X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z karuzelami to my tez mamy problem i dylemat fisher price czy tiny love czy moze jeszcze cos innego a moze projektor... na razie nie umiemy sie zdecydowac, ale zamierzamy zajc sie tym jak juz bedziemy po kupnie mieszknia.

ahja w kkaoiwe jest tez hurtownia takich akcesoriów na rybitwach semma i mozna tam normalnie w detalu tez kupwac. MOj M. jak byl tam na odebrac ten nasz latator z targów to sie dowiedzial ze normalnie mozna tam tez kupowac. Nie wiem jakie sa ceny ale jak sie kupuje bezposrednio w hurtowni to chyba bedzie taniej niz w sklpeie z marża. Zamierzmay sie tam wybrac i popatrzec, moze karuzele beda tansze bo w sklpie takie fajne to koszt kolo 200 zł

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Tak maternity towels mum seria jest ich 10 w paczce popatrze jeszcze w bootsie..Ja nie wiedzialam ze tak dlugo sie krwawi moje psiapsioly to i nawet do 6 tyg plamily krwawily.a te maxi night to w dziale z podpaskami sa?

Tak, na tym dziale :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez w tk maxie niema nic ciekawego widzialam fajny sleeping bag w mothercare ale drogiii i kupilam kombinezon zamiast spiworka.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Suzy : http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Wkladki-laktacyjne
    Któreś z tych wkładek polecasz. Które nie są najdroższe ,ale w porządku.

Akurat wkładek laktacyjnych nie miałam okazji przepraktykować zbyt wiele, bo bardzo krótko karmiłam, dlatego sama teraz sugerowałam się czyimiś opiniami i radami, ale na pewno ważna jest chłonność i to jak się trzyma ten lepik, bo te co miałam na początku były fatalne, wszystko mi latało i i tak moczyłam stanik i tak, i brzydko się odkształcały pod koszulką. Kupiłam dobie tez muszle laktacyjne AVENTU, widziałam to na ciotce, jak fajnie to co jej skapywało do tej muszli potem wlewała do buteleczki i mały miał maminy pokarm bez odciągania, nie marnował się we wkładce, tylko kumulował się w tej muszli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym plamieniem po porodzie to nie jest tak, że dwa dni PO już jest picuś glancuś. Krwawi się wiadomo różnie, ale z pewnośćią nie przestaje się krwawić na drugi czy trzeci dzień. Pierwsze dni to jak po masakrze teksańska piłą mechaniczną, potem się to normuje i powiedzmy zwykłe nocne jakoś dadzą radę... raczej... bo każda jest inna wiadomo. Ja nosiłam te Mega wielgachne Belli dobry tydzień na pewno.

Z tymi karuzelkami to też różnie bywa- zależy od tolerancji dziecka. Mojego to denerwowało i oddałam kuzynce, a jak same zauważyłyście tanie to to nie jest. Należy wziąć pod uwagę, że noworodek jest ślepy jak kret przez pierwsze tygodnie i dopiero około pół roku! widzi tak jak my. Przez pierwsze dwa tygodnie widzi tylko rozmazane plamy w czarno białym kolorze. Ma też kiepsko wykształcony układ neuronalny i nadmiar bodźców (nadmiar z jego perspektywy oczywiśćie) może stresować dziecko. Na początku maluch potrzebuje dużo czułości, zapachu mamy, głosu mamy i taty, spokoju, znajomych spokojnych dźwięków, dużo spania i jedzonka. Ewentualnie DŹWIĘKU BICIA SERCA, który można puszczać z youtube'a lub kupić odpowiednią maskotkę Sterntaller czy Cloud B (http://tree-house.pl/pl/p/Pozytywka-przytulanka-spiaca-zyrafa/934)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 18:50

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Z tym plamieniem po porodzie to nie jest tak, że dwa dni PO już jest picuś glancuś. Krwawi się wiadomo różnie, ale z pewnośćią nie przestaje się krwawić na drugi czy trzeci dzień. Pierwsze dni to jak po masakrze teksańska piłą mechaniczną, potem się to normuje i powiedzmy zwykłe nocne jakoś dadzą radę... raczej... bo każda jest inna wiadomo.

Z tymi karuzelkami to też różnie bywa- zależy od tolerancji dziecka. Mojego to denerwowało i oddałam kuzynce, a jak same zauważyłyście tanie to to nie jest. Należy wziąć pod uwagę, że noworodek jest ślepy jak kret przez pierwsze tygodnie i dopiero około pół roku! widzi tak jak my. Przez pierwsze dwa tygodnie widzi tylko rozmazane plamy w czarno białym kolorze. Ma też kiepsko wykształcony układ neuronalny i nadmiar bodźców (nadmiar z jego perspektywy oczywiśćie) może stresować dziecko. Na początku maluch potrzebuje dużo czułości, zapachu mamy, głosu mamy i taty, spokoju, znajomych spokojnych dźwięków, dużo spania i jedzonka. Ewentualnie DŹWIĘKU BICIA SERCA, który można puszczać z youtube'a lub kupić odpowiednią maskotkę Sterntaller czy Cloud B (http://tree-house.pl/pl/p/Pozytywka-przytulanka-spiaca-zyrafa/934)

Ja chce kupic ta maskotke wlasnie bo tak jak piszesz niemowlaki nie widza i taka karuzela nie jest najwazniejsza.

T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 18:50

• michaela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszałyście cos na temat tego, ze enzymy ananasa moga powodowac wydzielanie oksytocyny i wyołac akcje porodowa? %0

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ja chce kupic ta maskotke wlasnie bo tak jak piszesz niemowlaki nie widza i taka karuzela nie jest najwazniejsza.

T

... no właśnie a koszty dla mnie niebotyczne i niewspółmierne z realną przydatnością. Jeśli już bym się uparła na to jako dekorację to chyba używanej bym szukała za 50-70 zł maks. Więcej nie byłabym skłonna na to wydawać

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :)

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html Warsztaty mamo to ja są jeszcze wolne miejsca bo dostałam maila od nich... więc informuję
    Jeśli chodzi o Katowice...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ja rozkow nie chcialam kupowac, wole te otulacze :)
    A co do karuzeli, to ja czekam na jej promocje :P Chyba w czerwcu byla na przecenie, ale wtedy Moj S nie chcial zbytnio rzeczy dla Maluszka jeszcze kupowac, bo 'za wczesnie' no i sie promocja skonczyla :P Poczekam na nia do konca wrzesnia a jak nie to kupie za pelna cene :)

A masz juz jakas karuzele upatrzona czy jeszcze nic konkretnego? ;)

nie jeszcze nie mialam zadnej upatrzonej,sama nie wiem jaka kupic :/
    Widzialam kilka w sklepie ale sama nie wiem
    Patrzalam dzis w necie i kilka mnie zainteresowalo np. ta

http://www.toysrus.de/product/index.jsp?productId=4176791

podoba mi sie w niej to ze swieci w ciemnosci na suficie B)

A ty na jaka sie zdecydowalas??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 19:09

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś wyczytałam ze dzieci najlepiej widza na poczatku kontrasty, biało-czarne, z odległości 25 cm, a z kolorów przede wszystkim żółty pomarańczowy czerwony. Powycinam kształty z kartonu, Rysować potrafię, wycunac skalpelem też,jakies samoloty chmury ptaki moze ryby? Bedzie jeszcze fajniej niż ze sklepu:)

Lalita2710, Lilka, Suzy Lee, xcarolinex lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkladek ja ba razie mam z baby ono na noc i na dzien itroche w gratusie z laktatorem z livi. Te baby ono kolezanka chwalula a interesuja mnie te co zbieraja mleko. Musze sie im przyjrzec bluzej i pomyslec. Chyba warto miec jedne i drugie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakolwianki http://www.mysophie.pl/wystawcy-krakow-lal/ fajne targi.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    ... no właśnie a koszty dla mnie niebotyczne i niewspółmierne z realną przydatnością. Jeśli już bym się uparła na to jako dekorację to chyba używanej bym szukała za 50-70 zł maks. Więcej nie byłabym skłonna na to wydawać

SuzyLee ale z tego co tak na szybkiego patrzalam takie maskotki bynajmniej w DE tez nie naleza do najtanszych
    25-30€ trzeba wydac :(

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem. Wyszliśmy o 10 z domu do dentysty, potem zakupy , zakupy i jeszcze raz zaaaakuuupyyy :/. Mam dość, nie znoszę ikei :/ Odkąd wybudowali u nas 2 piętrową poruszanie w ikei przywraca mnie o napad szału.

U dentysty - matko święta - pobolewał mnie ząb - na zdjęciu panoramicznym z ubiegłego roku dentysta zauważył, (nie wiem dlaczego akurat teraz jak zdjęcie było robione rok temu właśnie do oceny stanu uzebienia przed zabiegiem tonsilektomii, żeby się pozbyć wszystkich ewentualnych ognisk zapalnych - nieważne), okazało się że ma zmianę około-wierzchołkową korzenia - kość korzenia przetwarza się prawdopodobnie w twór konsystencji glarety :/. Lekarz nawiercił mi tylko w jednym miejscu wypełnienie blisko tego korzenia, otworzył ten kanał tą specjalną szpilką i powiedział, że ewidentnie się coś dzieje bo wypełnienie w kanale powinno być twarde a u mnie było miękkie o.O. Cholera mnie weźmie - kolejny ząb źle wyleczony kanałowo u poprzedniego dentysty :/. Super i teraz nawet nie chcę wiedzieć co mnie czeka po porodzie, bo żadne z rozwiązań mnie nie satysfakcjonuje, bo wiem z doświadczenia, że albo rewizja kanałowa , albo reskecja wierzchoka korzenia, albo po co cierpieć wiele razy - lepiej raz a dobrze i wyrwać zęba - mniejsze koszty :(
    Lekarz założył mi sączek i jakiś lek i zamknął tego zęba. A jak teraz mocno na niego naciskam - zagryzam to boli :(. Nie to mnie najbardziej martwi - martwię się jak to wpłynie na ciążę :(, to jednak ustrój , wszystko krąży w organizmie.... :/. Zapytam się ginki, niestety szkoda że po fakcie. Jestem jednym słowem wściekła...wrrrrr

W ikei kupiliśmy tą suszarke na pranie, tą którą ma suzzy lee, kosz na bieliznę , wieszaki do szafy , regał dla małego, plastikowe miseczki i pojemniki na drobiazgi, no i zdecydowałam się jednak na wanienkę z ikei za 20zł. Stwierdziłam, że nie będę szaleć i kupować tej flexi za 140zł, bo tyle jest tych wydatków i takie wszystko drogie, że jednak na głowę nie upadłam ;). No to uboższa znowu o pewną sumę kasy ;) ale jednka zadowolona, że już większe zakupy przynajmniej po części za nami.

Dziewczyny, te które nie mają za dużo pieniędzy i nie chcą sporo wydawać na ubranka - w auchan na dziecięcym są body za 5,6,7 zł - wyglądają całkiem porządnie. Są też za 36 zł 7 paki - więc jak zwykle tak jak ty vivien jak przechodzę koło dziecięcych to nie mogę się pohamować. Najciekawsze jest to, że jakoś kupuję same bodzaiki o.O. Mój syn ma dużo bodów, a reszty garderoby mało ;).
    Do tego zadzwoniła teściowa - kuzynowi męża urodził się syn teraz końcem sierpnia i ma 62cm! Zestresowałam się, bo jak się mój taki urodzi, to wszystkie ubranka będą za małe o.O

Mały się nie rusza od wizyty u dentysty, mi ciągle lekarstwo stwarza gorzki posmak w ustach, a mamusia się stresuje, że tą dzisiejszą wizytą mu jednak zaszkodziłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 19:26

Suzy Lee, xcarolinex lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzela mam normalną : http://www.ebay.co.uk/itm/TIAMO-COLLECTION-Baby-Kinder-Musik-Mobile-Musikmobile-Spieluhr-/221123132752?nma=true&si=BPoLIFYztwILZvroqNHT%252BycYlUw%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

W ogóle mam dużo zabawek z tej firmy Ti amo colection;) świetne są;)
    A iluminacje na ścianie mogę mieć z żółwia który gra też muzyczkę;)

Suzy Ty też masz tego żółwia chyba na zdjęciu widziałam ;)) Sprawdza wam się;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 19:21

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ja gdzieś wyczytałam ze dzieci najlepiej widza na poczatku kontrasty, biało-czarne, z odległości 25 cm, a z kolorów przede wszystkim żółty pomarańczowy czerwony. Powycinam kształty z kartonu, Rysować potrafię, wycunac skalpelem też,jakies samoloty chmury ptaki moze ryby? Bedzie jeszcze fajniej niż ze sklepu:)

Tak i jeszcze jesli chcemy zeby spalo nie wkladamy mu kolorowej zabawki bo go to pobudzi a pastelowe kolory uspokoja.jak bedzie sie okaze ;)

michaela lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciagle niema imienia ;p czekamy az sie urodzi i sobie wybierze.Ja mam juz conajmniej 3 ktore mi sie podobaja ale oczywiscie M kreci nosem i odwrotnie.eh

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Tak i jeszcze jesli chcemy zeby spalo nie wkladamy mu kolorowej zabawki bo go to pobudzi a pastelowe kolory uspokoja.jak bedzie sie okaze ;)
    to przy ciut wiekszym czy tez takim maluszku?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    SuzyLee ale z tego co tak na szybkiego patrzalam takie maskotki bynajmniej w DE tez nie naleza do najtanszych
    25-30€ trzeba wydac :(

Owszem, ale jeśli miałabym wydawać 200 zł na karuzelę i 100 na maskotkę z biciem serca, bez mrugnięcia okiem wybrałabym to drugie. Ja sama nie wiem, czy będzie mnie stać na ten wydatek, ale używane tez widziałam na tablicy.pl i na allegro po około 40 zł. Jak coś to będę puszczać bicie serca z youtube'a :) albo z telefonu. Kuzynka mówiła, że nie myślała, że to ma aż taką skuteczność.

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ