Picie kawy w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie lekarz powiedział, że słabą można. A jak ktoś jest kawoszem i kofeina już na niego właściwie nie działa, to tym bardziej Jeżeli masz ogólnie niskie ciśnienie, to nawet Ci pomoże
kis lubi tę wiadomość
-
Ja mam wysokie ciśnienie, więc kawy w ogóle pić nie mogę. Upewnij się, że z Twoim ciśnieniem jest wszystko w porządku i jeżeli tak, możesz spokojnie jedną dziennie pić, ale na wszelki wypadek zapytałabym lekarza, czy nie widzi przeciwwskazań
kis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wyobrażam sobie dnia bez kawy. Pracuję, studiuję 300 km dalej więc nie ma opcji z moim ciśnieniem abym przeżyła bez niej. W ciągu dnia piję jedną kawę rozpuszczalną z 1,5 płaskiej łyżeczki z mlekiem, i 1-2 mama coffie waniliowe. Podziwiam Panie które potrafią żyć pełnią życia bez kawy.
Laurka lubi tę wiadomość
-
MotylekKira wrote:Ja nie wyobrażam sobie dnia bez kawy. Pracuję, studiuję 300 km dalej więc nie ma opcji z moim ciśnieniem abym przeżyła bez niej. W ciągu dnia piję jedną kawę rozpuszczalną z 1,5 płaskiej łyżeczki z mlekiem, i 1-2 mama coffie waniliowe. Podziwiam Panie które potrafią żyć pełnią życia bez kawy.
Kwestia przyzwyczajenia - kiedy wyrobi się nawyk "porannej" kawy, to faktycznie później może być ciężko. Ja zawsze wolałam małą rozgrzewkę i dobre śniadanko A kawę piję okazjonalnie, dla przyjemności -
Ja uwielbiam kawę, przed ciążą piłam baaaardzo dużo, później zaczęłam pić inke, a obecnie odrzucilo mnie od wszystkiego co lubiłam więc kawy w ogóle nie piję. Ale gdybym mogła to marzy mi się słaba rozpuszczalna z mlekiem:-)
agniesja lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ja zrezygnowałam z picia kawy, gdzieś czytałam że może mieć to wpływ na niską wagę urodzeniową dziecka, zresztą mam też prblem z ciśnieiem, zamiast małej czarnej piję mama coffee o smaku toffi , pychotka, a co z kawą podczas laktacji?Też piłyście czy odstawiłyście?