na słodkie. a wymiotów i mdłości nie doświadczyłam, więc waga nie miała okazji polecieć w dół
Oby tak dalej -
dddodiii wrote:No i bardzo ładnie Masz szczęście ogromne,ze nie doswiadczylas tych zajebistych mdlosci...ja miałam caly pierwszy trymestr-cos strasznego:/ Najgorzej wlasnie pierwszy trym.wspominam:/
Oby tak dalejJulia
-
nick nieaktualnymalala wrote:moja koleżanka z pracy cierpiała bodajże do końca 4 miesiąca, schudła bardzo mocno, wylądaowała w szpitalu pod kroplówką.. także bardzo, bardzo doceniam to, że u mnie obyło się bez takich akcji. jedynie mdłości w momentach dużego głodu, ale to bez problemu do pozbycia się - wystarczyło coś zjeść
Ja to nic przelknac nie mogłam...ale nie schudlam,bo ogólnie przed ciąża Malo jadłam
Pamiętam jak cebula robila ze mną cos niesamowitego...cos czego nie zapomnę...Tak lubilam cebule,a przez te mega mdłości do dzis nie jestem w stanie na nią spojrzeć...No i kilka innych smakołyków
A koleżanka to faktycznie przezyla masakrę
Współczuję jej...
Dbaj o siebie i życzę milej ciazy-samych cudownych wspomnień -
U mnie wygląda to tak:
Start ciąży - 58kg
6tc - 59kg
10tc-58kg
15-58kg
18tc-59kg
19tc - 60,5kg (na innej wadze)
21tc - 58,5kg
Wszyscy mi mówią, że chudnę, a jem więcej niż przed ciążą. W 19tc ucieszyłam się, że trochę się przybrało, ale chyba niepotrzebnie. W ogóle nie widać po mnie ciąży. W poniedziałek idę na USG, mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko ok.mamaasia -
ja w poprzedniej ciazy startowalam z waga 56 kg....jestem aktywna, cwiczylam, jezdzilam na rowerze codziennie kilkanascie kilometrow ( do przedszkola i z przedszkola) fitness, joga a tylam z powietrza...okazalo sie za mam niedoczynnosc tarzycy....ciaze zakonczylam w 31 tc z waga po szpitalu 64 kg....i do momentu zajsscia w ta ciaze ( 8 miesiecy) mimo diety, ciwczeni itp schudlam 1kg....wystartowalam z waga 63kg...jestem sfrustrowana bo nie czuje sie dobrze w tym ciele, nie chodzi o ciaze, kocham swoj brzuszek, ale juz p[rzed ciaza mialam problem z tym ze tak wygladam
kasia -