Tydzień, a płeć :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW którym tygodniu poznałyście płeć swojego maluszka?
Na usg w prywatnym gabinecie czy może w państwowym? A może któraś z was najpierw poznała prywatnie a później państwowo
Jakie były wasze uczucia kiedy dowiedziałyście się o płci i jak tą wiadomość przyjął wasz ukochany
A może któraś marzyła skrycie o córce, a okazało się, że będzie synuś ? -
nick nieaktualny
-
My dowiedzieliśmy się pod koniec 15tc
każdy kto mnie widział mówił mi mi ze będzie chłopiec a okazało się, ze będzie dziewczynka, mój Mąż ucieszył się z tego faktu od razu, ja aż wstyd się przyznać byłam na poczatku zawiedziona, być może dlatego, ze nie uznawałam innej opcji i gdzieś w podświadomości chciałam pierwszego chłopca, ale szoku nastąpiła wielka radość ze będzie córka wizyta była prywatna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyByłam u lekarza prywatnie ale on pracuje w szpitalu i zajmuje się wyłącznie diagnostyką prenatalną, specjalizuje się w USG i chyba wszystkim koleżankom około 13 tygodnia poiedział co widzi i ani razu się nie pomylił skubany
Martika87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytałaś czy mógły "podejrzeć" czy po prostu przy badaniach sam powiedział? Ja prenatalne mam na 10.04 czyli będę w 12tyg. Myślisz, że może jakaś szansa na płeć będzie? Tylko u mnie jest ten dziwny problem, że moja ginekolog twierdzi, że musiałam późno zajść bo maleństwo ma teraz ok 6-7tyg na ovu jest napisane, że taki płaśnie jest tydzień płodu jednak chyba sama już nie wiem czy jest prawidłowo..
-
nick nieaktualnyTak, chyba zapytałam. Na kolejnym badaniu sam powiedział, ale lekarze na tym etapie rzadko mówią, za bardzo boją się pomyłki więc musiałabyś iść do lekarza z bardzo dużym doświadczeniem, który pracuje na bardzo dobrym sprzęcie i ma zaufanie do swoich umiejętności.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://www.badania-prenatalne.katowice.pl/
Tu jest strona centrum medycznego do którego mam się udać.
Czytałam opinie o tym centrum i wszystkie kobiety są zadowolone.
Jednak nie wiem czy skoro idąc w 12 tygodniu a maluszek będzie miał w zasadzie 10 tygodni to w ogóle pytać -
nick nieaktualny
-
U mnie zobaczyl w 12tyg i powiedzial ze to albo siusiak albo pepowina.pozniej w 15tyg maly sie wypial i dyndaly jajeczka a teraz w 18tyg centralnie zrobil fotke jajeczek wydrukowal i dal mezowi do albumu rodzinnego.wszystkie wizyty byly prywatnie.tak podejrzewalismy ze bedzie synek a jak lekarz to potwierdzil to radosc ogromna.maly zawsze sie ladnie ustawial siusiakiem do nas.hehe.
andziol, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Sla.s z tego co widziałam mamy wyznaczony ten sam termin porodu, ja mam podobna sytuację, według ostatniej miesiączki powinnam mieć termin 12.X ale z USG ginekolog stwierdził że dzieciątko jest o tydzień mniejsze wiec dlatego 21.X, prenatalne mam wyznaczone na 2.04 i mam nadzieje że coś powie o płci jeśli mogę spytać kiedy miałaś ostatnią miesiączkę bo ja 5.01 i tez było stwierdzone że musiała być późna owulacja skoro według tygodni Kruszynka jest o tydzień młodsza
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży o płci (z dużym prawdopodobieństwem) dowiedziałam się w 16tc, potem w 18 byłam na USG prenatalnym i Gość nie miał najmniejszych wątpliwości, że to chłopiec...ja byłam pewna,że to będzie dziewczynka ale nie rozczarowałam się ani nic...teraz mam już synka (prawie 3 latka) ale nadal na płci mi nie zależy...byle było zdrowe
A mój Mąż przekonany (i chyba chciałby,żeby tak było), że będzie drugi chłopiec. Za 3 tyg. mam USG genetyczne i podobno ten specjalista już w 12 tyg potrafi ocenić płeć...ja będę w 13 ...zobaczymy, co powieAsi lubi tę wiadomość
-
U mnie na usg genetycznym w 12 tygodniu lekarz tylko powiedział, że coś dynda między nogami, ale najprawdopodobniej to pępowina. Następną wizytę mam za tydzień, może uda sie wtedy stwierdzić, a jak nie to mam wielką nadzieję że na usg połówkowym.
Kaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPAREL wrote:Sla.s z tego co widziałam mamy wyznaczony ten sam termin porodu, ja mam podobna sytuację, według ostatniej miesiączki powinnam mieć termin 12.X ale z USG ginekolog stwierdził że dzieciątko jest o tydzień mniejsze wiec dlatego 21.X, prenatalne mam wyznaczone na 2.04 i mam nadzieje że coś powie o płci jeśli mogę spytać kiedy miałaś ostatnią miesiączkę bo ja 5.01 i tez było stwierdzone że musiała być późna owulacja skoro według tygodni Kruszynka jest o tydzień młodsza
Ostatnią miałam 14.01, owulacje wyznaczyło mi na 31.01. 08.02 już test był poytywny, a 11.02 miałam robioną betę - 90.73mIU/mL
a według tego:
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml
4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml
5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml
6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml
7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml
Byłam już w 3-4 tygodniu robiąc betę.
A licząc od ostatnego okresu był to 29 dzień cyklu.
Czyli 4 tydzień już na pewno po.
# a co do terminu to mi 21.X wychodzi od ostatniej @.
Ale jeśli maleństwo faktycznie ma te 6 tygodni dopiero (nie wiem w ogóle jakim cudem przy takiej becie wtedy) to termin będę miała na ok. 4.XI czyli dzień po moich urodzinach
Ale kiedy sprawdzam kalkulator na ovu wg ostatniej owulacji to wyznacza mi na 24.X.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 15:19
-
mój lekarz (prywatnie)w 16 tygodniu nie mógł dostrzec bo maleństwo nie chciało się pokazać
tydzień później trafiłam na IP i lekarz nie pytając powiedział mi, że dziewczynka. Ucieszyłam się Chociaż powiedziałam do niego, że miałam przeczucie na chłopaka a on mi na to, że będzie następny
Ale większość osób mi mówiło, że dziewczynka będzie.
Na chwilę obecną tylko my z M, znamy płeć. Za tydzień mam kolejną wizytę i jak lekarz potwierdzi to wtedy będziemy się dzielić nowiną i resztą rodziny
-
nick nieaktualny