III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a wczoraj mielismy maly problem bo malutka jak wstala rano o 8 tak potem przez 8 h nie spala wogole tylko krzyczala i chciala jesc i jeszcze sie prezyla wyszlo na to ze brzuszek ja bolal i po masazu przeszlo i bylo ok i usnela. ale musialam jej dac 50ml mleczka sztucznego bo jak przez tyle godz ssala moje to w koncu zabraklo bo jadla i nic nie lecialo .a dzis jak narazie ok i noc tez tak jak zawsze 6h przespala po 3 wstala na jedzonko zjdala i dalej spala do prawie 8.
-
Blondi, jak to zrobiłas, ze Mala przesypia tyle godzin w nocy? my mamy z tym problem. Ta noc spala z nami w lozku przy moim cycu. Fakt, ze nie płakala, ale my wolelibysmy, a szczegilnie mój M, zeby spala w lóżeczku. A jak ją kladziemy do lozeczka, to psi chwile i jest ryk. Blondi, zdradz mi ta tajemnice, ze twoja spi tak długo:)
-
Perełka Moja Majka dziś spała 5 godzin a może i pociągnęłaby dłużej, tylko musiałam ją jeszcze obudzić na karmienie. Tak myślę, że czasami ta chęć na spanie jej przejdzie, bo taka już jest ironia losu, że jak ja jej nie będę musiała budzić, to ona sama zacznie
Moja Gwiazdeczka jak więcej popije to dłużej śpi- ot cały sekret. No i może też dzięki temu, że budziłam ją na karmienie w dzień, to w nocy odsypiała.. -
inezz wrote:Blondi A od kiedy Izunia śpi po tyle godzin??
Ja dopiero od dzisiaj nie będę musiała budzić Majki na karmienie, bo tydzień temu spadała na wadze, za to teraz przybrała 330g:)
Że spadła i nagle przybrała to nie znaczy ze dziecka nie musisz wybudzać...
Bo jednego tygodnia dziecko przybierze 150 g , drugiego 300 trzeciego może tylko 50g... Trzeba wybudzać co 3 h przynajmniej przez 3 tygodnie.
Aby laktacja się utrzymywała. I Aby dziecku glukoza nie spadała bo wówczas takie dziecko jest ciężej wybudzić.
Jak będzie regularnie dobrze przybierać. To np wtedy możesz wybudzać w nocy co 4 h ,a w dzień co 2-3 , I najlepiej nie koniecznie ''szarpać ''wybudzać.
Tylko bierzesz dziecko przystawiasz pierś i może chwyci poćumka i zaśnie.
P.S postąpisz jak będziesz uważała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 12:34
JEDRNA5 lubi tę wiadomość
-
ja bylam nastawionaa na to ze bedzie bolalo bo musi te dziecko samo nie wypadnie tylko macica musi go wycisnac skurczami wiec bedzie bolec ale czekalam na to spotkanie bo to jedyne niepowtarzalne przezycie i nie skupialam sie na bolu tylko zeby ten moment fajnie spedzic bo moze sie nie powtorzyc.
moj maly zasnal o 23 o4cyc i wstal dopiero o 10.30Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Tak Lula ,na początku sie wybudza przez 2 tygodnie potem można co 4 h stopniowo ,aż do tzw karmienia na żądanie. Gdzie dziecko samo zaczyna płakać i chcieć jejść.
Ale to jest czasem złudne ,bo dziecko jest już głodne placze ,denerwuję się wówczas z reguły z łapczywości je więcej... i mogą pojawić się gazy lub kolki... Z czasem to już jest spoko.
Mój się budzi śmieje się i daje mu cyca ,ale przed snem je co godzinę... i wtedy śpi 6h do następnego ćumkania ,które nie koniecznie jest głód a to że po prostu chce mu się pić. -
dziewczyny pomogłybyście mi z wyborem? http://fluidsurveys.com/surveys/jokomatic/morska-opowiesc/ Mam nadzieje, że wybaczycie mi że dopiero teraz tak po sprawię tu do Was znowu wpadam, ale przy malutkiej jest tyle zabawy, że ledwo udaje mi sie śledzić wątek po porodzie . ale liczę na wasza wyrozumiałość
)