X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ana u mnie nie ma czegoś takiego jak mikrofalówka- jest to jedno z dobrodziejstw ułatwiających życie, ale niestety bardzo szkodliwe, ponieważ fale mikrofalowe mają działanie rakotwórcze, oddziałują na żywność, nie mówiąc już o podgrzewaniu pokarmów w butelkach plastkikowych, pojemniczkach z jogurtami żeby szybko podgrzać dziecku, szkodliwe związki z fal i plastików przechodzą do jedzonka, często potrawy podgrzewam na parze czy patelni, trwa to dłużej ale mikrofalii nie zakupie...
    a dla dziecka zainwestowałam w podgrzewacz wodny
    Sterylizować zamierzam tradycyjnym sposobem wygotować 3min we wrzątku, proste, tanie i zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 10:27

Lalita2710, Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel, tak prrawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, w sumie też mikrofalówka średnio zdrowo mi się koajrzy, mam w domu ale używam rzadko. Dużo sterylizatorów jest właśnie do mikrofalówek stąd nie myślałam, ze jest to aż tak niebezpieczne. O wypqrzaniu wrzątkiem każdy słyszał - dla mnie sterylizator to po prostu ułatwienie, szybkość:) Dlatego pewnie go zakupie, ale może fkatycznie elektryczny.

zsxuot7.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Lalita nic się nie stresuj torbą. Czy to będzie torba czy walizka czy reklamówka to co za różnica! Zresztą taka walizka na kółkach jet wygodniejsza do noszenia-jeżdżenia więc nawet lepiej:) Ja też mam same walizkki więc kto wie co wezmę do szpitala:P Mąż ma torby ale on je zawsze na siłownie czy piłke bierze to pewnie też wezmę walizkę na kołkach:P
    AAA i ja też ostatnio budzę się na plecach:P No ale nic nie proadzisz na to:) CHoć jeszcze we wtorek po wizycie przy wyjściu z gabinetu lekarz woła "I proszę pamietać śpimy na boczku nie na plecach!"
    :) ja zapakowałam sie do walizki i tez mam obawę czy nie bedza patrzeć jak na deblikę, która przyjechała rodzić a wygląda jakby na wakacje sie wybierała :)ale probawałam dwa razy zapakować sie do mojej torby i niestety nie zmieszczę wszystkiego, a nie bede kupować specjalnie ... sa ważniejsze wydatki

michaela, Ana27 lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Parel, tak prrawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, w sumie też mikrofalówka średnio zdrowo mi się koajrzy, mam w domu ale używam rzadko. Dużo sterylizatorów jest właśnie do mikrofalówek stąd nie myślałam, ze jest to aż tak niebezpieczne. O wypqrzaniu wrzątkiem każdy słyszał - dla mnie sterylizator to po prostu ułatwienie, szybkość:) Dlatego pewnie go zakupie, ale może fkatycznie elektryczny.
    Elektryczny to świetne rozwiązanie :)

Ana27 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam błękitną walizkę w żółte kwiatki:D To dopiero będę wyglądać hehehehehe

PAREL, blueberry lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapakuję się do walizki na kółkach, przecież tyle rzeczy trzeba wziąć, a pewnie jeszcze kilka rzeczy mąż będzie dowoził hehe, potraktujmy poród jak małe wakacje i wiadomo, że torba kobiecie nie wystarczy hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Ja mam błękitną walizkę w żółte kwiatki:D To dopiero będę wyglądać hehehehehe
    :)

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, ja lecę na ciuchy:-) a wczoraj kupiłam sobie super wygodne rajstopy ciążowe w H&M, dwie pary za 29 zł:-) sukienka i lecę:-) ale zimno jest, że masakra!

Ana27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja też zapakuję się do walizki na kółkach, przecież tyle rzeczy trzeba wziąć, a pewnie jeszcze kilka rzeczy mąż będzie dowoził hehe, potraktujmy poród jak małe wakacje i wiadomo, że torba kobiecie nie wystarczy hehe
    Dokładnie tak :) i tak szofer-mężulo będzie się z nią męczył :)

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dobra dziewczyny, ja lecę na ciuchy:-) a wczoraj kupiłam sobie super wygodne rajstopy ciążowe w H&M, dwie pary za 29 zł:-) sukienka i lecę:-) ale zimno jest, że masakra!
    Udanych zakupów :) ja też uciekam, do później :*

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie dziewczyny uspokoiłyście:) ja mam czarno szarą walizę.

Ale takie torby też na kółkach kosztowały od 79zł w górę szkoda kasy.

W sumie w du... to mam co kto będzie gadał. Najważniejsze żeby się wszystko zmieściło.

Na szczęście ,nie muszę mieć w tym szpitalu ubranek ,kosmetyków dla bobisia
    Tylko pamperiaki i chusteczki.
    Mama pokupowała mi próbki pasty szamponów itd w sensie te miniatury więc miejsce też mi się zmniejszy.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się przejmować torbą. Weźcie co wam wygodnie i tyle.
    Michaela moim zdaniem to są skurcze przepowiadające. Nie ma reguły ale te właściwe są bolesne i nie da się ich pomylić.
    Ja oczywiście w dwupaku. W nocy miałam 2 bolesne skurcze więc nastawiam się na poród w okolicy gwiazdki ;p

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, Ana27, michaela, Blondi22, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy infekcja pochwy na tym etapie ciąży moze być niebezpieczna dla dziecka? Muszę 4 dni wytrzymać do wizyty ginekologa. Mogę sobie ewentualnie aplikować kwas mlekowy dopochwowo w globulkach do tego czasu.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponadrabiam Was jak Jasio pojdzie spać, ale teraqz podam wymiary mojej torby:

Dłuuuga na około 70cm, wysoka na jakieś 33 i szeroka na jakieś 40, ale wiadomo, że wypchana to ma z 18cm wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:00

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie przejmujcie się walizkami :) spędziłam tydzień na patologii i co druga miała walizkę - przede wszystkim dlatego aby nie dźwigać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:08

Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem za bardzo problemu - to moj bagaz, co kogo obchodzi czy jest to walizka, torba, czy plecak w góry, w kwiatki, kropki, czy jaskrawy róż. Takie mam i takie biore, tyle. Dla nikogo nie ma to znaczenia. Ważna jest zawartość i to że ów bagaż spełnia swoją funkcję

иιєиσямαℓиα, Ana27, justa24, michaela, polska_dziewczyna, blueberry, juicca lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, jak Cię to tak niepokoi to zadzowń dziś np do Diagnostyki powiedz, że chcesz "pobrać materiał" do badania cytologicznego czy czystości pochwy i Ci powiedzą kiedy przyjść. U nas tak to wygląda http://www.diagnostyka.tarnow.pl/kontakt więc widzę, ze pobierają do 18. Jak by się udało dziś to wynik będziesz mieć na wtorek na pewno.

http://www.diag.pl/Nasze-placowki.18.0.html Dzwoń i zapytaj:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:31

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szkodliwość mikrofalówki to jest to mit, powtarzany od lat 90. A pamiętacie "rakotwórczą" gumę turbo? :)

иιєиσямαℓиα, deJzi lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety się z tym nie zgodzę. Mikrofalówka jest szkodliwa...
    Nie będę jakiś wywodów medycznych robić ,ale na studiach dużo o tym gadali.

http://kucharz.wieszjak.pl/organizacja-kuchni/223426,O-szkodliwosci-uzywania-kuchenek-mikrofalowych.html

Więc ogólnie wszystko jest szkodliwe ,nawet komórka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:35

Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, miałam też podać przykład komórki :) Lalita, popatrz na to w ten sposób - gdyby były potwierdzone badania na ten temat, to te "szkodliwe" urządzenia nie byłyby w ogóle dopuszczone do sprzedaży. No chyba że z adnotacją - od 18 lat, albo - może powodować utratę zdrowia :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ