Ile przytyłyście w II trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoniec 25 tc i 5,5 kg na plusie z czego 3 kg doszło mi w jeden miesiąc
Nie jem fast foodów , nie piję soków i gazowanych napojów, jedynie woda. Nawet herbaty nie słodzę, a kawę pół łyżeczki . Jedyne z czego najtrudniej zrezygnować to kawałek czekolady albo cukierek z pysznym nadzieniem
Czas chyba odstawić słodycze i produkty mączne
Zobaczymy jak będzie w tym miesiącu -
Wreszcie jakieś wpisy w tym wątku które sprawiają że mogę coś dodać od siebie Zaczynałam od 60 kg (na diecie z niskim ig), i błyskawicznie przytyłam 3 kg żeby wrócić do wagi przed-dietowej, w efekcie czego I trym zakończyłam cięższa o ok. 4 kg. A teraz w 20 tc (19+1) miałam 67, czyli w sumie 7 kilo od początku ciąży.
Wszystko (no dobra, większość) z tego widzę na brzuchu i staram się nie panikować...Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Ja zaczynałam z wagą 62 kg. Teraz - końcówka 13 tc mam wrażenie, że waga sobie że mnie drwi - jem bardzo zdrowo, unikam produktów o wysokim indeksie glikemicznym, ćwiczę 5 razy w tygodniu, chodzę na basen i spaceruję a mimo to ważę już prawie 4 kg więcej. Dziewczyny czy ten przyrost masy jakoś wyrówna się w kolejnych tygodniach? Druga sprawa jest taka, że zmagam się z zaparciami cały czas.
-
nick nieaktualnyFiufiu, może zapytaj lekarza na kolejnej wizycie ?
Moim zdaniem ,jeśli zdrowo się odżywiasz i na dodatek ćwiczysz, to nie powinnaś się przejmować wagą, bo już niewiele możesz zrobić. Coś jeść przecież trzeba
Ja też miałam zaparcia w tych tygodniach. Jadłam jabłka, piłam kefiry, maślanki, dużo wody -pomagało -
Hej, ja jestem 15tc, zaczynałam z wagą 68kg, dziś waga pokazała 67,9kg.
Od 6 do 11tc wagę miałam poniżej wagi startowej, ok. 66kg, pewnie głównie ze względu na popołudniowo-wieczorne mdłości, od 12 tc mdłości odpuściły i mogłam znowu normalnie jeść. Trochę sobie pofolgowałam i nawet przekroczyłam wagę startową o prawie 1kg, ale na ten moment chyba mi się unormował apetyt.
Dodam, że jestem na euthyrox 25 od początku ciąży i myślę że on też nieco utrzymuje w ryzach mój apetyt/polepsza przemianę materii.
Czuję się dobrze i oby tak dalej.
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:Hej, ja jestem 15tc, zaczynałam z wagą 68kg, dziś waga pokazała 67,9kg.
Od 6 do 11tc wagę miałam poniżej wagi startowej, ok. 66kg, pewnie głównie ze względu na popołudniowo-wieczorne mdłości, od 12 tc mdłości odpuściły i mogłam znowu normalnie jeść. Trochę sobie pofolgowałam i nawet przekroczyłam wagę startową o prawie 1kg, ale na ten moment chyba mi się unormował apetyt.
Dodam, że jestem na euthyrox 25 od początku ciąży i myślę że on też nieco utrzymuje w ryzach mój apetyt/polepsza przemianę materii.
Czuję się dobrze i oby tak dalej.
Też biorę euthyrox 75, wyniki tarczycy mam nawet poniżej normy, więc i metabolizm powinien przyspieszyć, ale tak nie jest. -
Dżoana - ja dopiero 18tc a tu 7kg na plusie... Z czego 3kg przez ostatnie 4 tygodnie. Wcale nie czuje żeby woda mi sie zatrzymywała czy coś, piję bardzo dużo, ale i dużo sikam. No i się nie obżeram, a kg lecą. W pierwszej ciąży do 12tc przybyło 4kg, przez drugi trymestr 9, apotem miesiąc w miesiąc w trzecim po 4kg. Cukrzycy nie miałam, tarczyca też ok. Startowałam wtedy z wagą 56kg przy 172cm, teraz na start było 58kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 19:17
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016