Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Imiona dla dzieci
Odpowiedz

Imiona dla dzieci

Oceń ten wątek:
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podziwiam osoby ktore decyduja sie dac swojemu maluszkowi rzadkie imie, ktore czesto robi zamieszanie i budzi zdziwienie w otoczeniu. Mnie samej podobaja sie takie wyszukane, rzadsze imiona. Jenak z natury jestem osoba ktora woli sie nie wyhylac dlatego tez imie staram sie wybrac tez takie ktorego za bardzo nie bedzie "slychac". Jednak powtarzam rzadkie imiona sa super i popieram te mamusie ktore wahaja sie nad wyborem takiego.

a co myslicie o imionach Oskar, Błażej, Filip, Ada, Nadia, Iga? Chyba jestem najbardziej za imieniem Oskar i Nadia. A Wy jakie imiona wybralyscie dla swoich maluszkow?

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitta, mi te imiona, ktore przytoczylas podobaja sie. Ale to nie powinno miec znaczenia, bo maja podobac sie Tobie i tacie dziecka. Swiat przywyknie.

A jesli mowa o nietypowych imionach to wczoraj zetknelam sie (posrednio, bo przez dokument) z kobieta, Polka o imieniu Sumi.

Nasza córka to Michalina, a teraz czekamy na Tadeusza. Lubimy tradycyjne imiona i nie chcielismy by w klasie sie powtarzaly, ja byłam czwartą Anią w klasie, nic miłego, jak pani mówi wtedy po nazwisku. A ja pracując z dziećmi słyszałam już setki imion i jak wybierałam dla naszych dzieci, to często nie mogłam pozbyć się skojarzeń z dziećmi, które znam. Poza tym te, na które się zdecydowalismy daja duzo mozliwosci zdrabniania. Córka to Michalinka, Michasia, Misia, Miśka, Musiulka, Musiula, Misianda (żartobliwie). A Tadeusz też ma sporo opcji (Tadeuszek, Tadek, Tadzio, Tadzik, Tadziuś, Tadzinek... pewnie jeszcze coś spontanicznie wymyślimy).

nitta32 lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, a my mamy właśnie Anię :) Moda tak się zmieniła, że pani w urzędzie powiedziała, że bardzo oryginalne imię nadajemy, bo już nie pamięta, kiedy jakąś Anię rejestrowała ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, to prawda, ja jestem z rocznika '79, wtedy była moda na Anny być może po aktorce Annie Dymnej i piosenkarce Annie Jantar. Na studiach na roku było chyba 8 Ań (na 50 dziewczyn, bo kierunek babski, nauczycielski).

Obecnie mam na 450 uczniów w szkole 3 Anie, a w przedszkolu na 75 jedną, więc nie jest źle. Bardzo popularne są Julki, Wiktorie, Hanie, a z chłopców Kuba, Kacper, Mateusz.

Larysa lubi tę wiadomość

• tere85 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas Szymuś albo Rozalka albo Róża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 20:14

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia? bardzo ładnie :) u nas Lilka lub Zuzia :) (mąż sie nie poddaje z Zuzią :)

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
  • Mona24 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczyny myslicie o imieniu Julian ? Mąż uparł sie na to imię..

f2w3rjjgpwotqiho.png
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek ... bardzo fajnie :)

31159dffca.png
  • Karo_lina. Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Leon :)

też chciałam Juliana ale kuzynka mnie uprzedziła :)

Karo.
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się Leon bardzo podoba ale maż jest przeciw, ladne jest też Ignacy , Antoni, Miłosz. A dla dziewczynki podoba mi się Gaja, Lenka, Julianna i Nadia. W domu mam Blanke i Maje :)
    Julian tez ładne tylko w najbliższym otoczeniu juz zajęte.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Lea88 Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia13,

Dlaczego nie chcecie mówić na córeczkę Sophie? Przecież to bardzo ładne imię.

U mnie w rodzinie są dzieciaki, które mieszkają za granicą i imiona również mają "zagraniczne", ale nie "spolszczamy" ich. Po prostu zwracamy się do nich tak jak mają na imię. A i dziecku nie robi się wody z mózgu.

A jeśli chcecie mieć Zosię to dajcie na imię Zosia, dla obcokrajowca to nie jest trudne do wymówienia.

Nie mniej jednak oba imiona są ładne:)

• tere85 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Julian bije na głowę wszystkie męskie, niestety z Julianów znam tylko króla Juliana samozwańca :D Ale mam sąsiada Lucjana ;P

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • All4love Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Wiktoria albo Jakub :)

20.08.2017 <3
  • Nissiia Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seweryn, Gniewko, Marcel na które byście stawiały ??
    Jak radzicie sobie z opiniami najbliższych jak mówicie im o swoim typie? Moja teściowa to uważa że ma najwiecej do gadania i za każdym razem komentuje "Seweryn- to mi się kojarzy z takim dostojnym, uniosłym mezczyzna, gdzie tam mu dacie tak na imię, to dziecko. Dajcie mu Gniewko piękne imie." Tylko że ten mały seweryn bedzie tylko małym tylko przez ok 5 lat a potem bedzie coraz starszy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam jednego Seweryna, teraz już dorosły, ale znam go od wieku nastu lat. Seweryn, Sewek, Sewuś, Sewi - można zdrabniać.

• Monika K Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam córkę i imieniu Noemi :-) w Drodze kolejną córką i myślę nad Hanią albo Olivią :)

qsky35f7cldvsfw7.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia - Gniewko! :)

Dla dziewczynki podobają mi się Kalina, Ania (!), Olga, Ola. My chcieliśmy dać córce na imię Ola, ale znów będzie syn :)

Elaria - odnośnie "Nitta, mi te imiona, ktore przytoczylas podobaja sie. Ale to nie powinno miec znaczenia, bo maja podobac sie Tobie i tacie dziecka. Swiat przywyknie." - myślę, że forum może pełnić rolę kontrolną, na zasadzie: Żyraf? Jesteś pewna? Może to przemyśl? ;) Nikt nie powinien tu oceniać co jest ładne i co do kogo pasuje. Ale czasami takie ogłoszeniu światu jaki ma się pomysł, potrafi głupi pomysł wybić z głowy.

Odnośnie imienia Ania, to jestem nim zauroczona. Zaskakuje mnie, że dziś jest to niepopularne imię. Dla mnie niepopularne są Nadie, Lenki, Emilki, Amelki, Jessiki i Victorie. W czasach mojego dzieciństwa, to byłby obciach mieć tak na imię. A teraz te imiona są w modzie, a Ania, Magda, Kasia i Basia są uznawane oryginalne. Czuję się staro ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my wybraliśmy imię- Małgorzata- w pracy usłyszałam "ojej takie stare imie" ;) więc ja też czuje się staro ;)

zokeia lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce Różyczkę a mąż Rozalkę synka mam Jasia i nie wyobrażam sobie żeby moja córeczka nie miała staropolskiego imienia. Te zapomniane imiona przecież są takie piękne a Tadzik super Julek też chociaż złe skojarzenia a Ignaś to już cudo :-)

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ostatnio jeszcze Bianka chodzi po głowie :)

31159dffca.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ