golenie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
depilacja woskiem nie jest dobrym pomysłem z wielu powodów i generalnie jest odradzana przez lekarzy i położne. Przede wszystkim okolice intymne przed porodem są wrażliwsze niż zwykle,bardziej podatne na zakażenia, infekcje i krwawienia, a sam zabieg dużo boleśniejszy niż w okresie poza ciążowym, nie mówiąc już o możliwości wywołania wcześniejszego porodu. Ja pomimo, że golenie na tym etapie ciąży (37 tydz) nie należy do przyjemności i muszę się dobrze nagimnastykować żeby osiągnąć mój oczekiwany efekt, w życiu nie zdecydowałabym się na depilację woskiem w gabinecie kosmetycznym. Nawet kiedy nie byłam w ciąży, korzystałam z tego zabiegu wyłącznie w okresie wakacyjnym przed wyjazdami z racji wygody. Ogólnie wolę maszynkę, bo przynajmniej nie wymaga "trzymania kołka w zębach".Maracuja
-
Dziewczyny nic co ludzkie nie jest nam obce, myślę że męża/partnera/ojca dziecka nie ma co się wstydzić i lepiej poprosić o pomoc niż samemu się męczyć ;)Ja tam proszę męża o pomoc w goleniu "tego" miejsca i jeszcze nigdy mi nie odmówił Wiem że on zrobi to dokładnie, delikatnie i nigdzie mnie nie pozacina, wszak faceci w goleniu są akurat specjalistami
Maracuja, justa1234, Aprilia, Redhotka lubią tę wiadomość
-
Nie taki diabeł straszy jak go malują. Nie jest to przyjemny zabieg kosmetyczny który trzeba wykonać ale wydaje mi się że lepiej to zrobić w domu. Czasem bywa że musi to zrobić ta obca kobieta. W przypadku pierworódek to się nie dziwię że nie chcą tej obce kobity, też nie chciałam, ale sama się przyplątała i jakoś mi to straszne nie było. A teraz przy drugim to jak chcą to niech mnie same ogolą, wszystko mi jedno.
-
Ja jestem zawsze zgolona na "łyso" bo po prostu tak mi dobrze, czasem mam jakiś paseczek więc na bieżąco jestem gotowa do porodu teraz gole się na czuja i patrze w lusterko i muszę przyznać że mi to całkiem dobrze wychodzi tym bardziej że tak jak mówie nie mam "buszu" A kobietki które nie lubią się golić lub z jakiś przyczyn nie chcą to przecież nie ma teraz obowiązku bycia ogolonym do porodu.
Niesia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam mega wrażliwą skórę używam kremu PERFECTA o zapachu czekolady
Nie ma smrodku i przy okazji krem na prawdę działa
Po maszynce miałabym tylko krostki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:47
-
Bluberry wrote:używacie kremów do depilacji? chodzi mi o jakiś który bezpiecznie można użyć w ciąży do depilacji bikini, nogi ogarniam maszynką elektryczną, ale w okolicach bikini mam wrażliwą skórę i nawet po tej maszynce mam zaczerwienienia, więc pomyślałam o kremie
-
nick nieaktualny
-
No to ja jednak nie polecam. Trzy dni przed terminem z usg i 7 przed terminem z om eveline zrobiło mi z piczki jesień średniowiecza w trakcie wszystko było super. Po też. Po pierwszym siku myślałam, że umrę tak mnie piekło. Co siku sypałam się pudrem dla dzieci wieczorem obsmarowałam się na grubo bepanthenem i on mi przyniósł mega ulgę. Teraz wiem, że muszę swojej Basi kupić dużą tubkę bo ten produkt ma sens.
-
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:ja tego kremu do aż takiej depilacji nie zastosowałam i podrażnień brak