krwawienia/plamienia w 2 trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ktos ma / mial w 2 trymestrze ?
Ja poczatek ciazy super a teraz na poczatku 5 m-ca na ostry dyzur wczoraj w nocy. Krew na papierze. Juz myslalam ze to koniec. Zbadali mnie i dzidzia ma sie b dobrze, lozysko ok, szyjka zamknieta daleko od dzidzi. Powiedzieli ze nie wiedza skad to, moze z nadzerki ktora podobno mam. Jutro ide do mojego gina. -
Ja miała identyczną sytuację kilka dni temu. Jestem obecnie w 16 tygodniu. Również lekarz na dyżurze powiedział, że wszystko jest ok, że z pewnością to krwawienie z szyjki. Lekarz prowadzący również to potwierdził, ponoć czasami tak się zdarza i w tym przypadku nie ma czym się martwić.Ala -
potem po 2,3dniach lekkie małe plamienie dali mi od razu dupa 3xpo 1 i luteine pod język... i sie uspokoiło
nie powiedzieli czemu i dlaczego Ale wcześniej się kochałam z męzem wiec moze to był powód .Zabronili mi sexu.
Nie poradziłąm sie z strachem do dziś Jak ide do kibla wciaż tylko patrze przy wycieraniu boje sie bardzo nawet jak w nocy ide sikać . A wyobraź to sobie że to był juz 2x/ bo w 8/9tyg to samo trafiłam na szpital z plamieniem. a w 12 mi tak się puściło jak z kokotka ahh
Jak narazie 20tydz i sie uspokoiło i mam nadzieje ze nigdy nie wróci Ciebie tez tego zycze ale oszczędzaj sie wiecej leż niż masz chodzić ..
Ja sie mega oszczędzam...
nie kochałaś sie moze z mężem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 00:23
-
Nie kochalam sie, w szpitalu tez mnie o to pytali. Ale zaczelo sie bolem piekacym brzucham takim na biegunke i poszlam do kibelka i mialam ta biegunke no i wtedy zobaczylam ta krew. Teraz juz boje sie isc do kibelka na dluzsze posiedzenia.
Kamenka wspierajmy sie tutaj nawzajem
Ja sie tej doktorki pytalam czy mam lezec, co mam robic a ona nic na to i nawet nie widziala przeszkody zebym szla do pracy...
Ale leze prawie caly czas i do roboty nie mam zamiaru isc. No ale to byla opinia tej 1 lekarki. Teraz zobaczymy co moj gin powie
Ps. Ona mi powiedziala ze zdarza sie tak ze niektore ciezarowki krwawia nie wiadomo skad i to nie ma wplywu na ich ciaze. Jak tam trafilam do tego szpitala to od razu mi wyszukali bicie serca zeby mnie uspokoic a potem mi pozwolili poogladac troche na usg i nawet fotke buzki zostawili. Az mi lzy leca jak to piszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 00:55
-
Mi zaś kazali leżeć pod nogi poduche by lekko Nogi były wyżej... no i tak sobie leże tyle co w domu chodze wolę się oszczędzac po tym co przeszłam i mam nadzieje że druga połowe przejdę spokojnie ... Tobie Też tego zyczę .....
TEraz czeka mnie połówkowe okropnie sie boje że moze cos byc nie tak ale będzie a nawet musi byc dobrze jesli pierwsze prenatalne wyszly dobrze
A no pamiętam mi tez od razu dali bicie serducha i zapytał "słyszy"słyszę haha a dał tak głośno że mąż za drzwiami slyszał serducho małęj
Nie płącz kochana bo ja wtedy też byłam w strachu jesli przestało Ci lecieć to będzie teraz dobrze .. Oszczędzaj się jak ja i miej wszystko w tyłku zrobisz to co masz zrobić teraz jak urodzisz
Damy rade!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 00:58
-
Hihi no mi tez wlaczyli na caly regulator bicie serduszka i tez tak pocieszali i mowili czy slysze. Widocznie to takie psychologiczne podejscie ich
Kiedy masz polowkowe? Na pewno bedzie dobrze. U ciebie juz te krwawienia minely dawno i na dzidzie zadnego wplywu nie mialy. Na szczescie od kilku dni czuje mala jak mi sie tam wierci i to mi b pomaga tez
"Damy rade" hihi tak samo mi napisal kiedys moj gin jak mialam problemy z zajsciem w ciaze
ps. A jak tam twoje cisnienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 01:07
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Nowatorka mi również lekarka puściła bicie serduszka i pytała czy słyszę i czy jestem już spokojniejsza Lekarka w szpitalu kazała leżeć plus całkowita abstynencja seksualna, ale mój gin kazał normalnie funkcjonować tylko się oszczędzać. Wypisał mi również zwolnienie, od początku ciąży miałam problemy z plamieniami, czas dać sobie spokój z pracą i odpocząć przynajmniej na jakiś czas.
Fajnie że czujesz już ruchy, bo u mnie coś dopiero dzisiaj zaczęłam czuć ale wcale nie jestem pewna czy to dzidziaAla -
Wracam od gina. Wszystko ok. Nie mam nadzerki. Krwawienie prawdopodobnie spowodowane bylo tym ze mialam wtedy biegunke i skurcze jelit spowodowaly skurcze macicy. Powiedzial ze zdarza sie. Mamsie nie stresowac. Dal mi zwolnienie
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Hihi no mi tez wlaczyli na caly regulator bicie serduszka i tez tak pocieszali i mowili czy slysze. Widocznie to takie psychologiczne podejscie ich
Kiedy masz polowkowe? Na pewno bedzie dobrze. U ciebie juz te krwawienia minely dawno i na dzidzie zadnego wplywu nie mialy. Na szczescie od kilku dni czuje mala jak mi sie tam wierci i to mi b pomaga tez
"Damy rade" hihi tak samo mi napisal kiedys moj gin jak mialam problemy z zajsciem w ciaze
ps. A jak tam twoje cisnienie?
Ciśnienie jak narazie w normie 120/70 lub ciut niższe ogólnie ok. Ale wciąż biore leki na to...
Połówkowe mam 12.02 mega sie boje ale nie wiem jak to jest jelsi pierwsze wyszly dobrze to i raczej drugie tez beda ok co?
dobrze ze masz zwolnienie i odpoczywaj
Co do ruchów czuje ale jedynie wieczorami jak sie położe w dzien raczej nie...
-
Kamenka nie boj sie polowkowego. Dlaczego niby mialoby byc cos nie tak z dzidzia? Na ostatnim usg na pewno widzialas ze rosnie i napewno dobrze sie rozwija. Ja sie polowkowego nie boje. Jak juz na tych pierwszych wyszlo wszystko ok, serduszko, mozg, narzady, raczki , nozki to na pewno i na polowkowym bedzie ok
Mi dzisiaj cisnienie ze stresu podskoczylo, az mi mierzyl 3 razy w odstepie kilku minut hihi. Dobrze ze u ciebie juz sie ustabilizowalo -
Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?
kamenkaa lubi tę wiadomość