poduszki ciążowe
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczęta,
czy któraś z Was korzysta z poduszek ciążowych, takich do spania w kształcie litery C bądź cyfry 9?
Chwalicie sobie?
Ja jestem w 18 tygodniu ciąży i przed ciążą spałam tylko i wyłącznie na brzuchu. teraz staram się pilnować i spać na lewym boku, jednak budzę się czasami w nocy, leżąc na brzuchu Boję się, że mogę tym zrobić krzywdę dziecku, dlatego też zastanawiam się nad kupnem takiej poduszki.
Fakt, że wydatek jest chyba dość spory, bo z tego co patrzyłam to cena wynosi ok. 200 zł (z lepszym wypełnieniem).
Jak to jest u Was? Używacie, polecacie?
Pozdrawiam2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Kupiłam kilka tygodni temu kojec motherhood (allegro 139 zł) i jak na razie jest moim najlepszym przyjacielem Też najbardziej lubię spać na brzuchu a z wiadomych względów teraz w gre wchodzi wyłącznie prawy lub lewy bok. Wstawałam mocno "połamana" ale odkąd śpię na tej poduszce jest dużo lepiej. Wiem że to spory wydatek ale myślę że warto - szczególnie że przyda się przy karmieniu i nie tylko. Ten "wynalazek" daje naprawdę dużo możliwości. Łatwiej się ułożyć w pozycji leżącej, półleżącej, siedzącj,...
Martynka30, boo123, nitta32 lubią tę wiadomość
Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
nick nieaktualnyKupiłam rogalik Supermami (placiłam chyba 95 zł) i jestem zadowolona w porównaniu z rogalem Motherhood jest bardziej plaska, ale dla mnie to akurat plus - lubię spać na płaskim i zastępuje mi poduszkę. Generalnie gorąco polecam taką poduchę - od kiedy ją mam, plecy bolą mnie dużo mniej (a mam krzywy kręgosłup i już koło 12 tygodnia zaczął mi doskwierać). Przydaje się nie tylko w nocy - owijam się nią też do czytania książki czy oglądania telewizji na kanapie.
Tylko obracanie się na drugi bok w nocy wymaga trochę wprawyboo123, nitta32, toreadorek, Coco55 lubią tę wiadomość
-
kot_bury wrote:Kupiłam rogalik Supermami (placiłam chyba 95 zł) i jestem zadowolona w porównaniu z rogalem Motherhood jest bardziej plaska, ale dla mnie to akurat plus - lubię spać na płaskim i zastępuje mi poduszkę. Generalnie gorąco polecam taką poduchę - od kiedy ją mam, plecy bolą mnie dużo mniej (a mam krzywy kręgosłup i już koło 12 tygodnia zaczął mi doskwierać). Przydaje się nie tylko w nocy - owijam się nią też do czytania książki czy oglądania telewizji na kanapie.
Tylko obracanie się na drugi bok w nocy wymaga trochę wprawy
Używam tej samej i potwierdzam - akrobacje aplejskie z obracaniem się na drugi bok Ale pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 00:07
-
ja mam cebuszkę z ceba baby (85,-), jak dla mnie jest za bardzo wypełniona i przez to za gruba i za twarda.. z czasem to wypełnienie, które jest w środku powinno się ugnieść ale jest mi na niej niewygodnie, więc leży obok a w ten sposób się nie ugniecie.. może przyda się chociaż po porodzie do karmienia albo jako "kojec" dla dzidziAnetka 18.07.2016
-
Mam poduchę "9" od Poofi i jestem zadowolona. Jest dość mocno wypełniona, jednak mi to odpowiada. Dla tych, które wolą poduchy mniej ubite też się nadaje - ma zasuwany otwór,przez który można wyjąć cześć silikonowych włókien i stworzyć sobie idealna poduchę Fajnie podpiera i odciąża plecy. Póki co super sprawdza się w ciągu dnia podczas leżenia, czytania, oglądania tv i przeglądania internetu, ale za kilka tygodni pewnie i w nocy będzie eksploatowana.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
I ja dołączam do zadowolonych uzytkowniczek poduchy. Dostałam od mamy przerosnietego rogala marki ceba baby i naprawdę mogę polecić. Odkąd na niej śpię nie bolą mnie plecy a i ułożyć się do snu i odpoczynku jakoś łatwiej. Z tego co wiem kosztowała ok 110zl ze względu na wypełnienie którym są takie drobne kuleczki których część można ewentualnie wyciągnąć jeśli dla kogoś jest zbyt " napakowana" .Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Ja mam od samego poczatku poduszke firmy Womar, kosztuje ok. 100zl. W zestawie ma 2 pokrowce. Na poczatku ciazy draznila mnie. Dopiero w 3 miesiacu zaczela byc potrzebna Teraz jestem w 15TC i nie wyobrazam sobie bez niej spac przewracam sie na drugi bok razem z nia
Czasami nawet moj maz z nia spi