Krzywa cukrowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie... robilam ost. Badanie krzywej cukrowej metoda 3-punktowa. I wyniki mam takie: na czczo-86; po 1h-107; po 2h-86.
Czy to jest mozliwe zeby po 2h miec tyle?? Patrze na te normy w necie i nijak mi to nie pasuje do tego co mi wyszlo.
Help -
możliwe
ja miałam takie wyniki i lekarz stwierdził, że super:
0: 71 mg/dl
Po 60: 94 mg/dl
Po 120: 79 mg/dlmrówa lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Astarte wrote:Lepiej powiedzcie jak przetrwac te 2h nie wymiotyjac. Ja wypilam bez problemu, az po 40 min od tak mdlosci i ledwo zdazylam do lazienki. Krzywa musze powtórzyć i az mnie rzuca na ta myśl...
Weź ze sobą jakąś książkę, gazetę, żeby o tym nie myśleć i się czymś zająć.Trochę pomaga.20.08.2017 -
Dokładnie jak mówi All4love. trzeba się czymś zająć i nie myśleć za wiele, chociaż wiem, że nie jest łatwo.
Ja np. bardzo boję się wymiotów (mówię, że mam stwierdzoną rzygofobię ;P) i takoś tak myślę o wszystkim, że udaje mi się ominąć rzyganko... póki co... ;P -
Możesz też kupić glukozę cytrynową. Dziewczyny polecają
W laboratorium zapytałam czy mogę kupić glikozę cytrynową czy lepiej przynieść cytrynę. Babeczka powiedziała, że najlepiej to glukoza cytrynowa + cytryna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 12:32
-
Jestem właśnie przed tym badaniem i jestem przerażona. Nigdzie w żadnej aptece nie mogę znaleźć glukozy cytrynowej, załamię się, bo ja mam mega odruch wymiotny, kiedyś wypiłam puszkę pepsi na czczo i mną telepało, także no... obym to jakoś zniosła bez wymiotów.29 lat, Hashimoto, czekamy na Kazia
termin 25 marzec 2018 -
U mnie w przychodni dali mi glukoze, nie musiałam kupować. Też sie bałam że zwymiotuje, bo mój żołądek jest bardzo wrażliwy na coś co mu nie podchodzi i szybciutko się tego pozbywa... wystatrczy że zacznę myśleć i się nakręcać i już wymiot gotowy... badanie przetralam, wzięłam ze sobą męża, żeby odwracał moją uwagę od samopoczucia, gadaliśmy o pokoiku, o mebelkach, o wyprawce. Najważniejsze to sie nie nakręcić
-
nick nieaktualny
-
natalka0887 wrote:Witam,
Odebralam dzis wyniki krzywej cukrowej
Na czczo i7
Po 1h 182
Po 2h 141.
Czy takie wyniki, w zasadzie juz ponad norme oznaczaja cukrzyce ciazowa i powinnam zglosic sie do diabetologa?
Według mnie tak ponieważ masz drugi wynik przekroczony. Niby niedużo, ale cukrzyca ciążowa rozwija się wraz z wiekiem ciąży. Lekarze ginekolodzy mają różne podejście. Jedni to zbagatelizują, a inni wyślą do diabetologa. Ja uważam, że lepiej chuchać na zimne. Może okaże się, że jak dostaniesz glukometr i będziesz codziennie mierzyć cukry to wcale nie masz problemów z utrzymaniem ich na odpowiednim poziomie.natalka0887 lubi tę wiadomość