X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

ja wczoraj poszlam spac bo zle sie czulam brzuch mi sie twardy robil i mdlilo mnie i glowa bolala caly dzien. dzis rano bylo już ok ale znowu sie zaczyna i plecy na dole w krzyzu pobolewaj. szczerze to juz bym chciala urodzic bo zmeczona jestem i marudze ;/

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    blondi kochana ja jestem wkurzona ze moj synek takie jaja sobie ze mnie robi skurcze znowu minely tylko bol jak na okres meczy dosc silny wysprzatalam mieszkanie z nerwow bylam na zakupach teraz po nocy mylam podloge na kolanach i boli ten brzuch i krocze ale nic pozatym sie nie dzieje. blondi jak ty sie czujesz kochana?

a plemniczka rodzisz?
    ja juz od kilku dni tez srednio sie czuje;/ glowa boli prawie codziennie ,mdli mnie na wieczor i brzuch od wczoraj czesto twardnieje a dziś jeszcze w krzyzu boli i czasami na @.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Mnie znowu mdłości w nocy dopadły i trzymają do teraz. Bleeee :( A muszę mieszkanie ogarnąć, dzisiaj u nas ksiądz po kolędzie :|

A tak po za tym do dzień dobry wszystkim. U was też taka paskudna pogoda?
    u nas ksiadz pod koniec stycznia wiec moze juz wtedy malutka bedzie w domku

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś wieje

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:44

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niby wydaje sie ze jestem glodna a jak zaczne jesc to juz mi sie odechciewa . chodze i pije tylko soki i wode to najlepiej smakuje

a.png
    a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dziś rano wstałam, poszłam do łazienki naszedł mnie taki ból (w pozycji stojącej) promieniujący na krocze, że aż się zgarbiłam z bólu. Przestraszyłam się, ale po dłuższej chwili przeszło. Przeraziłam się, bo torba do szpitala niespakowana ;)
    Oj, a dziś mam wizytę u gin na 15:30. Nic mi się nie chce.
    Mój synek wczoraj się kręcił w brzuchu, i wypinał, co mnie cieszy, bo ostatnio był mało aktywny.
    Ciężkie jest życie kobiety w ciąży, stresujące ;)
    Miłego dnia!

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wieje, jest szaro i brzydko, ale nie pada :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba coś się rusza mały się wierci strasznie i biegam do kibelka co chwile a normalnie to całą ciążę miałam problemy z wypróżnianiem ale mam strach w oczach

relg3e5ejwatx9hx.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie to samo mdli mnie wiecznie na nic nie mam ochoty tylko sie zloszcze maz wraca z pracy i sie nabija ze gdzies mamy ul w mieszkaniu bo mnie wiecznie osy gryza. jestem zmeczona boli wszystko jest mi niedobrze jeszcze biegunke mam co chwile i wlasciwie to tylko pije wode bo nie mam ochoty jesc. brzuch boli mnie na @ ale nie przechodzi i jest to bol ciagly a nogi odmawiaja posluszenstwa:-(. juz sie nawet nie zastanawiam kiedy to nastapi chcialabym sie wyspac jednej nocy i potem moge rodzic tylko troche.odpoczynku potrzebuje:-(

jd7r1di.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    :oniqa 3maj sie bedzie dobrze ! Ja dzis miałam straszna noc normalnie zionelam ogniem taka zgaga. I wczoraj przesadziłam z chodzeniem cały dzien na nogach a wnocy takie niebolesne twardnienia brzucha mialam co sie ruszylam zmieniajac pozycje to brzuch twardniał. Dlatego dzis leze caly dzien w łóżeczku i odpoczywam :)

;oniqa lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek mam wizytę u lekarza nie ukrywam że chciała bym dotrwać, bo mój doktorek w poniedziałek dopiero będzie w pracy bo jeszcze na urlopie.. No ale Krzyś się uprze to się nie zakorkuję.Cieszę się bardzo że sie nie przekręcił główkowo to przynajmniej mam pewną cc jak by co

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    to u mnie to samo mdli mnie wiecznie na nic nie mam ochoty tylko sie zloszcze maz wraca z pracy i sie nabija ze gdzies mamy ul w mieszkaniu bo mnie wiecznie osy gryza. jestem zmeczona boli wszystko jest mi niedobrze jeszcze biegunke mam co chwile i wlasciwie to tylko pije wode bo nie mam ochoty jesc. brzuch boli mnie na @ ale nie przechodzi i jest to bol ciagly a nogi odmawiaja posluszenstwa:-(. juz sie nawet nie zastanawiam kiedy to nastapi chcialabym sie wyspac jednej nocy i potem moge rodzic tylko troche.odpoczynku potrzebuje:-(
    ja jak ide to brzuch mi twardnieje ze az chwle musze stanac bo ciagnie w dól.jak leze tez codziennie coraz czesciej

a.png
    a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    A czy takie czeste twardnienia brzuszka moga skracas szyjke albo ja rozwierac bo tak sie zastanawiam?
    i dzis jak chodzilam to w pachwinie mnie bolao pewnie malutka nizej zeszla

mnie od ponad 2 tyg bardzo brzuch twardnieje, nawet jeden fdzień miałam taki że cały czas był twardy ale miałam wtedy wizyte i wszystko było ok, wczoraj też miałam wizyte i szyjka nadal ma 4 cm tak jak od początku, tak więc lekarz stwierdził że u mnie są te skurcze bardziej odczuwalne ale na szyjke póki co nie wpływają.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Ja w poniedziałek mam wizytę u lekarza nie ukrywam że chciała bym dotrwać, bo mój doktorek w poniedziałek dopiero będzie w pracy bo jeszcze na urlopie.. No ale Krzyś się uprze to się nie zakorkuję.Cieszę się bardzo że sie nie przekręcił główkowo to przynajmniej mam pewną cc jak by co
    o to masz pierwsza wizyte ;) ja mam we wtorek

a.png
    a.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chodziłyście do szkoły rodzenia? ja właśnie dziś miałam problem z zapisem na luty na szczęście w 3 się udało:) wyczytałam żeby do szkoły chodzić miedzy 25-30 tygodniem czyli powinnam zacząć za tydzień a chce się zapisać od lutego myślicie że będzie ok?
    będę wdzięczna na jakieś wypowiedzi:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    mnie od ponad 2 tyg bardzo brzuch twardnieje, nawet jeden fdzień miałam taki że cały czas był twardy ale miałam wtedy wizyte i wszystko było ok, wczoraj też miałam wizyte i szyjka nadal ma 4 cm tak jak od początku, tak więc lekarz stwierdził że u mnie są te skurcze bardziej odczuwalne ale na szyjke póki co nie wpływają.
    ja od jakiegos 20tyg ciazy mialam twardnienia ale zadko a ostatnio juz czesciej i dluzsze

a.png
    a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja od jakiegos 20tyg ciazy mialam twardnienia ale zadko a ostatnio juz czesciej i dluzsze

ale już masz dzieciątko donoszone to nawet gdyby się skracała to już możesz rodzić, a ja jeszcze troszke musze wytrzymać.
    fajnie już macie niedługo zobaczycie swoje dzieciaczki ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ale już masz dzieciątko donoszone to nawet gdyby się skracała to już możesz rodzić, a ja jeszcze troszke musze wytrzymać.
    fajnie już macie niedługo zobaczycie swoje dzieciaczki ;-)
    no juz mialam nawet rozwarcie na opuszek palca ale lezalam troche i sie zamknela szyjka ale dawno to juz bylo

a.png
    a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    dziewczyny chodziłyście do szkoły rodzenia? ja właśnie dziś miałam problem z zapisem na luty na szczęście w 3 się udało:) wyczytałam żeby do szkoły chodzić miedzy 25-30 tygodniem czyli powinnam zacząć za tydzień a chce się zapisać od lutego myślicie że będzie ok?
    będę wdzięczna na jakieś wypowiedzi:)

Magdalena mysle ze spokojnie mozesz zaczac chodzic od lutego. Ja sie zapisalam do szkoly rodzenia chyba w 26 lub w 27 tyg ciazy a byly z nami dziewczyny ktore byly w 32 tyg takze bedzie ok. Ja osobiscie polecambylam bardzo zadowolona

magdalena lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ