X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mow malej moze ze moze sie juz pokazac to moze na przekor poczeka hihi ;)ja mam malego stracha ostatnio :) mowie o porodzie lajtowo ale troche sie boje nie samego bolu tylko calej tej otoczki ;) jak to bedzie zobacze niedlugo.

vivien lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z proszków do prania polecam lovelle ( chyba tak się pisze ) uzywałam jej jak synek był malutki a pozniej ok roku przeszłam na Vizir sensitive :) Próbowałam też płatków mydlanych ale.... pomimo iż rozmieszałam je z ciepłą wodą to zatkałam miejsce gdzie pralka pobiera proszek i zalało mi całą łazienke ;/ oczywiscie szybko opanowałam sytuację :) Teraz przy drugim dzieciątku tez zamierzam zacząć od lovelli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 10:27

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    To mow malej moze ze moze sie juz pokazac to moze na przekor poczeka hihi ;)ja mam malego stracha ostatnio :) mowie o porodzie lajtowo ale troche sie boje nie samego bolu tylko calej tej otoczki ;) jak to bedzie zobacze niedlugo.

Dzis w takim razie bedzie rozmowa z coreczka ;) na powaznie :P :P B)

Lilka co do porodu to napewno kazda z nas ma jakies tam obawy ale jak juz gdzies na dniach czatalam na forum.Nie unikniesz porodu,nie uciekniesz ;) trzeba sie wziazc w garsc i jakos przez to przejsc ;)
    Kto da rade jak nie my KOBIETY B)

Lilka, xcarolinex, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:

Lilka co do porodu to napewno kazda z nas ma jakies tam obawy ale jak juz gdzies na dniach czatalam na forum.Nie unikniesz porodu,nie uciekniesz ;) trzeba sie wziazc w garsc i jakos przez to przejsc ;)

Nie unikne :) nie moge zmienic zdania :) porod oznacza spotkanie z Moja Kruszynka ;) damy rade :)

vivien lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    cudowni teściowie pozazdrościć :)
    Ale są świadomi, że jesteś sama bo ich syn pracuje za granicą i starają się za wszelką cenę jakoś ci pomóc , bo zdają sobie sprawę, że nie jest ci łatwo w pojedynkę.

Moi teściowie mieszkają 180km od nas , czyli daleko.
    Rodziców mam blisko, ale tato pracuje w systemie 3 zmianowym, mama też jeszcze pracuje, więc nawet dzieckiem nie będą mogli się później zająć, trzeba będzie małego posłać do żłobka.
    Wszystko przez podniesienie progu emerytalnego.... :/

Tak to prawda, ale jak pojechaliśmy do Barcelony to mąż jeszcze był. Od pól roku pracuje w Norwegii :) Zawsze nam pomagali, zresztą jak wszystkim swoim dzieciom. Dali nam dom, a córką wybudowali nowe :) Ale oczywiście są i minusy ;p Strasznie rozpieszczają Wiktora, zwłaszcza teściowa. Na każde jego słowo leci i potem mam z nim problem, bo jak Rafała nie ma to jestem jedyną osobą, która czegoś od niego wymaga, itp.
    Ale też oboje pracują, moi rodzice też więc Wiko miał nie całe 2 latka jak poszedł do przedszkola :)

xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam piore w.platkach.w garnku je roztapiam na wodnisto i wlewam od razu do bebna.co prawda.nie pachnie pranie ale prac piora..za miesiac sie przezuce na lovelle.a mam jeszcze takie mydelko z rosmana dr.becker? I polecam bo jest swietne zeby zaprac najpierw jakas kupke musztardowke nim hehe a pozniej dopiero uprac.na pewno na pozniejsze deserki z marchewki tez sie sprawdzi.polecam :-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ja ja Wam zazdroszcze, ze sie wyspalyscie! :P
    Ja juz od ok 2tyg mam taki pol-sen i nie moge sie wyspac :( dzis w nocy wstalam ok 4razy napic sie/toaleta i znowu... no i zawsze jak nie musze wczesnie wstawac, to budze sie ok 5-30 - 6 rano :/ i tak leze z zamknietymi oczami i probuje spac... Mam nadzieje, ze jeszcze przed pojawieniem sie Malej to wyspie sie kilka razy! :P

A co do zakupów, ja tez stawiam na zakupy internetowe :D Zawsze jakis voucher dodatkowo mozna znalezc, a u nas w miescie nie ma wszystkich sklepów :/ Nawet zakupy spozywcze juz robimy online, bo jak sobie pomysle o tych ludziach w supermarketach co nie widza mojego brzucha i kaza mi sie przecisnac miedzy swoimi wozkami to mnie az skreca! Tylko faceci mnie przepuszczaja, nawet kobiety z wozkami tego nie robia, choc wiedza jak one sie czuly w ciazy ;) Ostatnio jak bylam w przychodni zwolnienie odebrac to taki starszy pan ok 80lat chcial mnie w kolejce przepuscic i wogole pytal sie ile do porodu, jak sie czuje, jak upaly, etc :) A kobiety nic... :)

My dzis idziemy do centrum, niestety chyba odwiedze TK Maxx, co wiaze sie z wydatkami... Ale jak tu sie oprzec rzeczom dla Maluszka!? :D

Lilka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:

Ja juz swoja odbylam w zeszlym tygodniu :D Ze ma nie wychodzic do 37tc, a najlepiej, jakby poczekala do tak 38 bo wtedy Tatus bedzie mial duuuzo wolnego :D

Dzialaj Vivien, ona tez potrzebuje czasu na przemyslenie Twojej prosby :D :D

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ja juz swoja odbylam w zeszlym tygodniu :D Ze ma nie wychodzic do 37tc, a najlepiej, jakby poczekala do tak 38 bo wtedy Tatus bedzie mial duuuzo wolnego :D

Dzialaj Vivien, ona tez potrzebuje czasu na przemyslenie Twojej prosby :D :D

Xcarolinex dobre,dobre ;) ;) to widze ze nie ja jedyna :P
    A najlpesze bedzie jak my po termnie bedziemy prosily nasze coreczki zeby jednak juz wyszly B) B)

Milych zakupow dzisiaj zycze w TK Maxx,ja tez tam zawsze cos znajduje ;)
    ostatnio znalazlam przeslodka sukienusie na wiosne bo wybieramy sie na komunie i moj jest chrzestnym ;)
    http://www.iv.pl/images/21410267201106511177.jpg
    http://www.iv.pl/images/45078100273190458164.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 12:55

Lalita2710, Lilka, MADZIULA13, Kropka, xcarolinex, Suzy Lee, pasia27, justa24, MamaMadzia, yennefer lubią tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a są takie? Miałam pytać jak to jest, bo wydawało mi się, że do pordu to się szpitalną dostaje , no chyba ze się mylę. Jeśli trzeba mieć swoją , to niefajnie bo szkoda , przecież się zniszczy nowa koszula...

w szpitalu dawają taka seksi hihihi z rozcięciem wzdłuż na 3 kokardki tylko :):) przynajmniej u nas w Ostrowie tak jest... połozna powiedziała że mozemy mieć swoja jak najbardziej ale mamy liczyc się z tym że będzie do wyzucenia

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam taka koszule seksowna do zabiegu laparoskopii ..musialam sie w nia przebrac w lazience i nie wzielam klapek tylko poszlam w kozakach ( przyjechalam do szpitala zaraz przed zabiegiem) i wyszlam taka seksowna w tej koszuli 3 razy wiekszej od siebie i w kozakach i poszlam na sale operacujna dluuuuugim korytarzem ;) niewiedzialam jak to bedzie wygladac na szczescie wglad w moje hm dobra miala pani doktor tylko i jej asystentka ;) gdy mnie wybudzali plotlam cos o piosence Adele moze sluchali jej podczas operacji i bardzo chcialam sama zejsc ze stolu operacyjnego :) Panie pielegniarki byly super i dawaly tyle kroplowek przeciwbolowych ile 3ba bylo ;) bylam glodna i spragniona a moglam doslownie tylko lizac lyzke z kubka z malutka iloscia wody :) a jakie to bylo pyszne :) i ta kromka z maslem miodzio :)

MADZIULA13, xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ja dostalam taka koszule seksowna do zabiegu laparoskopii ..musialam sie w nia przebrac w lazience i nie wzielam klapek tylko poszlam w kozakach ( przyjechalam do szpitala zaraz przed zabiegiem) i wyszlam taka seksowna w tej koszuli 3 razy wiekszej od siebie i w kozakach i poszlam na sale operacujna dluuuuugim korytarzem ;) niewiedzialam jak to bedzie wygladac na szczescie wglad w moje hm dobra miala pani doktor tylko i jej asystentka ;) gdy mnie wybudzali plotlam cos o piosence Adele moze sluchali jej podczas operacji i bardzo chcialam sama zejsc ze stolu operacyjnego :) Panie pielegniarki byly super i dawaly tyle kroplowek przeciwbolowych ile 3ba bylo ;) bylam glodna i spragniona a moglam doslownie tylko lizac lyzke z kubka z malutka iloscia wody :) a jakie to bylo pyszne :) i ta kromka z maslem miodzio :)

Lilka ja dostalam tez taka fajna koszulke jak mialam wycinanego czerniaka na nodze.Gdybym wiedziala ze z tylu sa tylko wiazania w trzech miejscach to bym zalozyla bokserki a nie stringi o.O o.O
    No ale coz... trzeba bylo przebrnc B)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 13:21

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien, sukienka cudna :-)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    vivien, sukienka cudna :-)

ja sie w niej po prostu zakochalam... i maz nie mial niestety nic do powiedzenia.. odrazu w koszyku wyladowala B) B) B)

• Kropka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivie sukienusia przesłodka :)

vivien lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Xcarolinex dobre,dobre ;) ;) to widze ze nie ja jedyna :P
    A najlpesze bedzie jak my po termnie bedziemy prosily nasze coreczki zeby jednak juz wyszly B) B)

Milych zakupow dzisiaj zycze w TK Maxx,ja tez tam zawsze cos znajduje ;)
    ostatnio znalazlam przeslodka sukienusie na wiosne bo wybieramy sie na komunie i moj jest chrzestnym ;)
    http://www.iv.pl/images/21410267201106511177.jpg
    http://www.iv.pl/images/45078100273190458164.jpg

Ojej jaka slodka :D pewnie nie mozesz sie doczekac jak mala Vivien w to ubierzesz ;)
    Ja dzis nie znalazlam nic w TK Maxxie :( same zle gatunkowo rzeczy albo nam sie nie podobaly :( za to zaraz chyba nadrobie na zakupach online ^^ :)

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Hej laseczki, jaki proszek do prania kupic dla dziecka ?????

Dzidziuś

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja tam piore w.platkach.w garnku je roztapiam na wodnisto i wlewam od razu do bebna.co prawda.nie pachnie pranie ale prac piora..za miesiac sie przezuce na lovelle.a mam jeszcze takie mydelko z rosmana dr.becker? I polecam bo jest swietne zeby zaprac najpierw jakas kupke musztardowke nim hehe a pozniej dopiero uprac.na pewno na pozniejsze deserki z marchewki tez sie sprawdzi.polecam :-)

NA DESERKI Z MARCHEWKI najskuteczniejsze jest światło słoneczne 2-3h i nie ma śladu bo się beta karoten utlenia. To najtańszy bo darmowy i najskuteczniejszy sposób, na dokładkę nie kosztuje nas nic wysiłku. Sprawdzone- na prawde działa.

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex jestem ciekawa jak ebdzie sie moja Vivien w tej sukienusi prezentowac :P

Powiem ci ze nieraz tak to jestw TK Maxx ze nieraz maja tyle ze trzeba uwazac zeby za duzo kasy tam nie zostawic a nieraz same "szmaty" tylko sa.
    Tez tak mam ;)

A co planujesz przez neta zamawiac??

• Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w tesco jest promocja na chusteczki pampers sensitive 5x56 za 6 e .kupilam ;) i wkladki laktacyjne i maternity towels ..ile trzeba tych wielkiiich podpasek na poczatek?

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ