III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Asta wrote:Nienormalna z tą pizzą/kebabami/inszym niezdrowym żarciem to chyba urok III trymestru. Jeszcze w I/II trymestrze mogłam się spokojnie bez tego obyć, a teraz normalnie sama siebie nie poznaje. W razie czego tłumacz swojemu, że to normalny etap ciąży i tak to już jest, nie ma co z tym walczyć tylko trzeba zaakceptować .
Hi hi. Jeszcze niedawno wydawało mi się, że tylko mi się taki nietypowy klimat włączył (w końcu na początku było tak zdrowo - owoce, warzywa, wyeliminowane słodycze), a teraz? Pizza, a potem jeszcze najlepiej jakieś ciasteczko, albo czekoladkę i na deserek winogron (obowiązkowo winogron). No i niedawno zgadałam się ze znajomą, która ma termin na kilka dni przed moim formalnym terminem (23.09) i się okazało, że u niej jest tak samo. Ufff...
ja zaraz spadam do dentysty . Potem chyba do ikei na zakupy , bo nie będzie mi się chciało za miesiąc już się ledwo ruszam....
Będę zapewne potem
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Ojejjjjjjjj
ale juz teraz wiem ze jak wroce po macierzynskim nie bede miala juz tak jak mialam.. bo szef delikatnie dal mi to do zrozumienia...
hmm...czym to się niby ma przejawiać?
Zalatuje mi to z lekka dyskryminacją... czy mi się wydaje ?
Co szef ma na myśli , mówiąc ci że nie będziesz po macierzyńskim już tak miała jak miałaś wcześniej???
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:smacznej pizzy i ..... owocnego godzenia
p.s. o nie ! Ty jesz pizzę w ciąż ? Normalnie muszę to powiedziec mojemu mężowi, bo on mi nie pozwala a od jakiegoś czasu mam taką cholerną ochotę na pizzę z czerwonym ketchupem, zielonymi brokułami i żółtym serkiem , smacznym pepperonii mniam pycha .
Och nie normalnie oszaleję jak nie zjem pizzy -
Przespalam cala noc Yeeeeeey z malym wstawaniem do toalety.zapowiada sie ladny dzien ( jak zwykle) a pozniej w ciagu godziny leje wieje i znow jest pieknie Milej Soboty
A propo moj Manager jest swietny i strasznie mu bylo zle ze nie moze nic zrobic w mojej sprawie bo o wszystkim decydowala HR Manager.pasia27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Kleopatra wrote:To apropo teściów, to mój teściu wraca z pracy, je obiad i do 21 pracuje u mnie a moja teściowa bawi wnuka. A jak miał 6 miesięcy polecieliśmy z mężem do Barcelony, Wiko był na cycku i nie chciał pić z butelki. Moja teściowa 3 dni go łyżeczką karmiła!
Ale są świadomi, że jesteś sama bo ich syn pracuje za granicą i starają się za wszelką cenę jakoś ci pomóc , bo zdają sobie sprawę, że nie jest ci łatwo w pojedynkę.
Moi teściowie mieszkają 180km od nas , czyli daleko.
Rodziców mam blisko, ale tato pracuje w systemie 3 zmianowym, mama też jeszcze pracuje, więc nawet dzieckiem nie będą mogli się później zająć, trzeba będzie małego posłać do żłobka.
Wszystko przez podniesienie progu emerytalnego....
-
иιєиσямαℓиα wrote:winogron pochłaniam tonami , a nie powinnam bo waga rośnie . Ja się trochę boję z tym jedzeniem, bo waga - 10.09 będzie mnie znowu rozliczać z wagi lekarka a nie chcę iść na dodatkowe badanie glukozy . Nawet rozmawiałam z synkiem, że do10 mam nie przybierać za bardzo na wadze , po 10 już może tylko nie przed . hihi
ja zaraz spadam do dentysty . Potem chyba do ikei na zakupy , bo nie będzie mi się chciało za miesiąc już się ledwo ruszam....
Będę zapewne potem
Nienormalna to zycze udanych zakupow
Ja teraz to juz tylko przez neta reszte zakupow robieиιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
justa24 wrote:nienormalna jak najbardziej jem pizze w ciaży bo uważam że żaden z niej fast food..skład ciasto drozdzowe ser pieczarki i szynka co tu jest nie zdrowego? no chyba ze bym wzieła taka na ostro jak moj maż zamawia więc jeśli masz ochote to jak bardziej, to jest oczywiście moje zdanie a Ty zrobisz jak uważasz.
Lilka lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Przespalam cala noc Yeeeeeey z malym wstawaniem do toalety.zapowiada sie ladny dzien ( jak zwykle) a pozniej w ciagu godziny leje wieje i znow jest pieknie Milej Soboty
A propo moj Manager jest swietny i strasznie mu bylo zle ze nie moze nic zrobic w mojej sprawie bo o wszystkim decydowala HR Manager. -
Milego borowanka moja tesciowa czasem mnie dorwie na fotelu i poce sie wtedy jak mysz bo ona sie stresuje zeby nie bolalo i ja tez na szczescie dajemy rade mielismy zabawna sytuacje kilka lat temu kiedy popalalismy ja na krzesle z otwarta buzia a Mama mowi To co kochani juz nie bedziecie palic?nie trzeba dodawac ze w dloni miala wiertelko tylko zgodnie przytakiwalam hihi
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
иιєиσямαℓиα wrote:hmm...czym to się niby ma przejawiać?
Zalatuje mi to z lekka dyskryminacją... czy mi się wydaje ?
Co szef ma na myśli , mówiąc ci że nie będziesz po macierzyńskim już tak miała jak miałaś wcześniej???
planuje zostac rok czasu na macierzynskim a po ostatniej rozmowie z szefem ktora mielismy ponad 6 tygodni temu dal mi lekko do zrozumienia ze troche pozmienial koncepty w firmie i raczej juz ludzi ni bedzie zatrudnial tylko jak by co bedzie przyjmowal osoby z wlasna dzialalnosci...
Dodam ze kontakt z szefem mam na stopie kolezenskiej i ogolnie jest naprawde super czlowiekiem,dal mi nawet podwyzke po tym jak mu powiedzialam ze jestem w ciazy takze naprawde wpozadku jest.
Ale teraz szef skumal sie z jeszcze jednam gosciem i firma sklada sie z dwoch szefow..
A wiec wracajac do sedna sprawy: jak bede chciala w tej samej firmie pracowac musialabym zalozyc wlasna firme co wiaze sie z kolejnymi wydatkami takimi jak prywatne ubezpieczenie i brak stalej pensji.. Co zarobie to mam.
A takiego czegos nie chce... Dlatego zastanawiam sie zeby przed koncem macierzynskiego zajsc w ciaze...
Czas pokaze... i tak z mezem marzymy o dwojeczce malych szkrabowWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 09:55
Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja też !!! Niesamowite ! Normalnie nie ta sama ja . Obudził mnie budzik o 8.00 bo muszę się zebrać do dentysty. Spadam dziewczyny bo się spóźnię
trzymam kciuki zeby wizyta szybko minela
Ja dzis w nocy spac nie moglam jakos nogi mi dretwialy
przewracalam sie z boku na bok i patrzalam na zegarek jak czas leci.
A no i czas z Vivien sobie tez zajmowalam,kizialam ja po pleckach i po pupce
A ona sie jeszcze bardziej wystawiala czyli wnioskuje ze jej sie podobaloLilka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Hej laseczki, jaki proszek do prania kupic dla dziecka ?????
Temat szeroko omawiany wczoraj wlasnie ktos wspominal o rozowym Persilu ktos o platkach mydlanych My z Xcarolinex bedziemy uzywac Persil non bio ktorego odpowiednikiem w Pl jest podobno persil sensitivehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka wrote:Temat szeroko omawiany wczoraj wlasnie ktos wspominal o rozowym Persilu ktos o platkach mydlanych My z Xcarolinex bedziemy uzywac Persil non bio ktorego odpowiednikiem w Pl jest podobno persil sensitive
Duzo zalezy od tego co nasze kruszynki beda akcepotowaly.. to znaczy ich skorka
Zawsze moze byc tak ze ten proszek,plan co wybiezemy moze uczulac nasza dzidzie :/i wtedy powtorka z rozrywki,pranie wszytskiego jeszcze raz -
vivien wrote:Duzo zalezy od tego co nasze kruszynki beda akcepotowaly.. to znaczy ich skorka
Zawsze moze byc tak ze ten proszek,plan co wybiezemy moze uczulac nasza dzidzie :/i wtedy powtorka z rozrywki,pranie wszytskiego jeszcze raz
Dokladnie tak .wczoraj pisalam ze bede uzywac proszku ale jak mlody bedzie mial alergie to trzeba bedzie zmienic na cos innegohttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka wrote:Vivien Ty juz jestes prawie na finiszu fajnieeeee
Lilka powiem ci ze do porodu podchodze jakos lajtowo... jak narazie
Ale mam stracha jak juz wczesniej pisalam ze malej zachce sie wyjsc na swiat jak tatus bedzie w delegacji maz jedzie w nastepny piatek i wraca po tygodniu Boje sie!!!!!!!!!
Jezeli bedzie miala ciechy po tatusiu to pewnie zrobi na zlosc nam wszytskim..
bo tatus jest taki jka mu sie mowi ze idziemy w prawo to on dla zasady idzie w lewo ale to tylko wtedy jak mu ktos na pieta nadepnieLilka, pasia27 lubią tę wiadomość