Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria wrote:Czy w drugiej i kolejnej ciąży ruchy zaczyna się odczuwać szybciej niż w pierwszej
Niekoniecznie. Jestem w trzeciej ciąży i pierwsze ruchy poczułam później niż w pierwszej i drugiej. Jest wiele czynnikow chocby waga mamyaneta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem w 20 tyg ciazy i nie poczulam jeszcze ruchow. Czuje mielenie w jelitach ale moze to ruchy tylko nie potrafie rozroznic 23.03 wizyta polowkowa i zobaczymy co tam sie dzieje ostatnio czylli 3 tyg temu mowil mi gin ze dziewczynka a teraz sprawdzimy czy sie potwierdzi
-
U mnie pierwsza ciąża. Pierwsze kopniaki poczułam w 18 tygodniu. I były to kopniaki - nie czułam i nie czuję, żadnego przelewania czy bąbelków. Kopsy za to były nie do pomylenia z jelitami czy innymi rewelacjami
Około tygodnia później - Mąż zaczął czuć kopniaki po położeniu ręki na brzuchu.
Nie wiem gdzie jest moje łożysko, ale dowiem się jutro (edit: na tylnej ścianie) Do tego jestem chuda i mam problemy z apetytem i przybieraniem na wadze w ciąży - może to ma znaczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:08
-
Ja poczułam kilka dni temu w 16t+3d moja pierwsza ciąża, nie nazwę siebie chudzielcem raczej mam normalną budowę, brzuszek bardzo mały, póki co garderoby nie zmieniłam:)
ruchów wyczekiwałam od około tygodnia, co wieczór przed spaniem, czułam tylko jelita hehe ale kiedy nadeszła ta chwila to już widziałam że to to- delikatne lub troszkę mocniejsze pukanie. Teraz z dnia na dzień coraz lepiej- od wczoraj już wyczuwam nie tylko na leżąco:) a dodam że kilka dni przed wyczuciem ruchów czułam, że chyba już niedługo bo jakby to nazwać- czułam je od środka ale ręką nie mogłam wyczuć -
czy wasze dzieci też się czasami tak intensywnie kręcą w brzuchu? ja jutro zaczynam 21 tydzień, ruchy czuję od 18+1 t.c. i dzisiaj mała tak mi dała popalić w ciągu dnia jak leżałam, ze czułam jakbym miała plac zabaw w brzuchu. Kopniaki, fikołki itp. Miałam wrażenie, ze cały brzuch mi się rusza
-
ja 15 tydzień i jedyny efekt, to gdy śpię na boku wita mnie przetoczona kulka-dziecko.Efekt jakbym pomarańczę trawiła w całości:) Grzecznie upycham je z powrotem na miejsce i wstaję:)Mam detektor tętna i gdy słucham kopie po nim jak szalone. Sama jednak nic jeszcze nie czuję. W poprzedniej ciąży syn atakował już od 15+4.Zresztą był tak aktywny, ze żebra bolały jeszcze miesiąc po porodzie..letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-
jestem w 18 tyg 2 ciazy i nie czuje jakos specjalnie dzidzi kiedy wy poczulyscie...podobno waga tez ma wplyw na to... jakies 3 tyg temu myslalmze to to ale chyba jednak to byly jelita
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:13
-
nick nieaktualny