Ile przytyłyście w II trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przez I trymestr po 1kg na miesiąc, ale w ostatnim miesiącu aż 4,5kg. Nie wiem dlaczego taki skok, bo w lustrze tylko brzuch i cycki większe. Nie jem jakoś dużo więcej i więcej się ruszam, a w I trymestrze musiałam dużo leżeć. Widocznie tak ma być. W sumie do 20 tygodnia 7,5 kg.
Moja bardzo szczupła koleżanka pocieszyła mnie, że ona przez całą ciążę przytyła w sumie 20kg, ale po porodzie i przy karmieniu bardzo szybko to straciła i teraz nie ma ani grama tłuszczu. Tak więc chyba nie trzeba za bardzo wagą się przejmować i najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. -
Widzę że nie tylko ja pierwszy trymestr zakończyłam z bilansem -1,5 kg. Teraz skończyłam 15tc i wróciło mi póki co 0,3 kg ... póki maluch ma się dobrze nie mam zamiaru się przejmować. W poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg, startowałam z wagi 58 kg a zakończyłam na 75 kg (z czego w ostatnim miesiącu puchłam strasznie i zatrzymywałam wodę bo miałam nadciśnienie ciążowe i stan przedrzucawkowy. Z tego co pamiętam po dwóch tygodniach od porodu ubyło mi 8 kg. ... Wtedy już w pierwszym trymestrze miałam 5 kg na plusie - co było dla mnie straszne... teraz jest lepiej i mam nadzieję że tak zostanie do końca ciąży. im mniej się przytyje w ciąży tym łatwiej będzie zrzucić nadprogramowe kg
niedoczynność tarczycy - euthyrox 100mg 3x w tyg i 125 mg 4 x w tyg
moje pierwsze szczęście ma już ponad 4 latka i jest wesołym łobuziakiem -
ja 24 tydzień i od początku nabrałam 4 kg, z czego większość w ostatnim okresie. Od świąt się futruję jedzeniem, nakaz lekarki;) Zaczynałam ciążę na granicy niedowagi/normalnej wagi. Teraz waga znowu stoi od jakiegoś czasu, chyba znowu jem zbyt mało, zważywszy, że dzieciak dwa tyg temu miał przeszło pół kilo, piersi gigantyczne, a macica, to wiadomo..letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-
Hej Dziś dowiedziałam się, że jestem we wczesnej ciąży. 22.04 biorę ślub, więc wg mojej ostatniej miesiączki wychodzi, że będzie to 16tc. Czy duży jest wtedy brzuszek? Wiem, że to sprawa indywidualna kazdej kobiety, ale jestem ciekawa jak było u Was03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
ja w 16 tygodniu nie miałam praktycznie w ogóle brzucha, ewentualnie jak się rozebrałam to tak wyglądało jak "delikatne wzdęcie" bo obfitym posiłku. Brzuch zaczął rosnąć wraz z 20 tygodniem i wtedy też waga ruszyła, bo w 1 trymestrze nie przytyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 10:20
-
wercia2601 wrote:Hej Dziś dowiedziałam się, że jestem we wczesnej ciąży. 22.04 biorę ślub, więc wg mojej ostatniej miesiączki wychodzi, że będzie to 16tc. Czy duży jest wtedy brzuszek? Wiem, że to sprawa indywidualna kazdej kobiety, ale jestem ciekawa jak było u Was
zdecydowanie indywidualna... masz juz sukienke? -
mi na chwilę obecną (26 tydzień) przybyło 7kg w pierwszej ciąży miałam podobnie, chociaż teraz starowałam z trochę wyższej wagi. Za to pamiętam, że dwa tygodnie po porodzie miałam minus 11kg i byłam wtedy tylko 2kg na plusie, więc faktycznie ten średni zalecany przyrost wagi 11-14 kg to nic strasznego
-
nick nieaktualny