Brzuch - czym smarujecie ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Tym, co mam akurat pod ręką - był najtańszy balsam z Biedronki, Ziaja mama przeciw rozstępom, teraz jest Palmer's; nie chce mi się bawić w milion kosmetyków, więc całe ciało smaruję tym samym. Raz dziennie, chyba że mi się nie chce/nie mam czasu. Mam dość suchą skórę, w ciąży jeszcze bardziej; najlepiej nawilża chyba Palmer's z tego, co miałam. Stare rozstępy bez zmian, nowych brak.
Za to zawsze myję się ostrą gąbką i wydaje mi się, że to też ma znaczenie - pobudzanie mikrokrążenia przez intensywny masaż.4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
Ja smaruję olejkiem ze słodkich migdałów (aktualnie mam Nacomi). Brzuch i cycki. Fajna sprawa, bo jest 100% naturalny (żadnej chemii). Póki co nie ma rozstępów, skóra nie swędzi. Będę go używać dalej, również do masażu dzieciaka :o)
Leira lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
warto smarować olejkiem bio oil. ja dostałam już w trakcie ciąży rozstępów więc polecono mi tem olejek i jestem z niego zadowolona. byłam systematyczna więc pozbyłam się rozstępów, chwila cierpliwości smarowania po 2-3 razy dziennie i problem z głowy.Ewelona33
-
Madelain wrote:ja używam oliwki babydream z rossmanna oraz masła shea. To połączenie jest rewelacyjne. Czytałam również, że masłem shea można nawilżać dziecko. Jest bardzo dobrym, naturalnym olejem
tak i jest stosunkowo niedrogie to masło shea -
Tak na prawdę to najważniejsze jest natłuszczanie. Z tego co wiem to dobrze działa olejek rycynowy. https://cellulitis.info.pl/polecane/olej-rycynowy-cellulit/ Można o nim poczytać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:36
-
ewelina990918 wrote:warto smarować olejkiem bio oil. ja dostałam już w trakcie ciąży rozstępów więc polecono mi tem olejek i jestem z niego zadowolona. byłam systematyczna więc pozbyłam się rozstępów, chwila cierpliwości smarowania po 2-3 razy dziennie i problem z głowy.
Problem z głowy? Zniknęły Ci blizny? -
Łaski a wiecie że rozstępy w ciąży są uwarunkowane genetycznie i nie mamy na to żadnego wpływu? Możemy się smarować nawet kremami za 1000 zł a jak rozstępy będa miały wyskoczyć i się pojawić to tak będzie. Smarować się możemy tylko po to by skóra która się rozciąga nie swedziala
Ania0306, Leira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niesia29011 wrote:Łaski a wiecie że rozstępy w ciąży są uwarunkowane genetycznie i nie mamy na to żadnego wpływu? Możemy się smarować nawet kremami za 1000 zł a jak rozstępy będa miały wyskoczyć i się pojawić to tak będzie. Smarować się możemy tylko po to by skóra która się rozciąga nie swedziala
faktycznie slyszałam taką teorię.. to jak dziewczyny u Was wygląda sprawa z tymi genami?
-
Leira wrote:"Masaż ostrą szczotką" po brzuchu brzmi przerażająco
Wiem wiem ale super poprawia ukrwienie skóry! Tak samo traktuję uda i pośladki hahaha a potem wmasowuje balsam albo ostatnio też olejek migdałowy I skóra bardzo dzielnie to wszytsko znosi:)