Ile przytyłyście w II trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z kolei do 13 TC przytyłam 5 kg a później doszło jeszcze 5 !
Tak więc obecnie w 22 TC jestem 10 kg na + !
Na początku byłam przerażona, że mogę dobić do 30 do końca ciąży ale wzięłam pod uwagę, że w piersiach przybyło mi aż 20 cm, a w brzuchu 19 cm.
Co prawda kiedy tylko dowiedziałam się o ciąży natychmiast rzuciłam papierosy (wcześniej wypalałam około 2/3 paczki dziennie) i miałam "wilczy apetyt" co przełożyło się pewnie na moje + 2,5 cm w udach. No i ze względu na poronienie w pierwszej ciąży automatycznie ze strachu po zobaczeniu II kresek nawet nie postawiłam nogi na siłowni do której chodziłam wcześniej regularnie 3x w tygodniu czego teraz może i trochę żałuję, bo mogłabym pewnie uniknąć dzięki temu tych kilku ponadprogramowych kg w pierwszym trymetrze. Ale jestem dobrej myśli i staram się jeść zdrowo aczkolwiek raz w tygodniu nie odmawiam sobie małej dawki "przyjemności" -
ja jestem obecnie w 18 tc i plus 5 kg, w pierwszej ciąży przytyłam łącznie 16kg
-
Nitka_lutowa wrote:22tyd 5d i 9kg na plusie:/ w 1 trymestrze przybyly 2kg a pozniej 1kg na tydzien i dalej tak jest:/ mam nadzieje ze stanie w koncu dodam ze jestem na diecie...
Obecnie koniec 2go trymestru i nadal 9kg na plusie takze cale szczescie waga stanela a Synus rosnie:) -
befra wrote:U mnie 23 tc a waga dalej ok -6 kg. Jak na początku schudlam tak od dłuższego czasu waga stoi w miejscu.4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
Jestem w 26 tygodniu ciąży. Przytyłam tylko 1,5 kg, ale lekarz twierdzi, że mam jeszcze czas na przytycie a dziecko rozwija się prawidłowo. U mnie też były ketony w moczu i lekarz zalecił mi jeść kolację przed snem. Pozostałe badania mam w normie.
-
Agmathia wrote:Jestem w 26 tygodniu ciąży. Przytyłam tylko 1,5 kg, ale lekarz twierdzi, że mam jeszcze czas na przytycie a dziecko rozwija się prawidłowo. U mnie też były ketony w moczu i lekarz zalecił mi jeść kolację przed snem. Pozostałe badania mam w normie.4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
nick nieaktualny17 tc i 2-3 kilo na minusie. Od miesiąca jestem na diecie cukrzycowej i zgubiłam już 1,5 kg. Nie powinnam przytyć więcej niż 6kg, bo mam duuużą nadwagę. W pierwszej ciąży zaczynałam z podobnego pułapu i udało mi się nie utyć, tzn. miałam zatrzymanie wody i dużo przybrałam w ostatnim miesiącu, ale po porodzie szybko zeszło do wagi sprzed.
Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie. -
Jeny... załamujecie mnie! Ja dopiero 15tc a już 7kg!!!!! I nie jem żadnych słodyczy białego pieczywa smażonego sosów fastfoodów.... samo zdrowe wegetariańskie fit jedzenie do max 4 posiłki bo więcej nie wcisnę + 1,5l wody a tyję w oczach!!!! Dlaczego???!!!
-
No ja sama nie wiem, czemu nie tyję. Jem na co mam ochotę, czasami co 2-3 godziny jak głód ściśnie. Nie ograniczam się, bułki, tłuste mleko, zdarzają się fastfoody. Moja koleżanka tydzień po mnie w ciążę zaszła i już 8 kilo ma na plusie a ja tylko 1.5 kilo.