WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Jutro mamy test na oxy... Może mnie ruszy...
    ja tez pamietam mialam test na oxy w piatek ale tylko troche wieksze rozwarcie mialam i czop sluzowy zaczal odchodzic a w sobote podali już oxy calkowicie i sie udalo ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    W poniedziałek mam wizytę u lekarza to pogadam z nim o tym ćwiczeniu mięśni kregla. Zobaczymy co on powie?
    masaż krocza ma uchronić przed pęknięciem a tym samym przed nacięciem, A jak ci położna powiedziała, że jak trzeba będzie to i tak natną więc chyba nie ma sensu?
    ja nie masowalam ani nie lykalam wiesiolka a nie bylam nacieta ani przy pierwszym porodzie ani przy drugim ;)

kotek27 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Heybeuti mięśnie kegla powinno się robić całą ciąże. Również wpływają na elastyczność szyjki.

Ja robiłam masaż... i nie pękłam byłam nacięta ,a kobiety z którymi leżałam były porozrywane... nie masowały się.
    Wolałam to robić niż nie robić.

Ja pisałam maż powiedział że jest tak samo ciasno jak przed pordoem i on nie widzi żadnej różnicy. Nawet wargi sromowe wsysło i są mniejsze ,a mówią że po porodzie to kobieta jest jak wiadro... więc wiesz wszytko co robisz to tylko i wyłącznie twoja decyzja:)))
    u mnie maz tez mówil ze tak samo jest jak przed porodem a co do warg to zgadzam sie zadne operacje plastyczne teraz nie potrzebne ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj nie opijal malutkiej bo ze starszakiem siedzil w domu i sie nim zajmowal ;)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    dziewczyny, mam takie pytanie, jak zapatrujecie się na "pępkowe"? bo mi ostatnio mąż zapowiedział, że jak tylko Michał się urodzi, to on pępkowe wyprawia (jak my będziemy jeszcze w szpitalu). :/ oczywiście nie miałabym nic przeciwko, gdyby to było wypicie toastu za zdrowie malca, ale jak dodał, że alkohol się będzie lał strumieniami, to myślałam, że go zabije - tak mnie wk*rwił. :/ zresztą cały czas mam ochotę to zrobić. brak mi czasem słów. dlatego skomentowałam jego pomysłu na "świeżo", ale nie omieszkam jeszcze tego zrobić.

Hej nie jestes sama z takimi obawami, ja tez boje sie zostawić mojego N - będę 50 km od domu rodziła moja niunka pojedzie do babci a on sam zostanie w chałupie. Az strach pomyslec co sie bedzie działo do tego jak przyjadę ze szpitala co zastane w domu?????"<)

Jedynie ratuje mnie to ze bedzie miał ten cholerny przywilej przyjeżdżać co dzień.. to moze nie załatwi sie na amen no i przecież jeszcze do pracy trzeba bedzie isc.. z racji mojej cc to troche posiedze nie wroze nam żółtaczki , ale rożnie to bywa mam zamiar urodzić w tygodniu by na weekend byc juz w domu.. ale kto wie co będzie.

Także pomysły naszych drugich połówek trzeba przełknąć i poczekać co sie wydarzy..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 16:04

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż stwierdził, że opije z chłopakami syna przed porodem. Już kilka razy opity Tymek był i jeszcze do porodu pewnie z jedne czy dwa razy jeszcze będzie hehe, a po porodzie chce być dostępny dla mnie, a po drugie nie będzie brał urlopy jak ja będę w szpitalu bo beż sensu tracić wolne więc po pępkowym myślę, że ciężko by mu było dotrzeć do roboty hehe.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem "za" takim opijaniem - my mamy 9 miesięcy żeby przyzwyczaić się do tego, że w brzuzchu kopie nasz dziecko, a facet niby wie, widzi na usg, niby czuje kopniaki przez skórę, ale nadal jest to takie wirtualne...i nagle pojawia się taki mały człowiek...to lepiej żeby się upił z kumplami z wrażenia i następnego dnia z zaburzonym myśleniem powoli aklimatyzował się do nowej sytuacji, niż np zamknął się w sobie na cały dzień ;)
    u nas ustalone zostało, że pije jak się dziecko urodzi, nastepnego dnia stawia się w szpitalu i cierpi razem ze mnną - fizycznie ;P
    warunek jest jeszcze taki, że mieszkanie ma być posprzątane na błysk przed naszym powrotem ze szpitala...i mam gwarancję abstynencji na kilka miesięcy ;)

kaaasiaczek_, saszka, Blondi22, magdalena, NataliaK lubią tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio na imprezce, mój szwagier i koledzy już planowali pępkowe. Ale powiedziałam, że chyba wolę jak sobie zrobią imprezkę jak już będę w domu. Jakoś wytrzymam jedną noc sama z dzieckiem :) A co do pępkowego przed porodem to mój M sam kiedyś powiedział, że jak ja będę w 9 miesiącu to on nie zamierza pić bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie jechać do szpitala, a jakoś ciężko wyobrazić sobie kobietę z bólami za kierownicą.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Cześć dziewczynki ;) czasem Was podczytuję. Miriam, czy Ty zamierzasz rodzić na Karowej? Ja jeżdżę tam do endokrynologa i też się zastanawiam nad tym szpitalem do porodu.
    Nie ja mam zamiar rodzic na Praskim ale zapisz sie tam na szkole rodzenia jest darmowa wiec napewno wtedy zobaczysz co i jak i bedzie lepiej podjąć decyzje :)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Milola ? :)))

Ja chce już urodzić, najlepiej dziś... ;) Wiem pewnie nie zdaje sobie sprawy z tego co pisze, ale co tam. Chce poznać tego lokatora z brzucha :))

Effcia28 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zaglądałam tutaj przez parę dni, bo tak jak się domyślacie nadszedł TEN DZIEŃ! :-D

13 lutego nasza córka Anna przyszła na świat.

Nie doczekałam terminu planowanej CC, 13tego w nocy dostałam krwotoku, ale szybka akcja lekarzy, uratowała moje dziecko. Zostałam uśpiona, szybkie cięcie i oto jestem szczęśliwą mamą najwspanialszej istoty jaką mogłabym sobie wyobrazić :-)

Wszystko działo się tak szybko, że nadal nie może do mnie dotrzeć, że ostatnie dni to nie jest sen.

MałaM, haybeauti, Lalita2710, kotek27, Miriam, juicca, Natalia, doris85, walabia, pillow, Marysia0312, kaaasiaczek_, Iwo123, Blondi22, Perełka, magdalena, MariaAntonina, Paulina1986, Effcia28, maja2024 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda bardzo się ciesze, że wszystko dobrze się skończyło i masz już przy sobie Anulkę. Mi jest jeszcze bardziej miło bo ja mam tak na imię - i raczej takie imię już należy do zapomnianych ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldo gratulacje:) Dobrze ze córcia jest już z wami:) niech się zdrowo chowa

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldo gratulacje serdeczne!! Najważniejsze, że jesteście już razem, całe i zdrowe. Super wiadomość :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda gratuluje ogromnie !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj az sie poplakalam a siedzę w poczekalni u dentysty bo Czarek zęba złamał jak otwierał mi picie i az pani z recepcji zapytała sie czy cos mi sie stało ;) jak ja lubię czytać takie newsy jak kobieta tak walczy o ten cud i wkoncu go ma przy sobie !

Lalita2710, kotek27, pillow, Matylda36, magdalena lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda właśnie parę dni temu myślałam o Tobie ;)

Gratulacje ;) zdrówka dla Ciebie i Anusi , grunt że jesteście już razem całe i zdrowe ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Oj az sie poplakalam a siedzę w poczekalni u dentysty bo Czarek zęba złamał jak otwierał mi picie i az pani z recepcji zapytała sie czy cos mi sie stało ;) jak ja lubię czytać takie newsy jak kobieta tak walczy o ten cud i wkoncu go ma przy sobie !

o kurcze... zębami otwierał Ci picie ??

moja kumpela tabletki otwierała zębem,i co ?? jedynkę ułamała tak że ząb nie był do naprawy

a co do opisiku na fb hihihi narazie nie daje fot brzuszka ;P Wy moje koleżanki ovufriendowe macie dostęp do zdjęc apartamenciku Dawidka ;)

Miriam lubi tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwierał bo nie dał rady rekami bo zachcialo mi sie oranzady "Krzys" oj pamietam smak. Dzieciństwa jak go zobaczyłam to sie opanować nie mogłam i tak go załatwiłam :D

• juicca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana jesteś ;) oj ale uratowano zęba ??

3jvz3e5ek8iil2ca.png

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ