III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jutro mamy test na oxy... Może mnie ruszy...
Lalita2710, Miriam, pillow, juicca, Marysia0312, magdalena, kaaasiaczek_, haybeauti, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie można. W razie cc lub jakiejkolwiek operacji powinny być zmyte. Gdy pojawiają się jakieś komplikacje, pierwszym symptomem jest sinienie paznokci i mogą szybko reagować.
-
dziewczyny czy wy przygotowujecie się jakoś do porodu? Chodzi mi o ćwiczenia mięśni kregla? Czytałam tu na forum, chyba Miriam pisała, że masaż krocza nic nie daje?
Znalazłam też wypowiedz dziewczyny która przed porodem była bardzo aktywna sportowo a ciężko przeszła poród! Jak myślicie jak to z tymi ćwiczeniami jest? macie jakieś przykłady? -
nick nieaktualnyTak ja pisałam ze podobno masaż jest zbędny tak położna twierdziła na SR ze co nadmiernie rozciagniete nie wraca do normy i jak porod idzie w kierunku naciwvia krocza to i tak nacinaja ale nie wiem jak to jest naprawdę bo nie rodzilam niektóre dziewczyny twierdza ze pomaga wiec twój wybór ja nie masuje bo często dostaje uczulenia właśnie tam nawet jak zmieniam płyn do higieny intymnej to pózniej mało co sie nie zadrapie wiec w moim wypadku to i tak odpada warto jednak ćwiczyć mięśnie kegla i podobno po 36 tyg lykac wiesiolek
-
nick nieaktualnyCzasem jak nie zapomnę jak oglądam tv wiec mi to pewnie dużo nie da bo najważniejsza jest systematycznisc
ja mogę używać tylko właśnie białego jelenia albo lactatyd ewentualnie jeszcze AA help ale ten płyn do higieny intymnej zadko spotykam w sklepach jeżeli bardzo zależy ci na masażu krocza możesz spróbować z olejem z migdalow znajdziesz go w sklepie ekologicznym nie należy do najtańszych ale nie uczula a nawet jak ciebie uczuli to będziesz mogła go wykorzystać do pielęgnacji maluszka.
-
W poniedziałek mam wizytę u lekarza to pogadam z nim o tym ćwiczeniu mięśni kregla. Zobaczymy co on powie?
masaż krocza ma uchronić przed pęknięciem a tym samym przed nacięciem, A jak ci położna powiedziała, że jak trzeba będzie to i tak natną więc chyba nie ma sensu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny