Picie kawy w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak radzicie sobie z niskim ciśnieniem bo ja już nie wyrabiam, kupiłam aparat i mierze ale powyżej 90 to nie mam nigdy zdarza mi się też zemdleje na zakupach przecież nie mogę żyć tylko o kawie i cały dzień spacerowaćTt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Bozka wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie z niskim ciśnieniem bo ja już nie wyrabiam, kupiłam aparat i mierze ale powyżej 90 to nie mam nigdy zdarza mi się też zemdleje na zakupach przecież nie mogę żyć tylko o kawie i cały dzień spacerować
Ja staram się pic bardzo dużo wody, lekarz powiedział, ze to również podnosi ciśnienie. Polecił też częste masowanie nóg na pobudzenie krążenia. -
Teraz piję od czasu do czasu, powiedzmy co trzy dni, ale kiedy planowałam odstawiłam totalnie. W pierwszym trymestrze mnie nie odpychał zapach kawy,nawet przeciwnie miałam na nią ochotę,a teraz to dla mnie nagroda kiedy moge ją wypić. Zawsze jednak pół kawa pół mlekoCzekamy 21.09
-
Kawę przestałam pić 2 miesiące przed zajściem w ciążę, było to świadome zrezygnowanie z kawy, gdyż prędzej piłam dziennie ok 3-4 filiżanki rozpuszczalnej.
Teraz: raz lub dwa razy dziennie Inka lub kawka zbożowa.
Przez całą dotychczasową ciąże (3 miesiące) wypiłam tylko 2 kubki parzone kawki i w sumie dobrze mi z tym Przynajmniej ząbki są białeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 13:40
-
Powiem Wam, że rzadko piję kawę, a jeśli już to tylko rozpuszczalną, ale zauważyłam - zwłaszcza teraz, w 36 tygodniu, że po kawie (rozpuszczalnej z 2 łyżek) dziecko staje się aktywniejsze i to dużo, więc jednak ta kofeina przechodzi do niego wbrew temu co się mówi i co sama (do niedawna) myślałam.
Nina777 lubi tę wiadomość
-