Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
foxylady wrote:Dziewczyny, ja do swojego malucha zaczęłam mówić Rysiek i mojego męża od razu zmobilizowało do współpracy w zakresie szukania imienia
Z moim nie przejdzie, bo jego dziadek miał Ryszard i on by chciał nawet dać takiefoxylady lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zawsze można spróbować z czymś, co mu się źle kojarzy... U mojego może Janusz? Wiem, że tak by dziecku na pewno na imię nie dał. Foxylady, dzięki za pomysł, może poskutkuje. Oby się tylko do Janusza nie przekonał, bo mnie też to imię nie leży .
foxylady, polkosia lubią tę wiadomość
-
Kagura wrote:Zawsze można spróbować z czymś, co mu się źle kojarzy... U mojego może Janusz? Wiem, że tak by dziecku na pewno na imię nie dał. Foxylady, dzięki za pomysł, może poskutkuje. Oby się tylko do Janusza nie przekonał, bo mnie też to imię nie leży .
Też jest takie ryzyko mój brat dla żartów zaczął na synka mówić Dezyderiusz.. później w popłochu szukali imienia dla małego bo cała rodzina się osłuchała i przyzwyczaiła do tego imienia, że w końcu Dezydek nie był niczym odmiennym, a wręcz bardzo ładnym imieniem, nawet według prababci finalnie urodził się Maciej. Choć czasem zdarza się, że ktoś zawoła za nim Dezydek
PS - ALE MI SIĘ RYSIEK PODOBANikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
foxylady wrote:Też jest takie ryzyko mój brat dla żartów zaczął na synka mówić Dezyderiusz.. później w popłochu szukali imienia dla małego bo cała rodzina się osłuchała i przyzwyczaiła do tego imienia, że w końcu Dezydek nie był niczym odmiennym, a wręcz bardzo ładnym imieniem, nawet według prababci finalnie urodził się Maciej. Choć czasem zdarza się, że ktoś zawoła za nim Dezydek
PS - ALE MI SIĘ RYSIEK PODOBA
W rodzinie męża tak dla żartu na córkę siostry wołali Klara i też teraz dziadek chyba częściej do małej tak woła niż po imieniu. Biedne dziecko się pogubi .
Mój małż jakoś wybitnie się krzywi na Krzysztofa jeszcze, za to mnie właśnie bardzo to imię pasuje, więc może tak zminimalizuję ryzyko .
A do Ryśka nic nie mam - ponoć fajne chłopaki, choć żadnego nie znam osobiście .foxylady lubi tę wiadomość
-
Ach, jakie spiski tu powstają .
Mąż po powrocie z pracy dzisiaj zaproponował Roberta. No cóż, może nie jest to mój faworyt, ale lepiej niż Zygfryd xD. No nic, poczekamy parę dni i albo się osłucham, albo się mężowi znowu odwidzi, ale wtedy to już mi ręce opadną do ziemi...foxylady lubi tę wiadomość
-
Moj w pierwszej ciąży tez tak wymyślał. Co powiedziałam to było be. A za kilka dni jak miałam kolejny typ to jemu się zaczynało podobać poprzednie. Dopiero jak wymyśliłam Mikołaja nie miał żadnych obiekcji
Teraz było łatwiej bo już przed ciążą podobało nam się imię Ignacy a że będzie chłopak to nie mamy problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 22:45
Kagura lubi tę wiadomość
-
Zanim jeszcze zaszłam w ciąże, a staraliśmy sie i leczyłam ponad 2 lata, byliśmy przekonani i ze My będziemy mieli dziewczynkę od zawsze takie przekonanie ze będzie Oliwka, teraz jestem w 13 tyg ciąży i prawdopodobnie to chłopiec, wiec Oskarku czekamy na Ciebie
-
U nas 100% synuś i będzie się nazywał Alek