WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
Odpowiedz

pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)

Oceń ten wątek:
  • MikanKulta Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Też mi się wydaje, że chłopczyk:)

Mikan dawaj znaka co i jak u Ciebie! Pewnie właśnie dowiedziałaś się, że jest cipuszka i oszalałaś ze szczęscia, albo już nawet wpadłaś w wir zakupów dla młodej! :D

Dziewczyny, niespodzianka. Marzenia o córce zostały zmiazdzone i teraz musze walczyć ze swoim egoizmem i go poskromić. Nie ukrywam, że trochę się zawiodlam i jest mi przykro. Nic na to nie poradzę.
    Będziemy mieć drugiego Syna. Chłopczyk jest zdrowy i wszystko jest w porządku.
    Zakupów mi się chwilowo odechciało. Mam nadzieje, ze to tylko chwilowy szok i niedługo mi przejdzie.

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh, Mikan... przykro mi, i rozumiem, że jesteś zawiedziona... :(
    Wiadomo, że najważniejsze, że maluch jest zdrowy, ale nasze pragnienia i marzenia są jak najbardziej normalne.

Może jeszcze kiedyś się zdecydujecie na trzecie dzieciątko Mikan?

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, dziękuję <3
    Kocham to Maleństwo, bez względu na płeć, ale nie mogę oszukać oczekiwań i marzeń.
    Narazie nie myślę o trzecim, skupiam się na bieżącej ciąży i niedalekiej przyszłości :)

3jgx3e3k5csktsth.png

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ac9b2e6cd99e683fmed.jpg

A oto ten element wypustny, który wywołał dziś wiele emocji :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Asiek005 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie, druga dziewczynka, niby się pogodziłam i się cieszę że wszystko w porządku a jednak mam jeszcze cichą nadzieję że coś wyrośnie ;-)

agniesia0491 lubi tę wiadomość

026c7e11e53a84550ef0754be93581fb.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MamaFilipka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikan, będzie dobrze! Spójrz praktycznie- szmaty już masz, wiesz jak się z siusiakami postępuje, nie będzie żadnych ciąż, pierwszych miesiączek i wrzasku o wymalowaną tapetę w wieku 13 lat;)
    A ja w poniedziałek idę sprawdzić, czy Nina ma już siusiaka....Jakoś to czuje w kościach od samego początku...Ta dziewczyna to jest niemożliwosć. Nie uwierzę do dnia porodu...Chociaż teraz, jak się stopniowo przyzwyczajamy do tego zaskakującego czynu spłodzenia córki, zapewne Nina wyciągnie siusiaka z rękawa i pomacha nim na usg...

igusia, Zoja lubią tę wiadomość

letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek005 wrote:
    Mam podobnie, druga dziewczynka, niby się pogodziłam i się cieszę że wszystko w porządku a jednak mam jeszcze cichą nadzieję że coś wyrośnie ;-)

Chyba w praktyce, jest większa szansa, że z buły wyrośnie sakiewka, wiec jeszcze możesz się spodziewać niespodzianki :)
    Ja juz z resztek nadziei obdarta. Książkowy siusiak, białe na czarnym. Nie ma zlituj! Dobrze, że mam jeszcze połowę ciąży, by się do tego nastawić i przygotować. Bardzo mozolnie mi to idzie, ale wierzę w siebie :)

Asiek005 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k5csktsth.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaFilipka wrote:
    Mikan, będzie dobrze! Spójrz praktycznie- szmaty już masz, wiesz jak się z siusiakami postępuje, nie będzie żadnych ciąż, pierwszych miesiączek i wrzasku o wymalowaną tapetę w wieku 13 lat;)
    A ja w poniedziałek idę sprawdzić, czy Nina ma już siusiaka....Jakoś to czuje w kościach od samego początku...Ta dziewczyna to jest niemożliwosć. Nie uwierzę do dnia porodu...Chociaż teraz, jak się stopniowo przyzwyczajamy do tego zaskakującego czynu spłodzenia córki, zapewne Nina wyciągnie siusiaka z rękawa i pomacha nim na usg...

Dzięki MamaFilipka, dobrze napisane :) Niestety ubranek nie mam, bo wszystko oddałam z dobrego serca trzy lata temu. Na rodzinę i znajomych tez liczyć w tej kwestii nie mogę, wiec prawie całą wyprawka do kupienia, łącznie z wózkiem i nosidełkiem. Jedyne co, to góry zabawek, dla chłopca w różnym wieku, mi zostały :) Bez względu na płeć, wydała bym tyle samo na wyprawkę. Dziewczynki, może trudniejsze w wychowaniu, ale kiedy dorastają i zakładają rodziny, są bliżej swoich rodziców. Mam mnóstwo takich przypadków w rodzinie i rodzinie Męża.
    Ah.....temat rzeka.

A Ty chcesz drugiego Syna, czy poprostu nie wierzysz, że to Córka, bo od początku miałaś tak silne przeczucie?

3jgx3e3k5csktsth.png
  • MamaFilipka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od początku czułam, że będzie drugi syn...wmówiłam to sobie.nie dociera do mnie, że to jest dziewczynka. Nawet nie próbowałam sobie wkręcać, że mogę mieć dziewuszkę. Dla zdrowia psychicznego;) Teraz się cieszę, a podświadomie myślę" no dobra...poczekaj...jeszcze się okaże, że jednak drugi syn". Miło by było mieć parę, chociaż mój syn jest kochany, bardzo ze mną związany i wierzę, że to czy synowie są blisko matek zależy w sporej mierze od sposobu wychowania.
    Na swoim przykładzie powiem, że ja z matką, to piekło na ziemi,w dużym skrocie ujmując.
    Natomiast znam mnóstwo mężczyzn, którzy w zdrowy sposób są związani z matkami i one fajnie się wpisują w ich życie rodzinne.

letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) Co by u Ciebie się nie okazało, będzie miła niespodzianką :)

U mnie mój brat, zawsze miał fajne stosunki z mamą, niestety zmieniło się to pod wpływem jego żony. Teraz tylko jej rodzina i rodzice się liczą. Nie chce się z nią kłócić, wiec się na to zgadza. U męża jest trzech braci. Wychowywani praktycznie tylko przez mamę, bo ojciec pochłonięty był tylko sobą i swoimi sprawami, uważał, że dom i dzieci należą do obowiązków kobiety. Babka uczyła synów nawet jeździć na rowerze, łyżwach. .. Teraz wygląda to tak, że nikt z chłopaków do rodzinnego domu się specjalnie nie garnie.
    Nie wiem, wypaczony mam obraz relacji matki z synem. Wynika to właśnie z obserwacji dwóch rodzin. Pożyjemy, zobaczymy :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei jest babiniec, wiec w glebi siebie pragnelam Pana Orzeszka.
    Moja Mama ma corke-syna-corke, siostra: corke-syna, siostrzenica: corke. Z kolei dwie siostry od mamy maja corki, a one z kolei jako jedyne urodzily obie - chlopcow.

Wychowanie dziewczynki jest zupelnie inne niz chlopca, tak przynajmniej twierdza wszystkie mi znajome kolezanki, ktore posiadaja parke w domu. Dziewczynki sa urocze, przymilne, lubia sie stroic, ale sa tez krzykliwe i przepelnione emocjami. Wiecie, ze wiekszosc huraganow nosi imie zenskie? Chyba nie bez powodu ;)

U mnie, na badaniu polowkowym wyszla druga dziewczynka. Ucieszyl mnie fakt, ze dziecko jest zdrowe, i ze ogolnie cale badanie bylo jak deja vu z pierwszym dzieckiem - ten sam ksztalt glowki, uklad ust, noska, male cialko i strasznie dlugie nogi ;) Ale dotarlam do domu, polozylam zdjecia na stole, zlapalam sie za glowe i nie moglam w to uwierzyc! ;) Nie zrobilam NIC w ten dzien, bylam tak rozkojarzona. Zadzwonilismy do Tesciow z informacja, a tam niby radosc z taka nuta rozczarowania, hmm.. Mnie na szczescie pomoglo przespanie sie z tematem, i na kolejny dzien poszlam na strych, wyciagnelam kartony ciuchow, mysle sobie: matka, DO DZIELA! ;)

Pianistka, Młoda lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest tu jeszcze ktoś? Chciałabym dołączyć

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikanKulta wrote:
    Hej Kobietki, widzę, że chwilowa cisza, wiec wrzucam zdjęcie znajomej z usg w 12 tygodniu. Baniulka chyba niezbyt widoczna, ale chyba jest ten wyrostek! Jak myślicie? Chlopaczek, czy dziewoja? :)

4b9884c34821ee30med.jpg

Nub leży płasko, więc wskazuje na dziewczynkę. ☺

MikanKulta lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak wrzucić tu fotkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 13:39

6dc6f14bbc.png

Wysłany: 27 grudnia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Hej. Jak wrzucić tu fotkę?
    Kalia, wejdź np na fotosik.pl i tam będą instrukcje. Na końcu trzeba skopiować link zdjęcia, które chcesz wrzucić na grupę dyskusyjną. Powodzenia :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po usg genetycznm wiem tyle co przed ... w pierwszej chwili pani twierdzila ze chyba bedzie drugi chlopczyk...ale po doglebniejszym badaniu powiedziala ze chyba mni eoszukala bo widzi ceche raczej wspolna dla dziewczynek.. ech wiec musimy czekac dalej :)

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje zdjęcie z prenatalnych, 11 tydzień. Co myślicie? Dodam, że jestem w ciąży bliźniaczej. To jeden z dzidziusiow, którego lekarz nie określił. Jeden bąbel to chłopiec i mam fotkę antenki stojącej między nogami i woreczka :-)

0dfc4b2ec5c02dd3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 13:56

6dc6f14bbc.png

Wysłany: 27 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia, gratuluję ciąży bliźniaczej <3
    Ten Człowieczek wygląda mi na chłopczyka. Sonograf trochę kiepskiej jakości, ale wyrostek i główka każą mi obstawiać synka :)
    Chociaż na zdjęciach u mojego synka większość obstawiala dziewczynkę, a tu niespodzianka! :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się jeszcze odezwie?

candela lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla zabawy zrobiłam sobie test z sody oczyszczonej i moczu :) dwa razy wyszla dziewczynka ;) strasznie jestem ciekawa kto sie u mnie chowa :)

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ