III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, lada dzień do Was dołączę, ale podczytuję od jakiekos czasu juz:) i tak sobie myślę, że ciąża powinna byc krotsza, tak moze do pol roku. Bo w wiekszosci to stres a nie "stan blogoslawiony" i radosne wyczekiwanie. U mnie najpietw starania, potem stres 1 trym czy wszystkondobrze, czy serduszko bije, potem czy genetyka dobra, w 2 trym skrocona szyjka, pessar i lezenie i znowu stres, a jak widze 3 trymestr to juz stres porodowy i duuuuzo dolegliwosci. Pocieszcie mnie i powiedzcie prosze, ze radosc, ze niedlugo maluszki Wasze beda po drugiej stronie jest rownie duza co stres.
-
Cześć Dziewczyny
No i jestem po wizycie. Córcia ma 2,400 czyli wygląda na to, że będzie podobnie do synka około 3kg przy porodzie, co daje mi szanse na naturalny:) Ułożona już główkowo. Najważniejsze, że termin na luty jest bardziej prawdopodobny. Po cc jeśli nie muszą to nie wywołują porodu, więc czasami mogę urodzić po terminie.
Matylda36, Blondi22, Ancia77, ;oniqa, paula22, juicca, Lalita2710, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa znów zaczynam jeść jak opętana. Niedobrze mi ale jeszcze bym coś wszamała i tym oto sposobem wczoraj wieczorem ubolewałam i cofało mnie nieziemsko
W nocy 3 razy obudził mnie ból zęba, ze 3 razy na siku i jakieś dzieciaki wrzuciły petardy do śmietnika był taki huk, że aż się obudziłam i zasnąć nie mogłam. Fatalna noc. Umówiłam się do dentysty na poniedziałek, bo nie ma co czekać. Ogólnie odkąd się położyłam, nie chodzę po sklepach - wysyłam M. Bo twardnienia brzucha ustały więc jest ich mniej tylko bóle okresowe mnie czasem złapią ale to i tak jest lepiej niż było. We wtorek mam ostatnią wizytę i zostanie tylko czekać do 38tyg
-
nick nieaktualny
-
hej. magdziunia nie rodze...
Ja juz nie wierze w bóle, biegunki, skurcze nieregularne, odpadające czopy, skrócone, otwarte szyjki
z tymi objawami mozna jeszcze chodzic i chodzic w ciazy.
Wszystko co opisujecie ja mam juz dobre kilka dni i dalej sie kulam.
magdalena ja chodzilam do szkol rodzenia i tez polecam.Matylda36, magdalena lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:hej. magdziunia nie rodze...
Ja juz nie wierze w bóle, biegunki, skurcze nieregularne, odpadające czopy, skrócone, otwarte szyjki
z tymi objawami mozna jeszcze chodzic i chodzic w ciazy.
Wszystko co opisujecie ja mam juz dobre kilka dni i dalej sie kulam.
magdalena ja chodzilam do szkol rodzenia i tez polecam.
a czesto ci twardnieje brzuch?czy wogole? -
inezz wrote:Cześć Dziewczyny
No i jestem po wizycie. Córcia ma 2,400 czyli wygląda na to, że będzie podobnie do synka około 3kg przy porodzie, co daje mi szanse na naturalny:) Ułożona już główkowo. Najważniejsze, że termin na luty jest bardziej prawdopodobny. Po cc jeśli nie muszą to nie wywołują porodu, więc czasami mogę urodzić po terminie.Blondi22 lubi tę wiadomość
-
a wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila ze jak jest pelnia to najweicej dzieci sie rodzi, serio i ze jak miala byc ta pelnia to zawsze porodówka pękała w szwach i jest najwiecej porodów, ona pracuje na porodówce wiec wie
Teraz pelnia akurat ma byc 16.01.... heh, ale nie chcialabym jeszcze 6 dni czekac na moje klucieBlondi22, Ancia77 lubią tę wiadomość
-
Z tą pełnią to prawda, bo jak rodziłam synka to była pełnia i był taki tłok, że rozpisywali kolejki która pierwsza na poródówkę, a potem brakowało miejsc na położnictwie i musieli dziewczyny raz dwa wypisywać, bo niektóre po porodzie leżały na korytarzu.
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
plemniczka wrote:Blondi no wiesz albo ja nie wiem ze to to, albo nie twardniej brzuch, skurczy tez nie czuje... tylko czasami spina mi na dole brzuch i w krzyzu, no i bole jak na @. To tyle
ja czuje takie sciskanie na kilkanascie sekund zaczyna sie od gory brzucha a czasami od dolu i tak caly sie sciska ze przez ten moment ciezko mi sie oddycha a potem przechodzi . wczoraj nawet tak mialam przez godzine 6 razy tak z ciekawosci liczylam. ale nie bylo bolesne wiec do porodowych skurczy jeszcze daleko mam -
plemniczka wrote:a wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila ze jak jest pelnia to najweicej dzieci sie rodzi, serio i ze jak miala byc ta pelnia to zawsze porodówka pękała w szwach i jest najwiecej porodów, ona pracuje na porodówce wiec wie
Teraz pelnia akurat ma byc 16.01.... heh, ale nie chcialabym jeszcze 6 dni czekac na moje klucie -
nick nieaktualnyja też dzisiaj po wizycie, klocek nasz waży już 2800, termin cc wyznaczony na 4 lutego - i nakaz leżenia do tego czasu żeby nic przypadkiem nie przyspieszyć, żeby Jasiek był donoszony, blizna dość mocno się ścieniła wiec doktorka z duszą na ramieniu stwierdziła że jakoś damy rade - za tydzień na kontrole - zastanawia sie czy na te ostatnie dwa tyg. nie położyc mnie do szpitala żeby na bieżąco kontrolować stan blizny - ja tam moge leżeć żeby Jasiek się zdrowiutki urodził, bo duży już wiemy ze będzie - jak jego braciszek - ale boje się iść na tyle czasu do szpitala z uwagi na tego starszego synka - serce mi sie kraja że na czas porodu musze go zostawić
..
;oniqa lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochanie dziekuje każdej z osobna za dobre słowo i trzymanie kciuków, ja juz jestem w domu wypuścili mnie dzisiaj chyba z braku miejśc no i z tego powodu że unormowało mi się ciśnienie, dostałam tabletki mam odpoczywac i nie przemęcać i denerwowac się. jak mnie gin badał to nisko jest główka le wszytsko pozamykane i póki co nie zapowiada sie na poród a więc czekam na rozwój sytuacji niech mała przynajmniej poczeka do 1 lutego
Lula_w, Blondi22, plemniczka, paula22, Matylda36, kotek27, Ancia77, kaaasiaczek_, Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość
-
witam wszystkich chciałam poinformować że 06.01 po 6h o 18.10 po ciężkich bólach (sn) przyszła na świat nasza królewna /karolinka/ 3500kg i 56cm duża wczoraj wróciliśmy ze szpitala mała śpi jak aniołem karmiona cycem i oby dalej troche mnie nacieli boli tyłek ale najważniejsze że mała przyszła na świat cała i zdrowa pozdrawiamy wszystkie mamusie
magdziunia111123, ;oniqa, Lula_w, Blondi22, plemniczka, paula22, juicca, aiwlys, Matylda36, inezz, kotek27, Lalita2710, Ancia77, Perełka, kaaasiaczek_, Kocur, Miriam, magdalena, Marysia0312, szczessciara, asienka28, Effcia28 lubią tę wiadomość