pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krucha wrote:Też mi się wydaje, że chłopczyk:)
Mikan dawaj znaka co i jak u Ciebie! Pewnie właśnie dowiedziałaś się, że jest cipuszka i oszalałaś ze szczęscia, albo już nawet wpadłaś w wir zakupów dla młodej!
Dziewczyny, niespodzianka. Marzenia o córce zostały zmiazdzone i teraz musze walczyć ze swoim egoizmem i go poskromić. Nie ukrywam, że trochę się zawiodlam i jest mi przykro. Nic na to nie poradzę.
Będziemy mieć drugiego Syna. Chłopczyk jest zdrowy i wszystko jest w porządku.
Zakupów mi się chwilowo odechciało. Mam nadzieje, ze to tylko chwilowy szok i niedługo mi przejdzie. -
Mam podobnie, druga dziewczynka, niby się pogodziłam i się cieszę że wszystko w porządku a jednak mam jeszcze cichą nadzieję że coś wyrośnie
agniesia0491 lubi tę wiadomość
-
Mikan, będzie dobrze! Spójrz praktycznie- szmaty już masz, wiesz jak się z siusiakami postępuje, nie będzie żadnych ciąż, pierwszych miesiączek i wrzasku o wymalowaną tapetę w wieku 13 lat;)
A ja w poniedziałek idę sprawdzić, czy Nina ma już siusiaka....Jakoś to czuje w kościach od samego początku...Ta dziewczyna to jest niemożliwosć. Nie uwierzę do dnia porodu...Chociaż teraz, jak się stopniowo przyzwyczajamy do tego zaskakującego czynu spłodzenia córki, zapewne Nina wyciągnie siusiaka z rękawa i pomacha nim na usg...igusia, Zoja lubią tę wiadomość
letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-
Asiek005 wrote:Mam podobnie, druga dziewczynka, niby się pogodziłam i się cieszę że wszystko w porządku a jednak mam jeszcze cichą nadzieję że coś wyrośnie
Chyba w praktyce, jest większa szansa, że z buły wyrośnie sakiewka, wiec jeszcze możesz się spodziewać niespodzianki
Ja juz z resztek nadziei obdarta. Książkowy siusiak, białe na czarnym. Nie ma zlituj! Dobrze, że mam jeszcze połowę ciąży, by się do tego nastawić i przygotować. Bardzo mozolnie mi to idzie, ale wierzę w siebie
Asiek005 lubi tę wiadomość
-
MamaFilipka wrote:Mikan, będzie dobrze! Spójrz praktycznie- szmaty już masz, wiesz jak się z siusiakami postępuje, nie będzie żadnych ciąż, pierwszych miesiączek i wrzasku o wymalowaną tapetę w wieku 13 lat;)
A ja w poniedziałek idę sprawdzić, czy Nina ma już siusiaka....Jakoś to czuje w kościach od samego początku...Ta dziewczyna to jest niemożliwosć. Nie uwierzę do dnia porodu...Chociaż teraz, jak się stopniowo przyzwyczajamy do tego zaskakującego czynu spłodzenia córki, zapewne Nina wyciągnie siusiaka z rękawa i pomacha nim na usg...
Dzięki MamaFilipka, dobrze napisane Niestety ubranek nie mam, bo wszystko oddałam z dobrego serca trzy lata temu. Na rodzinę i znajomych tez liczyć w tej kwestii nie mogę, wiec prawie całą wyprawka do kupienia, łącznie z wózkiem i nosidełkiem. Jedyne co, to góry zabawek, dla chłopca w różnym wieku, mi zostały Bez względu na płeć, wydała bym tyle samo na wyprawkę. Dziewczynki, może trudniejsze w wychowaniu, ale kiedy dorastają i zakładają rodziny, są bliżej swoich rodziców. Mam mnóstwo takich przypadków w rodzinie i rodzinie Męża.
Ah.....temat rzeka.
A Ty chcesz drugiego Syna, czy poprostu nie wierzysz, że to Córka, bo od początku miałaś tak silne przeczucie? -
od początku czułam, że będzie drugi syn...wmówiłam to sobie.nie dociera do mnie, że to jest dziewczynka. Nawet nie próbowałam sobie wkręcać, że mogę mieć dziewuszkę. Dla zdrowia psychicznego;) Teraz się cieszę, a podświadomie myślę" no dobra...poczekaj...jeszcze się okaże, że jednak drugi syn". Miło by było mieć parę, chociaż mój syn jest kochany, bardzo ze mną związany i wierzę, że to czy synowie są blisko matek zależy w sporej mierze od sposobu wychowania.
Na swoim przykładzie powiem, że ja z matką, to piekło na ziemi,w dużym skrocie ujmując.
Natomiast znam mnóstwo mężczyzn, którzy w zdrowy sposób są związani z matkami i one fajnie się wpisują w ich życie rodzinne.
letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-
Rozumiem Co by u Ciebie się nie okazało, będzie miła niespodzianką
U mnie mój brat, zawsze miał fajne stosunki z mamą, niestety zmieniło się to pod wpływem jego żony. Teraz tylko jej rodzina i rodzice się liczą. Nie chce się z nią kłócić, wiec się na to zgadza. U męża jest trzech braci. Wychowywani praktycznie tylko przez mamę, bo ojciec pochłonięty był tylko sobą i swoimi sprawami, uważał, że dom i dzieci należą do obowiązków kobiety. Babka uczyła synów nawet jeździć na rowerze, łyżwach. .. Teraz wygląda to tak, że nikt z chłopaków do rodzinnego domu się specjalnie nie garnie.
Nie wiem, wypaczony mam obraz relacji matki z synem. Wynika to właśnie z obserwacji dwóch rodzin. Pożyjemy, zobaczymy
-
U mnie z kolei jest babiniec, wiec w glebi siebie pragnelam Pana Orzeszka.
Moja Mama ma corke-syna-corke, siostra: corke-syna, siostrzenica: corke. Z kolei dwie siostry od mamy maja corki, a one z kolei jako jedyne urodzily obie - chlopcow.
Wychowanie dziewczynki jest zupelnie inne niz chlopca, tak przynajmniej twierdza wszystkie mi znajome kolezanki, ktore posiadaja parke w domu. Dziewczynki sa urocze, przymilne, lubia sie stroic, ale sa tez krzykliwe i przepelnione emocjami. Wiecie, ze wiekszosc huraganow nosi imie zenskie? Chyba nie bez powodu
U mnie, na badaniu polowkowym wyszla druga dziewczynka. Ucieszyl mnie fakt, ze dziecko jest zdrowe, i ze ogolnie cale badanie bylo jak deja vu z pierwszym dzieckiem - ten sam ksztalt glowki, uklad ust, noska, male cialko i strasznie dlugie nogi Ale dotarlam do domu, polozylam zdjecia na stole, zlapalam sie za glowe i nie moglam w to uwierzyc! Nie zrobilam NIC w ten dzien, bylam tak rozkojarzona. Zadzwonilismy do Tesciow z informacja, a tam niby radosc z taka nuta rozczarowania, hmm.. Mnie na szczescie pomoglo przespanie sie z tematem, i na kolejny dzien poszlam na strych, wyciagnelam kartony ciuchow, mysle sobie: matka, DO DZIELA!Pianistka, Młoda lubią tę wiadomość
-
MikanKulta wrote:Hej Kobietki, widzę, że chwilowa cisza, wiec wrzucam zdjęcie znajomej z usg w 12 tygodniu. Baniulka chyba niezbyt widoczna, ale chyba jest ten wyrostek! Jak myślicie? Chlopaczek, czy dziewoja?
Nub leży płasko, więc wskazuje na dziewczynkę. ☺MikanKulta lubi tę wiadomość
-
a ja po usg genetycznm wiem tyle co przed ... w pierwszej chwili pani twierdzila ze chyba bedzie drugi chlopczyk...ale po doglebniejszym badaniu powiedziala ze chyba mni eoszukala bo widzi ceche raczej wspolna dla dziewczynek.. ech wiec musimy czekac dalej
-
Kalia, gratuluję ciąży bliźniaczej
Ten Człowieczek wygląda mi na chłopczyka. Sonograf trochę kiepskiej jakości, ale wyrostek i główka każą mi obstawiać synka
Chociaż na zdjęciach u mojego synka większość obstawiala dziewczynkę, a tu niespodzianka!