Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam siostrzenicę Helenke i jest to najpiękniejsza istotka i bardzo wrażliwa (nie widziałam ładniejszej dziewczynki). Przy okazji jest największym słodziakiem potrafi przybiec do Ciebie i Cię przytulić i powiedzieć ,,ciociu bardzo Cię kocham" albo próbuje sie do Ciebie przypodobać i prawi komplementy. Ma 5 lat dopiero a już wie jak się podlizać ale w taki fajny sposób i nic w zamian za to nie chcieć. Podobno Helenki to takie łagodne i dobre istotki no i imię śliczne
justa1234 lubi tę wiadomość
-
My też myślimy już o imionach.
Narazie w żartach wołamy na podwórku "Bartek", "Paweł" Mąż ma gospodarstwo rolne i często głośno się wołamy jak nie wiemy gdzie kto jest
Gorzej z imieniem dla dziewczynki... Mąż jest uparty na Zuzię. Ledwo zaczęliśmy się spotykać to już słyszałam to imię. A niestety ja pracuję w przedszkolu i to imię kojarzy mi się z dziewczynkami przy kości, które albo są zamulone albo pyskate. eeeh W ogóle praca z dziećmi bardzo nastawia na niektóre imiona. Tymbardziej, że zauważa się pewne cechy powielające się u imienników.
Ja to znowu lubię twarde imiona. Dorota, Ewa.
-
Powiem Tobie, Paulin, że czytam znaczenie imion
Moje też w miarę pasuje do cech charakteru, które posiadam
A jak widzę co się dzieje u mnie w pracy i które imiona najczęściej powtarza się z dodatkiem "uważaj", "uspokój się", " bądź ciszej", "zostaw", "stój" to robi się pewna siatka powiązań w głowie Koleżanki też to zauważyły
-
nick nieaktualny
-
My jeszcze w momencie nieznania płci wybraliśmy imię Alicja bo czuliśmy ale raczej chcieliśmy córcie (synka już mamy - Filipka) . W 13 tc. na USG prenatalnym już nam lekarz powiedział że będzie chłopczyk, w 16 tc inny lekarz też powiedział że będzie synek więc teraz nie ma wątpliwości i w brzuszku jest Karolek
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Ppatison wrote:a co sądzicie o imieniu Mieszko? Mój narzeczony się uparł i pomału sama się przekonuję do tego imienia:)
Tylko, że nasze nazwisko pochodzi od słowa król i to byłoby chyba przegięcie
Jakoś nie mogę oprzeć się Leonowi... nawet kilka razy powiedziałam do naszego synka Leo.
A ja to znowu taka prosta jestem, że podobają mi się imiona Paweł, Bartek, Piotr, Cezary...Ppatison lubi tę wiadomość