Głową w dół-kiedy Wasze maluchy fiknęły
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,kiedy Wasze maluchy postanowiły się przekręcić głową w dół i czy w ogóle? Czy robiłyście ćwiczenia,głaskania itp.czy czekałyście cierpliwie aż się stanie?
U mnie syn przekręcił się w 32 tc i trochę próbowałam mu pomóc a teraz nie mogę się doczekać bo maluch strasznie obija mi dół brzuchaIwo33, Rożaa lubią tę wiadomość
-
Hej u mnie w pierwszej ciąży obrócił się w 31 tygodniu. Ale i tak od 27 tygodnia miałam założony pessar ze względu na skracającą się szyjkę. więc mimo że się obrócił brzuch nie opadł i nie czułam takiego ciążenia ze względu na ten pessar. Urodził się w 41 tygodniu skończonym bo dopiero w 38 tygodniu ściągnięto pessar
na_cik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
25+0 u mnie jeszcze polozenie miednicowe na wyniku USG
30+2 już jest główkowe wg USG
ale wydaje mi sie że 28+1 jaK bylam na takiej kontroli u gin to mowila mi juz, ze glowa w dol dzidzia lezy ale pewna nie jestem a raportu zadnego z tamtej wizyty nie mam z potwierdzeniem
ale w takim razie miedzy ukonczonym 25 tygodniem ciazy, a 28 mała musiala sie obrócic mniej wiecej -
nick nieaktualny
-
u mnie początek 32tyg ułożenie poprzeczne- lekarz nie wspominał, żeby coś było nie tak, więc pewnie mała ma jeszcze czas na przekręcenie...zobaczymy za 3 tyg"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
marcela29 wrote:u mnie początek 32tyg ułożenie poprzeczne- lekarz nie wspominał, żeby coś było nie tak, więc pewnie mała ma jeszcze czas na przekręcenie...zobaczymy za 3 tyg
Ja też z niecierpliwością czekam na fiknięcie... -
Mi na każdym usg (od kiedy było widać) gin mówił, że ułożenie główkowe zmienne, a na ostatnim usg główkowe po prostu(33 tydzień). Na szkole rodzenia położna mówiła, że w ostatnich tygodniach warto utrwalać ułożenie główkowe, np. myjąc podłogę na kolanach, czy robiąc ćwiczenia typu opieranie się o ścianę i delikatne odpychanie. Jedna z dziewczyn, która była w 34 tyg wtedy, miała ułożenie poprzeczne chyba i położna mówiła, że ona powinna mieć pupę wysoko jak leży, wypoczywa. Moja koleżanka tak robiła i jej synek przekręcił się ok 34 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 11:11
-
mój na połówkowym położenie główkowe, teraz na usg III trymestru (30tc 4d) też główkowe, parę dni temu się przemieścił - ale główkę ma gdzieś pod pępkiem po prawo, a dupkę po lewo, więc chyyyyyba ok..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualny