III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi spory ten Twój brzucho, tzn. pamietam wcześniejsze zdjęcie sprzed paru tygodni i widać że na końcówce przyśpieszył
Lalitko mały jest przecudny, do schrupaniaA na jaki rozmiar nosi ciuszki? Bo mi ostatnio koleżanka podrzuciła torbę ciuszków bo swojej małej . Urodziła ją 3300 i 55 cm a po miesiącu podobno większość ciuszków już była za mała oO aż się wystraszyłam bo ja mam tyle malutki rzeczy nie wiem już na jaki rozmiar kupować jak to tylko na kilka tygodni?! oO
Gratulacje dla kolejnych nowych mamuśSuper wieści , czekam na opisy porodów
Oniqa dobrze, ze już w domu
Plemniczko Ty to jesteś na prawdę ewenementem , tyle Cię już lekarz straszył że zaraz urodzisz a maluszek ciągle grzecznie w brzuszku a już donoszony to przynajmniej bezpiecznieAle by było jakbyś jeszcze po terminie urodziła
Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Haloo kochane
Ann Gratulację przyjść na świat księżniczki;) Bo wiadomo teraz więcej chłopów niż kobietek;P
Oniqa to uważaj na siebie i przestrzegaj wszystkich zaleceń)
Ja dziś w nocy myślałam że oszaleje mój synuś ma skok rozwojowy i maruda się zrobił... spał od 22.30-1.30 ,potem o 3 zasnoł obudził się o 4,30 i do ok 8 nie spał... nakarmiony przebrany posiedział a za chwile płacz...
Potem zasneliśmy... i co i co... co chwile go coś budziło przez sen..
Biedak mój jeden:)
Mój synuś ma już ponad miesiąc urodził się z wagą 3640 i główka miała 34 cm
Teraz ma już 38cm główka i waga ponad 4550:P
dziewczyny dziękuję za wypowiedzi o szkołę rodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 15:45
-
Powiem wam że ja miałam 8 sztuk śpiochów na 56 jeszcze w nie wchodzi...
Ale myślę że to kwestia 1-2 tygodnie ,więc uwierz mi mimo że on urodził się wielki... to co mu ubrałam na 56 to pływał ,a ma bardzo długie nogi
Więc nie martwcie się troszkę dziecko pochodzi...
Mój we wszystkim na 56 był chyba w jednym czy 2 sweterkach jeszcze nie bo są stosunkowo większe jak na 56 na metce...
A tu dziecko popuści gdzieś bokiem tu się obleje... tu coś...
Więc zmienia się często...
Ja bardzo lubie spodnie body i sweterek ,albo body z dł rękawem i galotki do tego. Bo powiem wam że nie ma co dziecko przegrzewać... temperatura w domu powinna być ok 20-22 C.. jak u mnie było cieplej to położna zwaracała mi uwagę...
Paula czekam aż oczy mu się wykształcą do końcaja mam błękitne ,jemu też jaśnieją
Magdalena ,ja uważam że szkoła rodzenia bardzo wiele dała szczególnie temat kwesti porodu ,porodu aktywwnego (rodzinnego) ,szczepienia z takich głównych tematów to dla mnie to było ważne
Plemniczko coś się ociągasz
Wracając do synusia jestem przerażona że tak szybko rośnie ,a tak miło jest jak on jest taki malutki słodziakWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 15:51
magdalena, Kocur lubią tę wiadomość
-
Rosną dzieciaczki rosną
Dzisiaj sie ważyliśmy i mamy aż 4700
Klocus tak szybko rośnie i przybiera na wadze, że już ręka mi czasem drętwieje
.
U nas tak było, że przez prawie m-c mieścił się jeszcze w 54 a chyba w jedną noc podskoczyłbo teraz to samo 62 leci
. Albo takie metki na tych ciuszkach lipne
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Blondi spory ten Twój brzucho, tzn. pamietam wcześniejsze zdjęcie sprzed paru tygodni i widać że na końcówce przyśpieszył
Lalitko mały jest przecudny, do schrupaniaA na jaki rozmiar nosi ciuszki? Bo mi ostatnio koleżanka podrzuciła torbę ciuszków bo swojej małej . Urodziła ją 3300 i 55 cm a po miesiącu podobno większość ciuszków już była za mała oO aż się wystraszyłam bo ja mam tyle malutki rzeczy nie wiem już na jaki rozmiar kupować jak to tylko na kilka tygodni?! oO
Plemniczko Ty to jesteś na prawdę ewenementem , tyle Cię już lekarz straszył że zaraz urodzisz a maluszek ciągle grzecznie w brzuszku a już donoszony to przynajmniej bezpiecznieAle by było jakbyś jeszcze po terminie urodziła
he dowiem sie jak urodze byle nie za duza
-
Kocur wrote:Blondi spory ten Twój brzucho, tzn. pamietam wcześniejsze zdjęcie sprzed paru tygodni i widać że na końcówce przyśpieszył
-
blueberry wrote:mój synuś urodził się 60 cm a w pajace i body 56 F&F do dziś wchodzi
ale innych firm ciuszki od początku były za małe. Całe szczęście, że nie miałam ich zbyt dużo. 62 teraz jest na styk
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
To jest to, że wagę szacują po wymiarach. A potem i tak wychodzi przy porodzie jak jest naprawdę.
Oniga To możesz już za chwilę rodzić
Paula22 Moja Mała w 29 tc miała 1260g, więc na pewno twoje dzieciątko będzie teraz większe:) Może już około 3kg
Czy u was też tak jest, że długość wyjazdu/wyprawy/spaceru mocno ogranicza pojemność pęcherza? Ja dzisiaj wyskoczyłam na miasto w czasie największych korków, kolejek, braków miejsc na parkingu i pęcherz aż mnie bolał, a nie było gdzie skorzystać z wc. Az strach pomyśleć jak to będzie dalej;oniqa, paula22 lubią tę wiadomość