X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milona ja tez nigdy nie miałam teraz mam tak od 3 dni jakies problemy z tym ciśnieniem

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak to jest z tym ciśnieniem, że lubi zacząć skakać na końcówce, a dla dziecka to niestety niebezpieczne, więc jak by miało nadal być za wysokie, to w razie czego pewnie dostaniesz tabletki. Ja kiedyś brałam dopegyt

Co do nocy, to ja też dziś jestem niedospana i do niczego. W nocy musiałam wstać do wc, bo czułam że nie dam rady. A w ogóle to czuję często jak Mała mi uciska na pęcherz, że mogłabym co minutę na siku chodzić. Ciekawe czy to znaczy, że ułożyła się już główkowo, czy po prostu ciśnie, bo łożysko niskie? Sama nie wiem..

km5szbmhlbn8250p.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    o matko wstalam dopiero dziewczyny a mialam tak strqszna noc ze szok i dzien zapowiada sie podobnie na zmiane jedzenie biegunka spanie miedzy skurczami i super pobudka i powiem wam ze spanie z pelnym pecherzem to zly pomysl bo nie chce sie wstac kurcze normalnie po skurczu popuscilam juz nie wiedzialam ze sie zsiusialam czy odeszly mi wody. ja chce juz urodzic to mnie wykonczy. lalita jakis super sposob zeby urodzic juz teraz masz? bo stosuje wszystkie inne i srednio pomagaja:-\

Masuj brodawki co 10 minut po 5 minut... (wydzieli się oksytocyna bd silniejsze skurcze) + ucisk tego miejsca między kciukiem i palcem wskazującym...
    zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg
    Bierz ciepłe prysznice po 10minut polewajc brzuch i po prysnicu kładz sie spać ,bynajmiej sie staraj... jak pośpisz znów idz pod prysnicz.. nasilą skurcze

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kasiakks Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane 03.01 o 23:58 przyszła na świat Zuzanka, trochę nas przetrzymali w szpitalu w tym dniu ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :)

Na pewno Was nie doczytam, więc gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamusiom i witam dzieciaczki po tej stronie brzuszka.
    Ciężarówki trzymam kciuki za spokojną końcówkę ciąży, nagroda jaka czeka na końcu jest najlepsza :)

plemniczka, Iwo123, kaaasiaczek_, Lalita2710, asienka28, Perełka, paula22, szczessciara, Lula_w, Matylda36, Ancia77, juicca, aiwlys, Kocur, inezz, Effcia28 lubią tę wiadomość

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis tez glowa boli ale na zakupach zaliczylam z P MC Donalda hehe ;)

i po chodzeniu teraz sciska mnie tak podbrzusze jak bym zakwasy miala

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakks wrote:
    Kochane 03.01 o 23:58 przyszła na świat Zuzanka, trochę nas przetrzymali w szpitalu w tym dniu ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :)

Na pewno Was nie doczytam, więc gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamusiom i witam dzieciaczki po tej stronie brzuszka.
    Ciężarówki trzymam kciuki za spokojną końcówkę ciąży, nagroda jaka czeka na końcu jest najlepsza :)
    gratulacje ;)

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuKs pewnie kochana z powodu pilnych innych porodów co nie :D
    Ale najważniejsze że córci na świecie:)

http://www.fakt.pl/17-latka-zmarla-po-porodzie-na-sepse-lekarze-nie-pomogli-jej,artykuly,437948,1.html Masakra dziewczyny

dqprepoku4out2uw.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a może przez pogodę. Może dzieciaczki też trochę to odczuwają. Ja w nocy też nie mogłam spać a od początku ciąży nie mam z tym problemu zresztą mąż też nie mógł.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie coś niecoś o nosidłach? Może polecicie jakieś z wkładką dla niemowlaka?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! Pamiętacie mnie jeszcze ? :)
    Wczoraj wróciłam do domu.
    2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cm :) Porod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji.
    Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
    Dodam zdjecia jak już sie ogarnęła. Pozdrowienia dla was wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:09

kaaasiaczek_, Lalita2710, plemniczka, Ancia77, asienka28, szczessciara, Blondi22, juicca, aiwlys, Perełka, paula22, Matylda36, Kocur, Miriam, inezz, Effcia28 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakks wrote:

Kasia, czekam na jakieś info, odnośnie Twoich wrażeń na temat szpitala (oddziału położniczego) w Bogucicach :) zdrówka dla małej i dla Ciebie życzę :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczku ja polecam :) Myślę że czytałaś mój opis porodu:)
    Zobaczymy co Kasiaks powie;) mam nadzieję że również zadowolona.

Jeśli Bóg da to może do 3 lat jak się nic nie zmieni:) wybiorę ten sam szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:11

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny wiecie coś niecoś o nosidłach? Może polecicie jakieś z wkładką dla niemowlaka?

Ja jestem zwolenniczką chust dla dzieciaczków i szczerze polecam, można od pierwszego dnia ich już używać, są wygodne i komfortowe dla kręgosłupa i bardzo dobrze się dopasowują do noszącego i dzieciaczka

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny!!! Pamiętacie mnie jeszcze ? :)
    Wczoraj wróciłam do domu.
    2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cm :) Porod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji.
    Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
    Dodam zdjecia jak już sie ogarnęła. Pozdrowienia dla was wszystkich!
    super gratuluje ;)

a.png
    a.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:04

• moni_c Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych, które są już na końcówce ciąży. Martwię się, bo dziś okazało się, że szyjka jeszcze mi się skróciła (max. ma 2 cm) i rozwiera się, a mały się strasznie pcha i główkę ma już nisko. Za tydzień wizyta i jak okaże się, że będzie gorzej to szpital :( Lekarka powiedziała, że najważniejsze, abyśmy jeszcze miesiąc wytrzymali.
    Czy któraś z Was tak miała w ok. 32 tygodniu a mimo to dotrwała do 36-37 tygodnia? Strasznie się martwię :(
    porozmawiaj z lekarzem o pesserze. Powinien Ci założyć bez problemu

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:04

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow w 30tyg trafilam do szpitala na pare dni bo szyjka sie skrocila i mialam skurcze ale nie rozwierala sie i teraz czekam wiec lez plackiem bierz magnez w duzej ilosci i nospe a wytrzymacie napewno bedzie dobrze tykko sie nie stresuj

pillow lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow ja mialam ale w 34 tygodniu szyjke skrócona, nawet mniej niz 2cm, rozwarcie na palec i i z ustawioną tez juz nisko glowką. Dostalam podobnie jak ty magnez i nospe forte i duzo odpoczywac, zakaz seksu, sprzatania, wysilku, spacerów.
    I tak oto dotrwalam do teraz, jak widzisz kilka tygodni minelo, a wcale nie lezalam, tylko oszczedzalam sie. A jak w 37 tyg, odstawilam leki i zaczelam intensywnie sie ruszac to nagle moje dziecko przestalo chciec wychodzic ;/ a ja teraz juz robie wszystko by urodzic... heh tak wiec moze i u Ciebie tak bedzie. Trzymam kciuki

pillow, Blondi22, paula22 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow ja tez trafiłam do szpitala nawet przed 30 tyg z zagrożeniem poronieniem. Wszystko się unormowało. Najlepiej leż i wstawaj tylko za potrzebą i tak jak mówisz magnez+nospa.

pillow lubi tę wiadomość

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ