Pierwsze ruchy, kopniaki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W pierwszej ciąży w 16t6d pierwszy raz, takie mocne muśnięcie, wieczorem, na leżąco. Codziennie już były o kilka więcej każdego dnia. Łożysko na przedniej ścianie. Z tym, że ja szczupła bardzo byłam przed ciążą, ale bez niedowagi. Zazwyczaj około 20tc przy łożysku na przedniej ścianie czuć pierwsze, zwłaszcza w pierwszej ciąży12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mi sie wydaje ze poczulam pod dłonią musniecie wlasnie dzisiaj czyli w 18 tyg (17+2) ale Kurcze nigdy nie jestem pewna czy to moje jelita czy to juz mój synuś , czekam na wyrazniejsze sygnały
-
Zastanawiam się, kiedy ja poczuję.
Jakieś 2 tygodnie temu sądziłam, że to już, ale bardzo osłabły albo wogóle nie czuję już "tego". Dodam, że mam sporo warstwy ochronnej ( czytaj znaczna nadwaga przed ciążą) i łożysko na przedniej ścianie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa poczułam teraz w 17 tygodniu Jednego dnia wieczorem leżąc czułam jakby bąbelki pod skórą pękały a już następnego dnia wyraźnie czułam mini-kopniaczki i widziałam jak mi skóra pulsuje w jednym miejscu
Codziennie czuję coraz wyraźniej, głownie po jedzeniu lub po jakimś "wysiłku" tak jakby Dzidzia się buntowała haha Cudowne uczucie -
Chyba koło 20 tc, ale nie były to spodziewane kopniaki Tylko takie przelewania się w brzuchu jakby przy zatruciu pokarmowym tylko delikatne. Słabe kopniaki od czasu do czasu czuję dopiero teraz po skończonym 21 tc i nie jakoś mega często, muszę leżeć żeby cokolwiek czuć . Łożysko wysoko na przedniej ścianie więc amortyzuje.