Kalkulator płci której się sprawdził? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Muszę Wam powiedzieć, że z tym chińskim kalendarzem to jest różnie. Wydaje mi się, że największy problem tutaj odgrywa różnica między naszym kalendarzem w którym np miesiąc liczy 28,29,30 lub 31 dni, a miesiąc chiński ma 28 dni.
Np wg kalendarz chińskiego rok rozpoczął się zgodnie z naszym kalendarzem 19 lutego 2015 a skończy się 7 lutego 2016. To całkowicie zmienia postać rzeczy jeśli podajemy miesiąc poczęcia, bo zauważcie, że w tabelach nie jest podany miesiąc z nazwy tylko liczba rzymska. Także wg naszego kalendarza II miesiąc w roku to luty, ALE wg chińskiego kalendarza II miesiąc roku to nasz kwiecień, skoro ich rok zaczyna się w naszym lutym.
Mam nadzieję, że wyjaśniłam to dość obrazowo i myślę, że te pomyłki w przewidywaniu płci wynikają raczej z błędnego oznaczenia miesiąca owulacji.
Te kalkulatory w sieci też są różne.
Strasznie mnie wpieniło to kiedy sprawdziłam sobie płeć mojego pierwszego dziecka i wyszło mi, że od 14 lat powinnam mieć chłopca, a mam dziewczynkę. Najgorsze też było to, że w jednych kalkulatorach wychodziła mi dziewczynka w drugich chłopiec.
Przestudiowałam to i doszłam do powyższych wniosków. Znalazłam też inny kalkulator - wydaje mi się dobrze liczący:
http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka
Sprawdźcie może tutaj i podzielcie się swoimi wnioskami. Strasznie jestem ciekawa czy moja teoria jest trafna. Pozdrawiam!
-
Tova, według wrzuconego przez Ciebie kalendarza noszę chłopca, w 12 tygodniu ciąży lekarz na USG genetycznym dał głowę, że chłopiec jest, więc u mnie się zgadza.
Inne chińskie kalendarze z internetu też chłopca mi pokazują.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Traktuję to z przymróżeniem oka ale... wszystkie te kalendarzyki wskazują u mnie na chłopca. Jakiś czas temu wróżka powiedziała mojej dobrej znajomej kiedy ta zapytała ja o mnie że w przyszłości będę miała syna Czyli jak widać wszystko skłania się ku płci męskiej. Teraz jedynie pozostaje mi czekać na to co powie lekarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie z tego kalendarza wychodzi dziewczynka, zobaczymy czy się potwierdzi15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams