X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Picie kawy w ciąży
Odpowiedz

Picie kawy w ciąży

Oceń ten wątek:
  • Bozka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z niskim ciśnieniem bo ja już nie wyrabiam, kupiłam aparat i mierze ale powyżej 90 to nie mam nigdy zdarza mi się też zemdleje na zakupach :D przecież nie mogę żyć tylko o kawie i cały dzień spacerować :D

Tt229c2ebd5b3c06ae34a8bc3e03c6b125.png
    Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018
  • d.orota Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozka wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z niskim ciśnieniem bo ja już nie wyrabiam, kupiłam aparat i mierze ale powyżej 90 to nie mam nigdy zdarza mi się też zemdleje na zakupach :D przecież nie mogę żyć tylko o kawie i cały dzień spacerować :D

Ja staram się pic bardzo dużo wody, lekarz powiedział, ze to również podnosi ciśnienie. Polecił też częste masowanie nóg na pobudzenie krążenia.

p19uqqmz9qpwb8k1.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kuzynce w ciąży, lekarz nawet zalecił picie delikatnej kawy, bo miała straszne bóle głowy i niskie ciśnienie jak nie piła..

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • NiecierpliwaPannaAnna Koleżanka

Wysłany: 29 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na bardzo niskie ciśnienie mam zalecenie od mojego gin. picia dziennie 1-2 kaw.

3jgxskjoz1ux77k8.png
  • nati85 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije 1-2 malych filizanek dziennie.mielona z ciśnieniowego z mlekiem(podobno najzdrowsza). W poprzednich ciazach tez piłam a dzieci z wagą 4260 i 4300.

Synus 2011
    Coreczka 2016
  • Korala Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz piję od czasu do czasu, powiedzmy co trzy dni, ale kiedy planowałam odstawiłam totalnie. W pierwszym trymestrze mnie nie odpychał zapach kawy,nawet przeciwnie miałam na nią ochotę,a teraz to dla mnie nagroda kiedy moge ją wypić. Zawsze jednak pół kawa pół mleko

Czekamy 21.09
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 09:50

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną filiżankę dziennie, bez mleka- bo nie lubię, kawa jest dość mocna, ale mam bardzo niskie ciśnienie, więc mam zalecaną. W I trymestrze odrzuciło mnie zupełnie od kawy i słodyczy, w II wróciły nawyki sprzed ciąży.

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Avanza Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę przestałam pić 2 miesiące przed zajściem w ciążę, było to świadome zrezygnowanie z kawy, gdyż prędzej piłam dziennie ok 3-4 filiżanki rozpuszczalnej.

Teraz: raz lub dwa razy dziennie Inka lub kawka zbożowa.

Przez całą dotychczasową ciąże (3 miesiące) wypiłam tylko 2 kubki parzone kawki i w sumie dobrze mi z tym :) Przynajmniej ząbki są białe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 13:40

• Leira Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że rzadko piję kawę, a jeśli już to tylko rozpuszczalną, ale zauważyłam - zwłaszcza teraz, w 36 tygodniu, że po kawie (rozpuszczalnej z 2 łyżek) dziecko staje się aktywniejsze i to dużo, więc jednak ta kofeina przechodzi do niego wbrew temu co się mówi i co sama (do niedawna) myślałam.

Nina777 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ