Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
My jeszcze płci nie znamy jednak nastawiamy się bardziej na synka.
Imiona wybrane dla obu płci córeczka będzie Kornelia a chłopiec - tatuś bardzo chciał mieć Kacperka a mi się wydaje, że tych Kacperków jest pełno wszędzie więc zdecydowaliśmy na kompromis i naszemu Kacperkowi zmienimy "c" na "s" więc będzie Kasperawangarda lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny15.10 okazało się, że Nasz Leoś jest dziewczynką.. Podobno kobiety w ciąży czują co kryje się w brzuszku i się pomyliłam.. Jakoś tak od początku obstswialiśmy chłopca, chyba dlatego, że tatuś zawsze chciał kompana do piłki.. Mimo, że jest dziewczynka zakochał się od razu w swojej królewnie. Nasza iskierka będzie mieć na imię Marika, choć w zanadrzu jest jeszcze Lea. Obydwa imiona strasznie mi się podobają, ale tatuś woli pierwsze.. Dobrze, że nie musze się zgadzać na imię wymarzone przez teściową- Julka- niby ładne, ale znam mnóstwo dziewczynek o tym imieniu. Od kilku lat teściowa tak marzyła o Juleczce.. Musi nam wybaczyć..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrucha wrote:Nadiii, a początkowo z usg wychodził chłopczyk?
U nas będzie synek, i chyba Adaś
a marzyła mi się córcia
Na początku dzieciak zasłaniał się nóżkami i lekarz się śmiał, że albo wstydliwe, albo złośliwe! Jakoś tak jeszcze przed ciążą nastawiliśmy się na syna i później to było takie oczywiste. Nie wiem dlaczego. Dla mnie nie ma znaczenia płeć tylko zdrowie mojej kruszyny, na którą tak długo czekaliśmy! A że w koło teraz same chłopaki, Nasza królewna będzie mieć wesoło!
-
nick nieaktualnyLonia wrote:U nas będą dwie dziewczynki, długo myśleliśmy nad oryginalnymi imionami i do tego pasującymi do siebie i nazwiska; po wielu debatach postawiliśmy na imiona Sara & Lara
Mam dużo młodsze siostry bliźniaczki i nazywają się SANDRA& LAURA! Bardzo piękne imiona wybrałaśLonia lubi tę wiadomość
-
U nas jeżeli będzie chłopczyk ( usg 13tydzien lekarz powiedział, że chłopiec) to będzie Paul
Mój mąż ma na imię Jean Paul i jego marzeniem jest żeby synek miał tak samo na imie wiec poszliśmy na kompromis i maluch będzie Paul
Jeżeli będzie córeczka to chyba Paola ale do tego nie mam 100% przekonania chociaż nie mam pomysłu na imie dla córeczki
Starsze mają na imie Adrianna i Amelia -
ja mam problem bo mój facet nie jest polakiem wiec jako takie polskie imie odpada. Z drugiej strony bardzo oryginalnego bym nie chciała, w sensie że w pl rodzina nie bedzie potrafiła wymówić... Jeszcze nie wiemy czy chłopak czy dziewczynka ale stanelo na Florian i Ariana... chociaż Florian no poodba mi się ale czy tak na 100 % to nie wiem. podoba mi się jesczze Aaron, Alex, Aryan
dla dziewczynki jeszcze Laura, Liriana, Mia, Lea.. -
My też mamy w domu małą Zosię wiem, że teraz bardzo popularne imię. ..ale bardzo mi się podoba poza tym dla dziewczynki nie wiele imion mu się podoba. Bardzo mi się podobało imię Leonia, ale szwagierki córka na tak na imię. ..więc odpadło
Na liście była też Eliza, Hanna, Helena.
Dla chłopca nie szukaliśmy za bardzo ponieważ już na USG I trymestru powiedział nam dr ze na 90% dziewczyna i ja też tak czułam...)09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A mi się podoba imię które chyba tu jeszcze nie padło Rozalia mała Róża a jak będzie chłopczyk a mam takie przeczucie to bardzo chciałabym Jerzyka czyli Jurka. Natomiast mąż kręci nosem. Nasz synek to Jaś w sumie popularne imię ale śliczne jak będzie większy to będzie Janek.
Tipi lubi tę wiadomość