X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek i Lalita i Lula mają to za sobą i widzisz to jednak sprawa indywidualna. Co do połogu Lalita napisała, że boli przy obkurczaniu macicy podczas ssania piersi przez dziecko, a ja powiem inaczej: Mnie szlag trafia, bo wtedy mam największą ochotę na seks i co tu zrobić!? :D
    Nie takie to wszystko straszne jak w internecie opisują :) Taki ból da się przeżyć :)

kotek27, pillow, Miriam lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację ból to sprawa indywidualna.

Zobaczymy jak będzie u mnie-opiszę w każdym szczególe jak będę po :D

Niedawno wyszłam z wanny i jak chwilę leżałam, sapałam sama do siebie jak mi ciężko się wstaje. Po chwili uświadomiłam sobie że poród już tak blisko, i dopiero wtedy w trakcie i po będzie ciężko, i teraźniejsze niedogodności to błahostki w porównaniu z tym co będzie później...

pillow lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie tak bolą plecy i krocze że bardziej chyba się nie da :D wiec licze na to że jestem przygotowana na najgorsze :D

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą jeśli chodzi o ten ból krocza to naprawde różnie przy pierszej córce zszywał mnie lekarz tak to zrobił że nie mogłam wstać przez miesiąc nie wspomnę o siedzeniu a z drugą córą siedziałam już rano po porodzie i było zupełnie ok. A jak trafiłam kiedyś do tego lekarza co mnie zszywał (miałam torbiele na jajnikach) spytał mnie bez ogrudek jak usiadłam na samolocie kto mnie tak spierdolił a ja jeszcze bardziej dobitnie czy mam pokazać palcem ? Nie żartuję tak popękałam. Obkurczania macicy nie czułam ani przy pierwszej ani przy drugiej więc wszystko przedemną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 21:35

klz9cwa175lwe78n.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    I nic a może męża za włosy i do łóżka :D

nie skutkuje ;/

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilOla no to ja już pomysłów nie mam moja teściowa twierdzi że na wywołanie porodu najlepsza jest praca fizyczna tzn mycie podłogi na kolanach albo okien ale tych sposobów lepiej nie próbować bo to sposób teściowej a nie wiadomo czy teściowa prawde mówi czy pop rostu chce mnie wykończyć pod koniec ciąży :D bo ona mi to już tak mówi na zaś bo chce żebym urodziła w jej urodziny 26bmarca albo 28 nie pamiertam kiedy ale mam rodzic w tym dniu :D i już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 21:43

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny oficjalnie witam się w Wami w III trymestrze:) Co prawda Wy już raczej na finiszu:P ale Wasze cenne rady będą pomocne w czasie późniejszym:P

Lalita2710, juicca, Miriam, pillow, haybeauti, magdalena, ;oniqa, kotek27 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ no wiecie szycie (przy nacięciu i przy popękaniu to sprawa indywidualna)
    Też zależy ile jest nacięte jak jest zszyte... ale ja nie czułam nic a nic.
    Ale ja miałam rozpuszczalne nici...
    Wiem że dają w szpitalach też normalne ,które trzeba wyciągnąć.

Ja przez 1 ,4dni czułam obkurcz macicy ,skurcze... Ale sami wiecie u mnie skurcze trwały mocne 3 dni przed porodem ,więc może taka moja uroda.

Sla.S ja nie mam takiego czegoś:P że przy ssaniu mam ochotę.
    Może mało wrażliwe te moje brodawki:P

Nie obchodzimy walentynek ,ale złożyło się że synuś zasnoł i było serduszkowanie dobre serduszkowanie :P

Miriam, pillow lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina hejoooo :D witamy witamy :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poza tym najgorzej jest popękać ,czasem ponoć nie ma na to wpływu ,jeśli poród postępuje szybko. Albo jeśli krocze np nie było masowane i jest mało elastyczne.
    Dlatego ważne jest ,masaż krocza przed porodem ,aby zapobiec popękaniu ,albo uelastycznić krocze tyle ile się da żeby nacięcie nie było duże.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi położna odradziła masaż krocza i smarowanie czym kolwiek twierdzac ze to co nadmiernie rozciagniemy same juz do normy nie wroci natura sama podziala a najwazniejsza jest wspołpraca z położna

• milola86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już ostatnie z brzuszkiem ;) 40t+4d

ea2add949597ea78med.jpg

szczessciara, Miriam, Marysia0312, Iwo123, kaaasiaczek_, juicca, haybeauti, pillow, Tusia84, Blondi22, walabia, inezz, ;oniqa, magdalena, Kaja, kotek27, Paulina1986, pasia27 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj dziewczyny porod to jest najpiekniejsze co mnie spotkalo a naprawde bola tylko skurcze przy parciu nie czulam bolu nie ze przyjemne to bylo ale nie jakas tragedia zatwardzenie dla mnie jest gorsze niz parcie:-P u mnie rozwarcie zrobilo sie w 30min a potem parcie trwalo az 5wiec pewnie powiedza niektore ze nie mam co sie wypowiadac ale powiem wam nacieli mnie dosc mocno u niestety peklam ale od srodka pekla mi pochwa niestety i dla mnie pierwsze 2,5tyg po poridzie to tragedia lekarz tak mnie zszyl ze ciagnelo strasznie przez te 2,5tyg nie bylo mowy o siedzeniu czy dluzszym chodzeniu bo tragedia i gratisowo po porodzie zrobily mi sie hemoroidy wiec mialam przesra.. ale mimo wszystko nie zmienilabym niczego bol jest ale dla mnie to pikus wole porod i polog niz isc do dentysty:-P

a powiem wam ze nastawienie robi bardzo duzo i pomaga ja sie nie balam porodu ani bolu i mialam naprawde fajny porod nie temu ze szybko bo skurcze mialam od niedzieli a urodzilam we wtorek a od poniedzialku od 13skurcze co 3Min trwajace 1min 1,5.

evas, Miriam, pillow, haybeauti, magdalena lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    mi położna odradziła masaż krocza i smarowanie czym kolwiek twierdzac ze to co nadmiernie rozciagniemy same juz do normy nie wroci natura sama podziala a najwazniejsza jest wspołpraca z położna

:D Kochana brzydko napisze... ale ja się masowałam mam blizne po nacięciu na 2 cm , a mąż mówi że jestem ciasna tak samo jak z przed ciąży:)

Ale ja ćwiczyłam też mięśnie kegla całą ciąże i po trochę czasem.

A mówią że jak kobieta urodzi naturalnie to jest chocby była wyruchana przez pociąg... gówwnoo prawada..

Już nie wspomniając że wargi sromowe wsysło... byl bardziej wystające ,a się zmniejszyły...

A tyle kobiet robi sobie operacje bo ponoć przy zszywaniu lekarze źle zszyli.

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    aj dziewczyny porod to jest najpiekniejsze co mnie spotkalo a naprawde bola tylko skurcze przy parciu nie czulam bolu nie ze przyjemne to bylo ale nie jakas tragedia zatwardzenie dla mnie jest gorsze niz parcie:-P u mnie rozwarcie zrobilo sie w 30min a potem parcie trwalo az 5wiec pewnie powiedza niektore ze nie mam co sie wypowiadac ale powiem wam nacieli mnie dosc mocno u niestety peklam ale od srodka pekla mi pochwa niestety i dla mnie pierwsze 2,5tyg po poridzie to tragedia lekarz tak mnie zszyl ze ciagnelo strasznie przez te 2,5tyg nie bylo mowy o siedzeniu czy dluzszym chodzeniu bo tragedia i gratisowo po porodzie zrobily mi sie hemoroidy wiec mialam przesra.. ale mimo wszystko nie zmienilabym niczego bol jest ale dla mnie to pikus wole porod i polog niz isc do dentysty:-P

a powiem wam ze nastawienie robi bardzo duzo i pomaga ja sie nie balam porodu ani bolu i mialam naprawde fajny porod nie temu ze szybko bo skurcze mialam od niedzieli a urodzilam we wtorek a od poniedzialku od 13skurcze co 3Min trwajace 1min 1,5.

Czyli niestety Kochana miałaś pecha strasznego bo popękałaś i na pewno to jest ból straszny.
    Witam w klubie skurcze od czwartku urodziłam w niedziele (3 doby w dupe)
    Tak samo parcie nie boli... tylko siły trzeba mieć. I szczęście żeby maluch nie miał zmienionego mechanizmu bo potem 1,5 h się pcha...Zamiast powiedzmy minuty...

dqprepoku4out2uw.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola pięknie wyglądasz;)
    Moje ostatnie zdjęcie brzucha robiłam 6 grudnia wieczorem ,8 grudnia urodziłam:)) Wiedziałam że już nie zdążę zrobić później od 5 grudnia skurcze mówię sobie ostatnia okazja... 7 byłam w szpitalu zaczęłam 8 rodzić dokładnie w 40 tygodniu ciąży :D

dqprepoku4out2uw.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola slicznie wyglądasz ;) a ja dziś wkroczyłam w 36 tydzień , 35 skończony ;D ale czas leci ;) ale powiem szczerze że już troszke mnie ta ciąża męczy , ale dajemy radę ;) też ćwiczę mięsnie kegla , ale masażu nie robię

Miriam lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    to już ostatnie z brzuszkiem ;) 40t+4d

ea2add949597ea78med.jpg
    Milola przepięknie wyglądasz! Narbiłaś mi ochoty na ten kolorek włosów ;)
    CZYM FARBUJESZ WŁOSKI?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Nie chce nikogo straszyć ale Lalita z tym bólem to sprawa indywidualna. Ja tak popękałam że przez 1 tyg ledwo co chodziłam, a już nie wspominam o wstawaniu z łóżka. W szpitalu dziewczyny po cesarce lepiej się czuły i ruszały niż ja po naturalnym porodzie. Za to w ogóle nie czułam obkurczania macicy, nic a nic, a macica obkurczała się prawidłowo.
    Lula, to ja podobnie - tak mnie nacieli, że chodzić nie mogłam ( nadal mam z tym problem). Za to obkurczanie macicy nie było dla mnie bolesne a obkurczyla się szybko i prawidłowo. Te krocze tylko ciągle boli i szwy ciągnął.
    Odnośnie bólu przy porodzie to nie ma co się nastawiać . Są kobiety które ten ból znoszą bardzo dobrze i obyscie Wy tak miały ;-) ja pierwszą część porodu odmawialam znieczulenia, bo ból był znosny. Za to pod koniec płakałam z bólu (ale to już po prostu za długo trwało). Myślę, że gdyby było bez komplikacji, to i było by mniej masakrycznie. Ale tego nie przewidzisz. Ból jest do przeżycia ;-)

Lula_w lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heybeauty, farbuje u fryzjera, wiec nie wiem jak ten kolor się nazywa :)

haybeauti lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ