Łożysko przodujące - grupa wsparcia?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Przepraszam, że tak późno!
Ja urodziłam przez cc 22.11 mały duży 3800 i 10pkt, ale był okręcony pępowiną...
Teraz tylko ze względu na małe szmery mamy zaleconą kontrolę kardiologiczną, reszta wszystko ok, mały głodomorek dużo je, śpi i czasem trochę pomarudzi. CC zniosłam i dalej fatalnie znoszę ale cóż innego wyjścia nie było, ważne że jesteśmy cali i zdrowi
Jutro mam kontrolę u ginekologa i dobrze bo wszystko mnie jeszcze pobolewa i rwie...
Mały cudowny pokarmu raz więcej raz mniej, różnie to bywa, trochę dokarmiam mm ale nie zanosi się żeby laktacja się zwiększała...
Jak tam u was dziewczyny? -
Ruby gratulacje! No cc nie należy do super alternatywy dla porodu, ciągle nie mogę się nadziwić ze ktoś może chcieć sobie ją zrobić na życzenie...
Ja z kolei założyłam wątek, a mnie już problem przodującego łożyska nie dotyczy! Byłam wczoraj na wizycie, i łożysko powędrowało na swoje miejsce, jest wysoko, ponad 10cm od ujścia, mała leży sobie głową w dół przygotowana do porodu. Mam odwołany alarm, mogę znów spokojnie współżyć, jeździć, ŻYĆ! No i rodzić naturalnie -
nick nieaktualnyChivas świetne wieści! no to spokojnego oczekiwania na bobasa
Matalia to może i u ciebie się podniesie
Ja miałam tydzień temu wizytę u lekarza i okazało się , że macica źle się obkurcza , dostałam antybiotyki leki obkurczające i niestety moja laktacja legła w gruzach przez ten tydzień - bo po tych lekach nie mogłam karmić, a w dodatku hamują one laktację także wesolutko, ale z pozytywnych wieści to po antybiotyku mi się mocno poprawiło i już jest całkiem ok tylko snu brakuje
Powodzenia kobiety -
Dziewczyny podbijam temat w 22tc na prenatalnych lekarka stwierdziła centralnie przodujące łożysko, ale dała cień szansy że się podniesie, kazała się oszczędzać i mało dźwigać, ale z racji że w domu 1,5roczny zwariowany szkrab to wiadomo że ciężko. Najbardziej obawiam się że się nie podniesie bo poprzednia ciąża zakończona przez cc ze wskazań medycznych a podobno po cc wzrasta ryzyko posiadania przodującegoAniaK.
-
AnnaK. to możliwe bo ja miałam w tej ciąży podejrzenie przodującego ... ale wyglada na to ze sie podnosi bo na ost usg lekarz mi powiedzial ze najprawdopodobniej sie przesunie
-