III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNusiaa wrote:Ja na razie czytam Wasze posty , nie chcę być zbyt aktywna bo jesteście już niektóre prawie na rozpakowaniu więc nie chcę Wam przeszkadzać
Jestem z Wami i trzymam mocno kciuki za każdą ! :*
Mnie jeszcze aż 2 miesiące (może niecałe) zostały więc tylee czasu ... Zazdroszczę ,że już po 35 tyg jesteście ;p
Ej ej nie przeszkadzaszudzielaj sie udzielaj
na na III trymestrze pisałam od czasu do czasu nawet w I i nikt mnie nie pogonil
Nusiaa lubi tę wiadomość
-
Hehe
dzięki dziewczyny
oby czas szybko zleciał ;p
Mnie też twardnieje brzuch od czasu do czasu . A w nocy niekiedy muszę brać nospę bo dookoła ciągnie brzuch , nie wiem czemu .
POwiedzcie mi czy jest to możliwe żebym była w o tydzień starszej ciąży ? Bo byłam ostatnio na usg i ginek powiedziała ,że jak na ten tydzień to mała jest za duża (wagowo ) i może być starsza . Więc mam przyjąć,że jestem w 30 tyg? Wiem ,że to nie dużo zmienia ;p A i dodam ,że nie mam cukrzycy ciążowej -
nick nieaktualny
-
Szaro za oknem, leniwa niedziela u mnie też...
Czytam na necie, o bólu towarzyszącym przy porodzie, i żałuje że w ogóle zaczęłam to czytać. Wyczytałam straszne rzeczy, że czasem połóg gorszy niż sam poród, że rany po szyciu krocza się nie goją... ech
Chyba zacznę mniej odpalać kompa przed porodem ;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kotek27 wrote:Szaro za oknem, leniwa niedziela u mnie też...
Czytam na necie, o bólu towarzyszącym przy porodzie, i żałuje że w ogóle zaczęłam to czytać. Wyczytałam straszne rzeczy, że czasem połóg gorszy niż sam poród, że rany po szyciu krocza się nie goją... ech
Chyba zacznę mniej odpalać kompa przed porodem ;/
KOpne ci w tyłek... poród boli nie będe kłamać.
Ale mnie rana szyciu nie bolała siedziałam normalnie.
Najgorzej jak obkurcza się macica przy ssaniu piersi przez dziecko ,bo wtedy masz skurcze... ale tak to nie można mówić że boli połóg jak poród... bez przesady...
Aczkolwiek słyszłam że boli mocniej jak np jesteś po 2 -3 cesarce i dostajesz okstocyne na obkurcz macicy... to bardzo boli ponoć ,bo tak dziewczyny mi mówiły.
Pamiętajmy że przy porodzie naturalnym macica musi się tylko opkurczyć...
a przy porodzie przez cc macica pierw musi zejść całe dno + obkurcz i wówczas jest inny ból...
Ale jak to mówią jedne cierpią przy porodzie naturalnym...
drugiem muszę poćierpieć po cc (gdzie i tak ból jest mniejszy...)pillow, kotek27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam, podziwiam Twój optymizm
Niestety nic się nie dzieje ;/ Wczoraj byłam na długim spacerze, dzis powtórzyłam i dalej nic...
kotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny