X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kurcze rozkrecajmy sie i rodzimy plemniczke wczoraj cos bralo to moze juz dzidzia na swiecie? powiem wam ze sie ciesze ze koniec ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie teraz zycia bez tego brzuszka zyjacego wlasnym zyciem.

jd7r1di.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lada dzień do Was dołączę, ale podczytuję od jakiekos czasu juz:) i tak sobie myślę, że ciąża powinna byc krotsza, tak moze do pol roku. Bo w wiekszosci to stres a nie "stan blogoslawiony" i radosne wyczekiwanie. U mnie najpietw starania, potem stres 1 trym czy wszystkondobrze, czy serduszko bije, potem czy genetyka dobra, w 2 trym skrocona szyjka, pessar i lezenie i znowu stres, a jak widze 3 trymestr to juz stres porodowy i duuuuzo dolegliwosci. Pocieszcie mnie i powiedzcie prosze, ze radosc, ze niedlugo maluszki Wasze beda po drugiej stronie jest rownie duza co stres.

relgh371zv6v421k.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

No i jestem po wizycie. Córcia ma 2,400 czyli wygląda na to, że będzie podobnie do synka około 3kg przy porodzie, co daje mi szanse na naturalny:) Ułożona już główkowo. Najważniejsze, że termin na luty jest bardziej prawdopodobny. Po cc jeśli nie muszą to nie wywołują porodu, więc czasami mogę urodzić po terminie.

Matylda36, Blondi22, Ancia77, ;oniqa, paula22, juicca, Lalita2710, magdalena lubią tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów zaczynam jeść jak opętana. Niedobrze mi ale jeszcze bym coś wszamała i tym oto sposobem wczoraj wieczorem ubolewałam i cofało mnie nieziemsko :/ W nocy 3 razy obudził mnie ból zęba, ze 3 razy na siku i jakieś dzieciaki wrzuciły petardy do śmietnika był taki huk, że aż się obudziłam i zasnąć nie mogłam. Fatalna noc. Umówiłam się do dentysty na poniedziałek, bo nie ma co czekać. Ogólnie odkąd się położyłam, nie chodzę po sklepach - wysyłam M. Bo twardnienia brzucha ustały więc jest ich mniej tylko bóle okresowe mnie czasem złapią ale to i tak jest lepiej niż było. We wtorek mam ostatnią wizytę i zostanie tylko czekać do 38tyg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz to malutka kruszynka będzie :D U mnie pączek już ma ze 3kg :D!

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. magdziunia nie rodze...

Ja juz nie wierze w bóle, biegunki, skurcze nieregularne, odpadające czopy, skrócone, otwarte szyjki :)
    z tymi objawami mozna jeszcze chodzic i chodzic w ciazy.
    Wszystko co opisujecie ja mam juz dobre kilka dni i dalej sie kulam.

magdalena ja chodzilam do szkol rodzenia i tez polecam.

Matylda36, magdalena lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hej. magdziunia nie rodze...

Ja juz nie wierze w bóle, biegunki, skurcze nieregularne, odpadające czopy, skrócone, otwarte szyjki :)
    z tymi objawami mozna jeszcze chodzic i chodzic w ciazy.
    Wszystko co opisujecie ja mam juz dobre kilka dni i dalej sie kulam.

magdalena ja chodzilam do szkol rodzenia i tez polecam.
    weźmie cie z zaskoczenia w najmniej oczekiwanym momencie he;)

a czesto ci twardnieje brzuch?czy wogole?

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi no wiesz albo ja nie wiem ze to to, albo nie twardniej brzuch, skurczy tez nie czuje... tylko czasami spina mi na dole brzuch i w krzyzu, no i bole jak na @. To tyle

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz wrote:
    Cześć Dziewczyny

No i jestem po wizycie. Córcia ma 2,400 czyli wygląda na to, że będzie podobnie do synka około 3kg przy porodzie, co daje mi szanse na naturalny:) Ułożona już główkowo. Najważniejsze, że termin na luty jest bardziej prawdopodobny. Po cc jeśli nie muszą to nie wywołują porodu, więc czasami mogę urodzić po terminie.
    moja podobnie wazyla na twoim etapie, lekarz przewiduje jej wage wlasnie na 3-3200 po urodzeniu

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila ze jak jest pelnia to najweicej dzieci sie rodzi, serio i ze jak miala byc ta pelnia to zawsze porodówka pękała w szwach i jest najwiecej porodów, ona pracuje na porodówce wiec wie :)
    Teraz pelnia akurat ma byc 16.01.... heh, ale nie chcialabym jeszcze 6 dni czekac na moje klucie

Blondi22, Ancia77 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka ja juz tez przestaje wierzyc tylko ze ja czesto mam skurcze regularne co 15minut albo nawet co 10 dosc bolesne a nic, potem mijaja i na tym sie konczy moj "porod". coz nam zostalo jak nie czekac

jd7r1di.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pełnią to prawda, bo jak rodziłam synka to była pełnia i był taki tłok, że rozpisywali kolejki która pierwsza na poródówkę, a potem brakowało miejsc na położnictwie i musieli dziewczyny raz dwa wypisywać, bo niektóre po porodzie leżały na korytarzu.

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.01 wypada mój 37 tydzień i "ciąża donoszona" ale mam nadzieje, że Mały sobie posiedzi jeszcze :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Blondi no wiesz albo ja nie wiem ze to to, albo nie twardniej brzuch, skurczy tez nie czuje... tylko czasami spina mi na dole brzuch i w krzyzu, no i bole jak na @. To tyle
    w sumie kazdy ma inaczej ;)

ja czuje takie sciskanie na kilkanascie sekund zaczyna sie od gory brzucha a czasami od dolu i tak caly sie sciska ze przez ten moment ciezko mi sie oddycha a potem przechodzi . wczoraj nawet tak mialam przez godzine 6 razy tak z ciekawosci liczylam. ale nie bylo bolesne wiec do porodowych skurczy jeszcze daleko mam

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila ze jak jest pelnia to najweicej dzieci sie rodzi, serio i ze jak miala byc ta pelnia to zawsze porodówka pękała w szwach i jest najwiecej porodów, ona pracuje na porodówce wiec wie :)
    Teraz pelnia akurat ma byc 16.01.... heh, ale nie chcialabym jeszcze 6 dni czekac na moje klucie
    tez o tym slyszalam he to mi pasuje tego 16 ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj po wizycie, klocek nasz waży już 2800, termin cc wyznaczony na 4 lutego - i nakaz leżenia do tego czasu żeby nic przypadkiem nie przyspieszyć, żeby Jasiek był donoszony, blizna dość mocno się ścieniła wiec doktorka z duszą na ramieniu stwierdziła że jakoś damy rade - za tydzień na kontrole - zastanawia sie czy na te ostatnie dwa tyg. nie położyc mnie do szpitala żeby na bieżąco kontrolować stan blizny - ja tam moge leżeć żeby Jasiek się zdrowiutki urodził, bo duży już wiemy ze będzie - jak jego braciszek - ale boje się iść na tyle czasu do szpitala z uwagi na tego starszego synka - serce mi sie kraja że na czas porodu musze go zostawić:/..

;oniqa lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorac pod uwage ze u mnie na porodówce sa tylko 3 łóżka to wolałabym urodzic przed ta pełnia, pozatym nie wiem czy psychicznie wytrzymam :P

jd7r1di.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochanie dziekuje każdej z osobna za dobre słowo i trzymanie kciuków, ja juz jestem w domu wypuścili mnie dzisiaj chyba z braku miejśc no i z tego powodu że unormowało mi się ciśnienie, dostałam tabletki mam odpoczywac i nie przemęcać i denerwowac się. jak mnie gin badał to nisko jest główka le wszytsko pozamykane i póki co nie zapowiada sie na poród a więc czekam na rozwój sytuacji niech mała przynajmniej poczeka do 1 lutego :)

Lula_w, Blondi22, plemniczka, paula22, Matylda36, kotek27, Ancia77, kaaasiaczek_, Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich chciałam poinformować że 06.01 po 6h o 18.10 po ciężkich bólach (sn) przyszła na świat nasza królewna /karolinka/ 3500kg i 56cm duża wczoraj wróciliśmy ze szpitala mała śpi jak aniołem karmiona cycem i oby dalej troche mnie nacieli boli tyłek ale najważniejsze że mała przyszła na świat cała i zdrowa pozdrawiamy wszystkie mamusie ;-)

magdziunia111123, ;oniqa, Lula_w, Blondi22, plemniczka, paula22, juicca, aiwlys, Matylda36, inezz, kotek27, Lalita2710, Ancia77, Perełka, kaaasiaczek_, Kocur, Miriam, magdalena, Marysia0312, szczessciara, asienka28, Effcia28 lubią tę wiadomość

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann21 gratuluje:*

oniqa bardzo sie ciesze ze u was juz ok:) odpoczywaj:*

;oniqa lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ