X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia dawaj znać jak sytuacja u Pauli

klz9cwa175lwe78n.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:13

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesteśmy z Tobą, dziś już pewnie będziesz tuliła maluszka w ramionach <3

Marysia mi drastycznie po 2gim śniadaniu opadł cukier do 57, że musiałam zjeść coś słodkiego bo bym odjechała...

Wkroczyłam w 40 tydzień, dziewczyny myślałam, że nigdy się nie doczekam,a tu jednak...

magdalena, Miriam lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek szybko zleciało co? lada moment i będziesz tulić syncia :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Kochane ciężaróweczki i nie tylko ;P wiecie może co z Matyldą?? na kiedy miała dokładnie CC??

Tez wlasnie od kilku dni chodzi mi po glowie Matylda ale mysle ze juz po wszystkim . Teraz bylaby w ponad 39 tygodniu ciazy a cc robi sie do 2 tyg przed planowanym terinem wiec wydaje mi sie ze ma juz swoja kruszynke w ramionach :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o tym samym wczoraj myślałam jak zasnąć nie mogłam myślałam właśnie o Matyldzie cos mi sie wydaje ze może już tulic swoją Anne

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MilOla cos sie ruszyło ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znalazłam pod wykresem Matyldy

"Matylda36 17 stycznia, 14:16
    Hej dziewczyny. Termin z OM mam na 22 lutego, ale u mnie nikt go nie brał pod uwagę Jak na moje przejścia to wszystko idzie idealnie. Leżę do samego końca, ale ten koniec zbliża się już wielkimi krokami. 31 stycznia mam wizytę kwalifikującą do CC, więc pewnie w połowie lutego maleństwo będzie z nami, no chyba, że wcześniej coś się zacznie samo, to wcześniej mnie potną, ale lekarze twierdzą, że damy radę do 37 tc dotrwać, chociaż sami są zaskoczeni, że tak długo mała w brzuchu wytrzymuje."

kotek27, juicca lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    kotek szybko zleciało co? lada moment i będziesz tulić syncia :)
    Początek się dłużył, a poźniej zleciało po 30 tygodniu najszybciej...

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Paula jesteśmy z Tobą, dziś już pewnie będziesz tuliła maluszka w ramionach <3

Marysia mi drastycznie po 2gim śniadaniu opadł cukier do 57, że musiałam zjeść coś słodkiego bo bym odjechała...

Wkroczyłam w 40 tydzień, dziewczyny myślałam, że nigdy się nie doczekam,a tu jednak...

O kurcze to rzeczywiście dziwne ze tak spadło - a co takiego jadłaś? może coś innego niż zwykle? Gdzieś ktoś chyba kiedyś pisał że krótko przed porodem cukier spada.
    Wiesz może czy paski do glukometru mozna kupić bez recepty?jesli tak to ile kosztuja. Ja nadal na jestem bez pasków i jem ostrożnie - w zasadzie mniej wiecej wiem co mogę i ile także myśle ze tragedii nie ma:)

Pijesz dużo wody?bo ja ok 2,5 -3l dziennie.

Jak tylko Paula cos napisze to od razu dam Wam znać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:08

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia jadłam to samo, nawet jogurt z kawałkami czekolady który jest mi niedozwolony a mimo to spadł, aż dilerium hehe rąk miałam... Może mnie bierze na poród, mogłoby, inaczej wywoływanie mnie czeka...

Co do pasków do glukometru można kupić bez recepty ale są strasznie drogie przykładowe moje 1 opakowanie bez refundacji kosztuje 50 zł, a z receptą i tą refundacją 6zł. Jest różnica.
    Ja właśnie dzwoniłam do mojej dr diabetolog, że insuliny mi nie starczy do porodu, powiedziała,że receptę wystawi mi każdy lekarz, gin albo ogólny... Jeśli do niej nie chce mi się przyjśc na wizytę, w piątek mam gina on mi wypisze receptę....
    Może też przejdź się do ogólnego, weź kartę ciąży...

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty zawsze miałas takie skoki cukru? Ile miałaś po 2 godz -75glukoza? bo ja 150 i mi insuliny nie zapisał tylko dieta.

Za chwilę zadzwonie do kuzynki co w aptece pracuje i podpytam czy później moge dostarczyc recepte:)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia jak masz takie znajomości to pewnie skorzystaj!

Nie miałam skoków cukrów nigdy zawsze na styk na czczo,na styk po posiłku...Po 75glukozy miałam po 2h 155,5...
    Powiem Ci szczerze, że mój gin na ostatniej wizycie nawet stwierdził że diabetolog mnie sprycuję tą insuliną, że bardzo duże mam jednostki, śniadanie 10j, obiad 4j, kolacja 2j, na noc znów 10jednostek...ale co mam się z lekarzem kłócic, sądziłam, że lekarz ma rację. A tu lekarz na lekarza gada... ;/

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moze rzeczywiście tylko dieta by wystarczyła w Twoim przypadku.
    Ja jak kontrolowałam sobie cukier glukometrem to było przeważnie w normie, czasami jak np. wiecej zjadłam lub cos co jest zabronione to cukier był max 160 z tego co pamietam - ale to kilka razy mi sie zdarzyło wiec chyba dużych szkód maluszkowi nie narobiłam.
    Ja naczczo mam w normie.

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia możliwe, ale teraz to już bez znaczenia, zostało mi tak niewiele czasu, mam tylko nadzieję, że maluszek urodzi się zdrowy :)) Tak bardzo chce byc już po, bo z dnia na dzień mam większe shizy :(

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ,w 29tyg powiedzieli mi że urodzę wcześniej i też miałam schizy ,teraz widzę że nic się nie dzieje mimo że od kilku dni w ruchu jestem - już bym chciała aby coś się zaczeło rozkręcać :) dzis męża wcześniej do łóżka zaciągnę :)

kotek27, pillow, juicca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milusia z terminem na 1 marca urodziła córcie widziałam zdjęcie na fb :) czyli 1 marca cały rozpakowany :) la już coraz bliżej do mojego 1 kwietnia :)

kotek27, Marysia0312, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę marcowe kobitki szaleją, a my lutowe jakieś ospałe jesteśmy, ciekawe jak Milola :)
    Ja dziś też mojego chopa do łóżka zaciągnę :D :D

82dox1hp47sulw8a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic się nie ruszyło:/ ale dzis zgłosiłem się do szpitala i już sama z niego na pewno nie wyjdę. Jestem tydzień po terminie z usg i 3 dni z miesiączki, wiec czas na eksmisje.ktg dobre, dziecko wstawiona dobrze, ale niestety rozwarcia brak :/

kotek27, kaaasiaczek_, pillow, juicca lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj MilOla ale sie ta twoja Nina zasiedziala :) czyli dziś zgłaszasz sie na wywołanie już ?

Masz internet w tel zeby nas informować ?

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ