X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    oniqa nie martw sie... wszystko bedzie dobrze, to tylko chwila i bedziesz szczesliwa z dzieciątkiem w ramionach.

Mnie boli bardzo krzyz i podbrzusze jak na @. Ale pewnie nie są to skurcze bo jest to ciągly ból.
    oj a moze cos sie rozkreca mnie w pierwszej cizy dzien przed porodem tez caly czas bolalo w krzyzu

a dzis naliczylam z 6 twardnien brzuszka w ciagu godziny ale nie bardzo to bolesne byly . bardziej ciezko tylko sie oddychalo. wogole dziś przez caly dzien czesto bardzo tak mam moze niedlugo malutka bedzie juz z nami

a.png
    a.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    oniqa nie martw sie... wszystko bedzie dobrze, to tylko chwila i bedziesz szczesliwa z dzieciątkiem w ramionach.

Mnie boli bardzo krzyz i podbrzusze jak na @. Ale pewnie nie są to skurcze bo jest to ciągly ból.

mnie dzien przed porodem też brzuch jak na okres pobolewał :D

Blondi22 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniga Trzymam kciuki, żeby się uspokoiło!

Ja jutro z rana mam wizytę i już dziś czuję stres. Mała wydaje mi się,że jest nisko i nie wiem, czy szyjka przez to się nie skróci za szybko.. Niby tydzień w miarę zaawansowany, ale ja chcę urodzić lutym..

;oniqa lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    pillow jeszcze ja Cię pocieszę :-)

pessara nie zakładają już po 30 tygodniu ciąży, nie wiem jak ze szwem. Ja miałam skracanie szyjki i byłam przygotowywana do pessara, ale tego uniknęłam.

W szpitalu na patologii leżała za mną dziewczyna, 31 tc i szyjka ok. 1,5 cm - brała leki i leżała tylko ze wstawaniem do wc, nawet prysznic kazali jej brać szybko i co parę dni. Rzeczywiście leżała, sumiennie brała leki i nie przeciążała się w żaden sposób - jestem świadkiem
    Termin porodu ma na 22 styczeń, a wypisując ją ze szpitala na badaniu okazało się, że szyjka się wydłużyła, więc i takie historie się zdarzają ;-)

wydłużyć się szyjka może tylko dzięki cudownym lekom jak np. fenoterol, który został wycofany...
    ja treafiłam z zagrożenem porodem przedwczesnym w 26tc i gdyby nie fenoterol zapewne w tym tygodniu bym urodziła... dobże że leku zanim wycofali wystraczyło mi do 36 tc bo w 36tc 5d urodziłam. Czasami samo leżenie, magnez i no spa nie wystarczają. Co ciekawe w jednym z szpitali pielęgniarki twierdzą, że w powyżej 25 tc no spa więcej szkodzi niż daje pożytku. Ale jak jest na prawdę? Pewnie co lekarz to inna opinia...

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy takie czeste twardnienia brzuszka moga skracas szyjke albo ja rozwierac bo tak sie zastanawiam?
    i dzis jak chodzilam to w pachwinie mnie bolao pewnie malutka nizej zeszla

a.png
    a.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    pillow jeszcze ja Cię pocieszę :-)

pessara nie zakładają już po 30 tygodniu ciąży, nie wiem jak ze szwem. Ja miałam skracanie szyjki i byłam przygotowywana do pessara, ale tego uniknęłam.

W szpitalu na patologii leżała za mną dziewczyna, 31 tc i szyjka ok. 1,5 cm - brała leki i leżała tylko ze wstawaniem do wc, nawet prysznic kazali jej brać szybko i co parę dni. Rzeczywiście leżała, sumiennie brała leki i nie przeciążała się w żaden sposób - jestem świadkiem
    Termin porodu ma na 22 styczeń, a wypisując ją ze szpitala na badaniu okazało się, że szyjka się wydłużyła, więc i takie historie się zdarzają ;-)

Mi proponowali w 32 tc o ile fenoterol sam by nie pomógł... w szpitalu tweirdzili, ze nie ma sensu po 35-36 tc w zalezności od wymiarów i wagi dziecka...Ale jak pisałam wyżej co lekarz to inne zdanie.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz wrote:

Ja jutro z rana mam wizytę i już dziś czuję stres. Mała wydaje mi się,że jest nisko i nie wiem, czy szyjka przez to się nie skróci za szybko.. Niby tydzień w miarę zaawansowany, ale ja chcę urodzić lutym..
    bedzie dobrze na pewno ;)
    ja już we wtorek mam wizyte i nie moge sie doczekac ;)

a.png
    a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c ja nie bralam fenoterolu bo zostal chwile wczesniej wycofany a mimo wszystko szyjka spowrotem sie wydluzyla

;oniqa najwazniejsze zebys sie nie stresowala buziaki

;oniqa lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziuna jak tam sie czujesz ?

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie ;)
    no więc po wizycie: maluszek rosnie zdrowo , jest wiekszy o tydzień do terminu porodu z miesiaczki , CC ok 14 marca

Przypuszczalna masa 1470.5g
    mały zasłaniał buzinke nózkami i rączkami

szyjka nadal długa twarda i pozamykana

więc jestem szczęśliwa ;)

Gratulacje dla nowych mamuś :)

Blondi22, Miriam, blueberry, kotek27, Ancia77, aiwlys, paula22 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Witajcie ponownie ;)
    no więc po wizycie: maluszek rosnie zdrowo , jest wiekszy o tydzień do terminu porodu z miesiaczki , CC ok 14 marca

Przypuszczalna masa 1470.5g
    mały zasłaniał buzinke nózkami i rączkami

szyjka nadal długa twarda i pozamykana

więc jestem szczęśliwa ;)

Gratulacje dla nowych mamuś :)
    no to super wiesci ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam spac .

dobrej nocki ;*

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki , Oniqa nas podczytuję ,ale pisać nie może.
    Jest w szpitalu i czuję się ok... :))

Miriam, kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa bedzie dobrze

;oniqa lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki , Oniqa nas podczytuję ,ale pisać nie może.
    Jest w szpitalu i czuję się ok... :))
    trzymamy kciuki aby bylo ok wszytko ;)

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Mi proponowali w 32 tc o ile fenoterol sam by nie pomógł... w szpitalu tweirdzili, ze nie ma sensu po 35-36 tc w zalezności od wymiarów i wagi dziecka...Ale jak pisałam wyżej co lekarz to inne zdanie.

oj tak, tu masz rację co lekarz to opinia. Ja dostałam skierowanie na kwalifikację do pesara, lekarz stwierdził, że nie ma sensu, inny zdziwił się, że nie mam założonego szwu :-D Oszaleć można.

Szpital, w którym byłam nie zakłada pessarów po 30 tc. I ja jak to usłyszałam, to trochę się mniej bezpiecznie poczułam. Może w innym by mi założyli , ale tego nie wiedziałam.
    Fenoterolu też nie bralam, a u mnie szyjka pięknie się wydłużyła, i tej koleżance co ze mną leżała w szpitalu też, a tego leku nie brała. Więc pewnie nie tylko co lekarz to opinia, ale co ciężarna, to inny przypadek. Najważniejsze by wszystko w rezultacie ułożyło się dobrze i nasze dzidziusie wytrzymały w brzuchach do bezpiecznego terminu i urodziły się zdrowe ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    kochane jade do szpitala :( strasznie się zaczynam bać :(

oniqa mocno zaciskamy kciuki za Ciebie ;-)
    MUSI być dobrze! :-)

;oniqa lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz wrote:

ja też chcę w lutym urodzić:P niby ciąża donoszona, ale mi jakoś luty bardziej pasuje:P A będzie tak jak Maleństwo będzie chciało:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi kochana ja jestem wkurzona ze moj synek takie jaja sobie ze mnie robi skurcze znowu minely tylko bol jak na okres meczy dosc silny wysprzatalam mieszkanie z nerwow bylam na zakupach teraz po nocy mylam podloge na kolanach i boli ten brzuch i krocze ale nic pozatym sie nie dzieje. blondi jak ty sie czujesz kochana?

a plemniczka rodzisz?

Blondi22 lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:44

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ