III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:oniqa nie martw sie... wszystko bedzie dobrze, to tylko chwila i bedziesz szczesliwa z dzieciątkiem w ramionach.
Mnie boli bardzo krzyz i podbrzusze jak na @. Ale pewnie nie są to skurcze bo jest to ciągly ból.
a dzis naliczylam z 6 twardnien brzuszka w ciagu godziny ale nie bardzo to bolesne byly . bardziej ciezko tylko sie oddychalo. wogole dziś przez caly dzien czesto bardzo tak mam moze niedlugo malutka bedzie juz z nami -
plemniczka wrote:oniqa nie martw sie... wszystko bedzie dobrze, to tylko chwila i bedziesz szczesliwa z dzieciątkiem w ramionach.
Mnie boli bardzo krzyz i podbrzusze jak na @. Ale pewnie nie są to skurcze bo jest to ciągly ból.
mnie dzien przed porodem też brzuch jak na okres pobolewałBlondi22 lubi tę wiadomość
-
Oniga Trzymam kciuki, żeby się uspokoiło!
Ja jutro z rana mam wizytę i już dziś czuję stres. Mała wydaje mi się,że jest nisko i nie wiem, czy szyjka przez to się nie skróci za szybko.. Niby tydzień w miarę zaawansowany, ale ja chcę urodzić lutym..;oniqa lubi tę wiadomość
-
Matylda36 wrote:pillow jeszcze ja Cię pocieszę
pessara nie zakładają już po 30 tygodniu ciąży, nie wiem jak ze szwem. Ja miałam skracanie szyjki i byłam przygotowywana do pessara, ale tego uniknęłam.
W szpitalu na patologii leżała za mną dziewczyna, 31 tc i szyjka ok. 1,5 cm - brała leki i leżała tylko ze wstawaniem do wc, nawet prysznic kazali jej brać szybko i co parę dni. Rzeczywiście leżała, sumiennie brała leki i nie przeciążała się w żaden sposób - jestem świadkiem
Termin porodu ma na 22 styczeń, a wypisując ją ze szpitala na badaniu okazało się, że szyjka się wydłużyła, więc i takie historie się zdarzają
wydłużyć się szyjka może tylko dzięki cudownym lekom jak np. fenoterol, który został wycofany...
ja treafiłam z zagrożenem porodem przedwczesnym w 26tc i gdyby nie fenoterol zapewne w tym tygodniu bym urodziła... dobże że leku zanim wycofali wystraczyło mi do 36 tc bo w 36tc 5d urodziłam. Czasami samo leżenie, magnez i no spa nie wystarczają. Co ciekawe w jednym z szpitali pielęgniarki twierdzą, że w powyżej 25 tc no spa więcej szkodzi niż daje pożytku. Ale jak jest na prawdę? Pewnie co lekarz to inna opinia... -
Matylda36 wrote:pillow jeszcze ja Cię pocieszę
pessara nie zakładają już po 30 tygodniu ciąży, nie wiem jak ze szwem. Ja miałam skracanie szyjki i byłam przygotowywana do pessara, ale tego uniknęłam.
W szpitalu na patologii leżała za mną dziewczyna, 31 tc i szyjka ok. 1,5 cm - brała leki i leżała tylko ze wstawaniem do wc, nawet prysznic kazali jej brać szybko i co parę dni. Rzeczywiście leżała, sumiennie brała leki i nie przeciążała się w żaden sposób - jestem świadkiem
Termin porodu ma na 22 styczeń, a wypisując ją ze szpitala na badaniu okazało się, że szyjka się wydłużyła, więc i takie historie się zdarzają
Mi proponowali w 32 tc o ile fenoterol sam by nie pomógł... w szpitalu tweirdzili, ze nie ma sensu po 35-36 tc w zalezności od wymiarów i wagi dziecka...Ale jak pisałam wyżej co lekarz to inne zdanie.
-
inezz wrote:Oniga Trzymam kciuki, żeby się uspokoiło!
Ja jutro z rana mam wizytę i już dziś czuję stres. Mała wydaje mi się,że jest nisko i nie wiem, czy szyjka przez to się nie skróci za szybko.. Niby tydzień w miarę zaawansowany, ale ja chcę urodzić lutym..
ja już we wtorek mam wizyte i nie moge sie doczekac -
Witajcie ponownie
no więc po wizycie: maluszek rosnie zdrowo , jest wiekszy o tydzień do terminu porodu z miesiaczki , CC ok 14 marca
Przypuszczalna masa 1470.5g
mały zasłaniał buzinke nózkami i rączkami
szyjka nadal długa twarda i pozamykana
więc jestem szczęśliwa
Gratulacje dla nowych mamuśBlondi22, Miriam, blueberry, kotek27, Ancia77, aiwlys, paula22 lubią tę wiadomość
-
juicca wrote:Witajcie ponownie
no więc po wizycie: maluszek rosnie zdrowo , jest wiekszy o tydzień do terminu porodu z miesiaczki , CC ok 14 marca
Przypuszczalna masa 1470.5g
mały zasłaniał buzinke nózkami i rączkami
szyjka nadal długa twarda i pozamykana
więc jestem szczęśliwa
Gratulacje dla nowych mamuś -
moni_c wrote:Mi proponowali w 32 tc o ile fenoterol sam by nie pomógł... w szpitalu tweirdzili, ze nie ma sensu po 35-36 tc w zalezności od wymiarów i wagi dziecka...Ale jak pisałam wyżej co lekarz to inne zdanie.
oj tak, tu masz rację co lekarz to opinia. Ja dostałam skierowanie na kwalifikację do pesara, lekarz stwierdził, że nie ma sensu, inny zdziwił się, że nie mam założonego szwuOszaleć można.
Szpital, w którym byłam nie zakłada pessarów po 30 tc. I ja jak to usłyszałam, to trochę się mniej bezpiecznie poczułam. Może w innym by mi założyli , ale tego nie wiedziałam.
Fenoterolu też nie bralam, a u mnie szyjka pięknie się wydłużyła, i tej koleżance co ze mną leżała w szpitalu też, a tego leku nie brała. Więc pewnie nie tylko co lekarz to opinia, ale co ciężarna, to inny przypadek. Najważniejsze by wszystko w rezultacie ułożyło się dobrze i nasze dzidziusie wytrzymały w brzuchach do bezpiecznego terminu i urodziły się zdroweMama najcudowniejszych skarbów -
inezz wrote:Oniga Trzymam kciuki, żeby się uspokoiło!
Ja jutro z rana mam wizytę i już dziś czuję stres. Mała wydaje mi się,że jest nisko i nie wiem, czy szyjka przez to się nie skróci za szybko.. Niby tydzień w miarę zaawansowany, ale ja chcę urodzić lutym..niby ciąża donoszona, ale mi jakoś luty bardziej pasuje:P A będzie tak jak Maleństwo będzie chciało:)
-
blondi kochana ja jestem wkurzona ze moj synek takie jaja sobie ze mnie robi skurcze znowu minely tylko bol jak na okres meczy dosc silny wysprzatalam mieszkanie z nerwow bylam na zakupach teraz po nocy mylam podloge na kolanach i boli ten brzuch i krocze ale nic pozatym sie nie dzieje. blondi jak ty sie czujesz kochana?
a plemniczka rodzisz?Blondi22 lubi tę wiadomość