III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
z karuzelami to my tez mamy problem i dylemat fisher price czy tiny love czy moze jeszcze cos innego a moze projektor... na razie nie umiemy sie zdecydowac, ale zamierzamy zajc sie tym jak juz bedziemy po kupnie mieszknia.
ahja w kkaoiwe jest tez hurtownia takich akcesoriów na rybitwach semma i mozna tam normalnie w detalu tez kupwac. MOj M. jak byl tam na odebrac ten nasz latator z targów to sie dowiedzial ze normalnie mozna tam tez kupowac. Nie wiem jakie sa ceny ale jak sie kupuje bezposrednio w hurtowni to chyba bedzie taniej niz w sklpeie z marża. Zamierzmay sie tam wybrac i popatrzec, moze karuzele beda tansze bo w sklpie takie fajne to koszt kolo 200 zł -
Lilka wrote:Tak maternity towels mum seria jest ich 10 w paczce popatrze jeszcze w bootsie..Ja nie wiedzialam ze tak dlugo sie krwawi moje psiapsioly to i nawet do 6 tyg plamily krwawily.a te maxi night to w dziale z podpaskami sa?
Tak, na tym dziale -
nick nieaktualnyLalita2710 wrote:Suzy : http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Wkladki-laktacyjne
Któreś z tych wkładek polecasz. Które nie są najdroższe ,ale w porządku.
Akurat wkładek laktacyjnych nie miałam okazji przepraktykować zbyt wiele, bo bardzo krótko karmiłam, dlatego sama teraz sugerowałam się czyimiś opiniami i radami, ale na pewno ważna jest chłonność i to jak się trzyma ten lepik, bo te co miałam na początku były fatalne, wszystko mi latało i i tak moczyłam stanik i tak, i brzydko się odkształcały pod koszulką. Kupiłam dobie tez muszle laktacyjne AVENTU, widziałam to na ciotce, jak fajnie to co jej skapywało do tej muszli potem wlewała do buteleczki i mały miał maminy pokarm bez odciągania, nie marnował się we wkładce, tylko kumulował się w tej muszli. -
nick nieaktualnyZ tym plamieniem po porodzie to nie jest tak, że dwa dni PO już jest picuś glancuś. Krwawi się wiadomo różnie, ale z pewnośćią nie przestaje się krwawić na drugi czy trzeci dzień. Pierwsze dni to jak po masakrze teksańska piłą mechaniczną, potem się to normuje i powiedzmy zwykłe nocne jakoś dadzą radę... raczej... bo każda jest inna wiadomo. Ja nosiłam te Mega wielgachne Belli dobry tydzień na pewno.
Z tymi karuzelkami to też różnie bywa- zależy od tolerancji dziecka. Mojego to denerwowało i oddałam kuzynce, a jak same zauważyłyście tanie to to nie jest. Należy wziąć pod uwagę, że noworodek jest ślepy jak kret przez pierwsze tygodnie i dopiero około pół roku! widzi tak jak my. Przez pierwsze dwa tygodnie widzi tylko rozmazane plamy w czarno białym kolorze. Ma też kiepsko wykształcony układ neuronalny i nadmiar bodźców (nadmiar z jego perspektywy oczywiśćie) może stresować dziecko. Na początku maluch potrzebuje dużo czułości, zapachu mamy, głosu mamy i taty, spokoju, znajomych spokojnych dźwięków, dużo spania i jedzonka. Ewentualnie DŹWIĘKU BICIA SERCA, który można puszczać z youtube'a lub kupić odpowiednią maskotkę Sterntaller czy Cloud B (http://tree-house.pl/pl/p/Pozytywka-przytulanka-spiaca-zyrafa/934)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 18:50
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Z tym plamieniem po porodzie to nie jest tak, że dwa dni PO już jest picuś glancuś. Krwawi się wiadomo różnie, ale z pewnośćią nie przestaje się krwawić na drugi czy trzeci dzień. Pierwsze dni to jak po masakrze teksańska piłą mechaniczną, potem się to normuje i powiedzmy zwykłe nocne jakoś dadzą radę... raczej... bo każda jest inna wiadomo.
Z tymi karuzelkami to też różnie bywa- zależy od tolerancji dziecka. Mojego to denerwowało i oddałam kuzynce, a jak same zauważyłyście tanie to to nie jest. Należy wziąć pod uwagę, że noworodek jest ślepy jak kret przez pierwsze tygodnie i dopiero około pół roku! widzi tak jak my. Przez pierwsze dwa tygodnie widzi tylko rozmazane plamy w czarno białym kolorze. Ma też kiepsko wykształcony układ neuronalny i nadmiar bodźców (nadmiar z jego perspektywy oczywiśćie) może stresować dziecko. Na początku maluch potrzebuje dużo czułości, zapachu mamy, głosu mamy i taty, spokoju, znajomych spokojnych dźwięków, dużo spania i jedzonka. Ewentualnie DŹWIĘKU BICIA SERCA, który można puszczać z youtube'a lub kupić odpowiednią maskotkę Sterntaller czy Cloud B (http://tree-house.pl/pl/p/Pozytywka-przytulanka-spiaca-zyrafa/934)
Ja chce kupic ta maskotke wlasnie bo tak jak piszesz niemowlaki nie widza i taka karuzela nie jest najwazniejsza.
TWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 18:50
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyLilka wrote:Ja chce kupic ta maskotke wlasnie bo tak jak piszesz niemowlaki nie widza i taka karuzela nie jest najwazniejsza.
T
... no właśnie a koszty dla mnie niebotyczne i niewspółmierne z realną przydatnością. Jeśli już bym się uparła na to jako dekorację to chyba używanej bym szukała za 50-70 zł maks. Więcej nie byłabym skłonna na to wydawać
-
xcarolinex wrote:Ja rozkow nie chcialam kupowac, wole te otulacze
A co do karuzeli, to ja czekam na jej promocje Chyba w czerwcu byla na przecenie, ale wtedy Moj S nie chcial zbytnio rzeczy dla Maluszka jeszcze kupowac, bo 'za wczesnie' no i sie promocja skonczyla Poczekam na nia do konca wrzesnia a jak nie to kupie za pelna cene
A masz juz jakas karuzele upatrzona czy jeszcze nic konkretnego?
nie jeszcze nie mialam zadnej upatrzonej,sama nie wiem jaka kupic
Widzialam kilka w sklepie ale sama nie wiem
Patrzalam dzis w necie i kilka mnie zainteresowalo np. ta
http://www.toysrus.de/product/index.jsp?productId=4176791
podoba mi sie w niej to ze swieci w ciemnosci na suficie
A ty na jaka sie zdecydowalas??Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 19:09
-
Ja gdzieś wyczytałam ze dzieci najlepiej widza na poczatku kontrasty, biało-czarne, z odległości 25 cm, a z kolorów przede wszystkim żółty pomarańczowy czerwony. Powycinam kształty z kartonu, Rysować potrafię, wycunac skalpelem też,jakies samoloty chmury ptaki moze ryby? Bedzie jeszcze fajniej niż ze sklepu:)
Lalita2710, Lilka, Suzy Lee, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:... no właśnie a koszty dla mnie niebotyczne i niewspółmierne z realną przydatnością. Jeśli już bym się uparła na to jako dekorację to chyba używanej bym szukała za 50-70 zł maks. Więcej nie byłabym skłonna na to wydawać
SuzyLee ale z tego co tak na szybkiego patrzalam takie maskotki bynajmniej w DE tez nie naleza do najtanszych
25-30€ trzeba wydac -
no to jestem. Wyszliśmy o 10 z domu do dentysty, potem zakupy , zakupy i jeszcze raz zaaaakuuupyyy . Mam dość, nie znoszę ikei Odkąd wybudowali u nas 2 piętrową poruszanie w ikei przywraca mnie o napad szału.
U dentysty - matko święta - pobolewał mnie ząb - na zdjęciu panoramicznym z ubiegłego roku dentysta zauważył, (nie wiem dlaczego akurat teraz jak zdjęcie było robione rok temu właśnie do oceny stanu uzebienia przed zabiegiem tonsilektomii, żeby się pozbyć wszystkich ewentualnych ognisk zapalnych - nieważne), okazało się że ma zmianę około-wierzchołkową korzenia - kość korzenia przetwarza się prawdopodobnie w twór konsystencji glarety . Lekarz nawiercił mi tylko w jednym miejscu wypełnienie blisko tego korzenia, otworzył ten kanał tą specjalną szpilką i powiedział, że ewidentnie się coś dzieje bo wypełnienie w kanale powinno być twarde a u mnie było miękkie . Cholera mnie weźmie - kolejny ząb źle wyleczony kanałowo u poprzedniego dentysty . Super i teraz nawet nie chcę wiedzieć co mnie czeka po porodzie, bo żadne z rozwiązań mnie nie satysfakcjonuje, bo wiem z doświadczenia, że albo rewizja kanałowa , albo reskecja wierzchoka korzenia, albo po co cierpieć wiele razy - lepiej raz a dobrze i wyrwać zęba - mniejsze koszty
Lekarz założył mi sączek i jakiś lek i zamknął tego zęba. A jak teraz mocno na niego naciskam - zagryzam to boli . Nie to mnie najbardziej martwi - martwię się jak to wpłynie na ciążę , to jednak ustrój , wszystko krąży w organizmie.... . Zapytam się ginki, niestety szkoda że po fakcie. Jestem jednym słowem wściekła...wrrrrr
W ikei kupiliśmy tą suszarke na pranie, tą którą ma suzzy lee, kosz na bieliznę , wieszaki do szafy , regał dla małego, plastikowe miseczki i pojemniki na drobiazgi, no i zdecydowałam się jednak na wanienkę z ikei za 20zł. Stwierdziłam, że nie będę szaleć i kupować tej flexi za 140zł, bo tyle jest tych wydatków i takie wszystko drogie, że jednak na głowę nie upadłam . No to uboższa znowu o pewną sumę kasy ale jednka zadowolona, że już większe zakupy przynajmniej po części za nami.
Dziewczyny, te które nie mają za dużo pieniędzy i nie chcą sporo wydawać na ubranka - w auchan na dziecięcym są body za 5,6,7 zł - wyglądają całkiem porządnie. Są też za 36 zł 7 paki - więc jak zwykle tak jak ty vivien jak przechodzę koło dziecięcych to nie mogę się pohamować. Najciekawsze jest to, że jakoś kupuję same bodzaiki . Mój syn ma dużo bodów, a reszty garderoby mało .
Do tego zadzwoniła teściowa - kuzynowi męża urodził się syn teraz końcem sierpnia i ma 62cm! Zestresowałam się, bo jak się mój taki urodzi, to wszystkie ubranka będą za małe
Mały się nie rusza od wizyty u dentysty, mi ciągle lekarstwo stwarza gorzki posmak w ustach, a mamusia się stresuje, że tą dzisiejszą wizytą mu jednak zaszkodziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 19:26
Suzy Lee, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Ja karuzela mam normalną : http://www.ebay.co.uk/itm/TIAMO-COLLECTION-Baby-Kinder-Musik-Mobile-Musikmobile-Spieluhr-/221123132752?nma=true&si=BPoLIFYztwILZvroqNHT%252BycYlUw%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
W ogóle mam dużo zabawek z tej firmy Ti amo colection;) świetne są
A iluminacje na ścianie mogę mieć z żółwia który gra też muzyczkę
Suzy Ty też masz tego żółwia chyba na zdjęciu widziałam ) Sprawdza wam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 19:21
-
michaela wrote:Ja gdzieś wyczytałam ze dzieci najlepiej widza na poczatku kontrasty, biało-czarne, z odległości 25 cm, a z kolorów przede wszystkim żółty pomarańczowy czerwony. Powycinam kształty z kartonu, Rysować potrafię, wycunac skalpelem też,jakies samoloty chmury ptaki moze ryby? Bedzie jeszcze fajniej niż ze sklepu:)
Tak i jeszcze jesli chcemy zeby spalo nie wkladamy mu kolorowej zabawki bo go to pobudzi a pastelowe kolory uspokoja.jak bedzie sie okazemichaela lubi tę wiadomość
-
U nas ciagle niema imienia ;p czekamy az sie urodzi i sobie wybierze.Ja mam juz conajmniej 3 ktore mi sie podobaja ale oczywiscie M kreci nosem i odwrotnie.eh
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvivien wrote:SuzyLee ale z tego co tak na szybkiego patrzalam takie maskotki bynajmniej w DE tez nie naleza do najtanszych
25-30€ trzeba wydac
Owszem, ale jeśli miałabym wydawać 200 zł na karuzelę i 100 na maskotkę z biciem serca, bez mrugnięcia okiem wybrałabym to drugie. Ja sama nie wiem, czy będzie mnie stać na ten wydatek, ale używane tez widziałam na tablicy.pl i na allegro po około 40 zł. Jak coś to będę puszczać bicie serca z youtube'a albo z telefonu. Kuzynka mówiła, że nie myślała, że to ma aż taką skuteczność.