Pierwsze ruchy, kopniaki
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że ja mam duży problem z ruchami mojego urwisa. Czuje je od 3 tygodni, ale od 6 dni są baardzo intersywne... może źle siadam? ma ok 5 sesji kopania dziennie, czasami mości się w samym dole brzucha i czuć taką wypchniętą pomarańcz i w tym przypadku boli. Nie wiem czy to normalne czy powinnam się skonsultować z lekarzem... Poza tym to bardzo zabawne uczucie, moje kamienne serce powoli się topi i czuję się już trochę mamą martwiłam się tym, że nie mam tak, że miłość do nienarodzonego maluszka na mnie nie spłyneła i jak to niektórzy relacjonują wypełnia mnie od środka, ale kolezanki uspokoiły mnie, że nie każdy tak ma ( u mnie żadna tak nie miała) i to przyjdzie a z natury jestem bardzo uczuciowym człowiekiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 21:54
-
werka.88 wrote:Powiem Wam, że ja mam duży problem z ruchami mojego urwisa. Czuje je od 3 tygodni, ale od 6 dni są baardzo intersywne... może źle siadam? ma ok 5 sesji kopania dziennie, czasami mości się w samym dole brzucha i czuć taką wypchniętą pomarańcz i w tym przypadku boli.
Oj, znam to Moj maluch ma jeszcze to do siebie, ze czesto zaczyna sie ruszac wtedy kiedy ja. Np. "siada" mi na pecherzu najczesciej na spacerze, w otoczeniu betonowej pustyni - i zaczyna sie walka o przetrwanie, czyli poszukiwanie toalety... No i sa tez regularne czkawki, przy ktorych skacze caly moj brzuch. Narazie jest to slodkie i przyjemne uczucie, ale zobaczymy jak z ta jego ruchliwoscia bede sie czula w III trymestrze! Co do opinii lekarza - moja ginekolog stwierdzila, ze to kwestia temperamentu#rodzew2018
-
Sporo moich znajomych mam mówi, że pory, w których dziecko rusza się najintensywniej w brzuchu, pokrywają sie później z porami jego największej aktywności poza lonem matki.. Czy to oznacza, że moje dziecko będzie rozpoczynać dzień o godz 21? :p posiadacie jakąś wiedzę w tym temacie?
Talla lubi tę wiadomość
-
Jestem w pierwszej ciąży. Mam też łożysko na przedniej ścianie i włąsny nadbagaż kilogramów sprzed ciąży Wszystkie te czynniki rzekomo sprawiają, że ruchy powinnam poczuć później niż przeciętna, przyszła mama.
Pierwsze ruchy poczułam około 19/20tc - były jeszcze bardzo nieregularne. Co ciekawe, nie czułam ich "w brzuchu", ale bardziej na dłoni, którą trzymałam na brzuchu. Teraz w 24tc czuję już brzdąca regularnie - kilka razy dziennie jest taka seria kopniaczków, choć oczywiście zdarzają mu się leniwe dni, kiedy muszę bardzo mocno wsłuchiwać się w siebie, żeby coś poczuć
-
Casjopea wrote:Sporo moich znajomych mam mówi, że pory, w których dziecko rusza się najintensywniej w brzuchu, pokrywają sie później z porami jego największej aktywności poza lonem matki.. Czy to oznacza, że moje dziecko będzie rozpoczynać dzień o godz 21? :p posiadacie jakąś wiedzę w tym temacie?
-
Moja fasolka zaczela plywac w 18 tygodniu, pozniej z dnia na dzien czulam coraz wyrazniejsze ruchy. Na swieta troche mi przysnela i sie zamartwialam, ale jak swieta minely nagle sie obudzila haha. Teraz jestem w 22 tygodniu i czuje bardzo wyraznie. Lozysko mam na tylnej scianie. Moj maz jeszcze niestety nic nie czuje..
PozdrawiamFoxy -
Ja jestem w pierwszej ciąży jutro mija 17 tydzień wczoraj leżąc w łóżku na boku czułam jak coś mi pływa po brzuszku:) najczęściej jak leżę w łóżku czuje na dole brzucha lekki ucisk i takie dziwne uczucie to chyba maluch ! Czekałam na to i czekałam zobaczymy czy ruchu się nasila
-