Płeć dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
No my też nie znamy jeszcze niestety płci naszego dziecka. 4 czerwca miałam robione badanie prenatalne pytała lekarki a ona ze jeszcze jest za wcześnie na określenie płci a nie będzie zgadywac. No ja nie ukrywam ,że chciałabym dla odmiany teraz dziewczynkę.
Mamy już prawie 4 letniego synka -
Każdy mówił że dzieczynka.. Wysoka beta bardzo, duże przyrosty, wysokie tętno dziecka, podobno zbrzydlam jak moja mama mówiła, dwie koleżanki pewne po kształcie brzucha że córka, słodkie jem strasznie i mięso ... A tu 100proc synek i to do tego trzeci
-
Mama360 wrote:Każdy mówił że dzieczynka.. Wysoka beta bardzo, duże przyrosty, wysokie tętno dziecka, podobno zbrzydlam jak moja mama mówiła, dwie koleżanki pewne po kształcie brzucha że córka, słodkie jem strasznie i mięso ... A tu 100proc synek i to do tego trzeci
-
Od samego początku czułam, ze bedzie syn narazie 25tc i nic sie nie zmieniło na usgLuty 2017 - duphaston
Luty 2018 - duphaston + badania hormonalne = PCOS
Sierpień 2018 - duphaston + CLO
* 1x1, 2x1, 3x1
Grudzień 2018 - glucophage + inofem
* wizyta u instruktorki w modelu creighton
Luty 2019 - glucophage xr + glucophage + inofem + wiesolek + femibion 0
Kwiecień 2019 - luteine 1x1 przez 10 dni + lamette 1x1 od 3 do 7dc
I cykl z lamettą
* 8 dc pecherzyk 20mm, Endo 5mm
* 11dc owulacja, potwierdzona monitoringiem, Endo 8mm
* 17dc progesteron 23.30
* beta hcg <1.20
Cykl trwał 28dni
II cykl z lamettą
*9dc pęcherzyk 14mm, Endo 5mm
W lewym jajniku
*11dc pęcherzyk sie zapadł (owu nie bylo)
Cykl trwał ok 28dni
III cykl z lamettą tym razem 2x1
*10dc pecherzyk 14mm i 2x po 10mm, Endo 5.5mm w prawym jajniku
*12dc pecherzyk 17mm i 14mm, Endo 6.5mm
*14dc potwierdzona owulacja, pecherzyk mial 22mm, Endo 8mm
*pozostałych pęcherzyków dominujących nie stwierdzono
*27dc beta hcg <1.20
*34dc beta hcg 173! Jest ciąża!
* 19 tydzień ciąży ♡ -
To sprawdzimy, z wszelkich zabobonów:
1. Zachcianki żywieniowe, u mnie: ochota wyłącznie na słone i kwaśne, na początku ciąży to tylko pomidory z cebulą. Jadłam ogórki kiszone, maliny, rzeczy czosnkowe i cebulowe, czosnek mogłam kroić i kłaść na kanapki, Czy miałam ochotę na słodkie? Poza malinami to ciężko stwierdzić, bo nie przepadam za słodyczami, owoce lubię. Jadłam dżemy truskawkowe własnej roboty, ale ja słabo słodzę takie rzeczy. Czyli zachcianki typowo pod chłopca. Jedyne co mi dało wątpliwości to to, że odrzucało mnie od kurczaka do 18 tygodnia ciąży, strasznie mi śmierdział, a to podobno wskazuje na dziewczynkę.
2. Pierwsze kopnięcie poczułam z lewej strony - chłopiec
3. Samopoczucie podczas ciąży i wygląd - genialne, od początku nie miałam mdłości, wyglądam kwitnąco, poprawiła mi się cera, gdyby nie powiększający się biust i brzuch, zapomniałabym o tym, że jestem w ciąży. - podobno z chłopcem tak jest, dziewczynka odbiera urodę
4. Kalendarz chiński wskazuje na chłopca. Nie wiem co o nim sądzić, bo wpisując dane mojej mamy wyszło, że ja miałam być dziewczynką... mój brat tak samo...
5. Ph moczu - 7 - chłopiec, test z sody - chłopiec
Spodziewam się dziewczynki. Czyli tylko kurczak się potwierdził u mnie.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Odświeżam. Lekarz na I prenatalnym w 12 tygodniu powiedział, że na 80% dziewczynka. Wcześniej było mi obojętne, byle zdrowe, ale od tego czasu tak się przyzwyczaiłam do myśli o dziewczynce, że chyba będę rozczarowana jeśli się zmieni.
Czy którejś z Was też lekarze tak wcześnie "wróżyli"? -
Moja lekarka powiedziała, że każdy płód na początku wygląda jak dziewczynka, męskie narządy wykształcają się troszkę później. Więc kiedy mówią, że widzą chłopca to najprawdopodobniej tak jest, a kiedy widzą dziewczynkę to do 16-20 tygodnia może się to jeszcze zmienić.
-