III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana u mnie nie ma czegoś takiego jak mikrofalówka- jest to jedno z dobrodziejstw ułatwiających życie, ale niestety bardzo szkodliwe, ponieważ fale mikrofalowe mają działanie rakotwórcze, oddziałują na żywność, nie mówiąc już o podgrzewaniu pokarmów w butelkach plastkikowych, pojemniczkach z jogurtami żeby szybko podgrzać dziecku, szkodliwe związki z fal i plastików przechodzą do jedzonka, często potrawy podgrzewam na parze czy patelni, trwa to dłużej ale mikrofalii nie zakupie...
a dla dziecka zainwestowałam w podgrzewacz wodny
Sterylizować zamierzam tradycyjnym sposobem wygotować 3min we wrzątku, proste, tanie i zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 10:27
Lalita2710, Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość
-
Parel, tak prrawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, w sumie też mikrofalówka średnio zdrowo mi się koajrzy, mam w domu ale używam rzadko. Dużo sterylizatorów jest właśnie do mikrofalówek stąd nie myślałam, ze jest to aż tak niebezpieczne. O wypqrzaniu wrzątkiem każdy słyszał - dla mnie sterylizator to po prostu ułatwienie, szybkość
Dlatego pewnie go zakupie, ale może fkatycznie elektryczny.
-
Ana27 wrote:Lalita nic się nie stresuj torbą. Czy to będzie torba czy walizka czy reklamówka to co za różnica! Zresztą taka walizka na kółkach jet wygodniejsza do noszenia-jeżdżenia więc nawet lepiej:) Ja też mam same walizkki więc kto wie co wezmę do szpitala:P Mąż ma torby ale on je zawsze na siłownie czy piłke bierze to pewnie też wezmę walizkę na kołkach:P
AAA i ja też ostatnio budzę się na plecach:P No ale nic nie proadzisz na to:) CHoć jeszcze we wtorek po wizycie przy wyjściu z gabinetu lekarz woła "I proszę pamietać śpimy na boczku nie na plecach!"ja zapakowałam sie do walizki i tez mam obawę czy nie bedza patrzeć jak na deblikę, która przyjechała rodzić a wygląda jakby na wakacje sie wybierała :)ale probawałam dwa razy zapakować sie do mojej torby i niestety nie zmieszczę wszystkiego, a nie bede kupować specjalnie ... sa ważniejsze wydatki
michaela, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Parel, tak prrawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, w sumie też mikrofalówka średnio zdrowo mi się koajrzy, mam w domu ale używam rzadko. Dużo sterylizatorów jest właśnie do mikrofalówek stąd nie myślałam, ze jest to aż tak niebezpieczne. O wypqrzaniu wrzątkiem każdy słyszał - dla mnie sterylizator to po prostu ułatwienie, szybkość
Dlatego pewnie go zakupie, ale może fkatycznie elektryczny.
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Ja też zapakuję się do walizki na kółkach, przecież tyle rzeczy trzeba wziąć, a pewnie jeszcze kilka rzeczy mąż będzie dowoził hehe, potraktujmy poród jak małe wakacje i wiadomo, że torba kobiecie nie wystarczy hehe
i tak szofer-mężulo będzie się z nią męczył
-
To mnie dziewczyny uspokoiłyście:) ja mam czarno szarą walizę.
Ale takie torby też na kółkach kosztowały od 79zł w górę szkoda kasy.
W sumie w du... to mam co kto będzie gadał. Najważniejsze żeby się wszystko zmieściło.
Na szczęście ,nie muszę mieć w tym szpitalu ubranek ,kosmetyków dla bobisia
Tylko pamperiaki i chusteczki.
Mama pokupowała mi próbki pasty szamponów itd w sensie te miniatury więc miejsce też mi się zmniejszy. -
Dziewczyny nie ma co się przejmować torbą. Weźcie co wam wygodnie i tyle.
Michaela moim zdaniem to są skurcze przepowiadające. Nie ma reguły ale te właściwe są bolesne i nie da się ich pomylić.
Ja oczywiście w dwupaku. W nocy miałam 2 bolesne skurcze więc nastawiam się na poród w okolicy gwiazdki ;pиιєиσямαℓиα, Lalita2710, Ana27, michaela, Blondi22, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPonadrabiam Was jak Jasio pojdzie spać, ale teraqz podam wymiary mojej torby:
Dłuuuga na około 70cm, wysoka na jakieś 33 i szeroka na jakieś 40, ale wiadomo, że wypchana to ma z 18cm wiecej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:00
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość
-
dziewczyny nie przejmujcie się walizkami
spędziłam tydzień na patologii i co druga miała walizkę - przede wszystkim dlatego aby nie dźwigać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:08
Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie rozumiem za bardzo problemu - to moj bagaz, co kogo obchodzi czy jest to walizka, torba, czy plecak w góry, w kwiatki, kropki, czy jaskrawy róż. Takie mam i takie biore, tyle. Dla nikogo nie ma to znaczenia. Ważna jest zawartość i to że ów bagaż spełnia swoją funkcję
иιєиσямαℓиα, Ana27, justa24, michaela, polska_dziewczyna, blueberry, juicca lubią tę wiadomość
-
Nienormalna, jak Cię to tak niepokoi to zadzowń dziś np do Diagnostyki powiedz, że chcesz "pobrać materiał" do badania cytologicznego czy czystości pochwy i Ci powiedzą kiedy przyjść. U nas tak to wygląda http://www.diagnostyka.tarnow.pl/kontakt więc widzę, ze pobierają do 18. Jak by się udało dziś to wynik będziesz mieć na wtorek na pewno.
http://www.diag.pl/Nasze-placowki.18.0.html Dzwoń i zapytaj:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:31
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
ja niestety się z tym nie zgodzę. Mikrofalówka jest szkodliwa...
Nie będę jakiś wywodów medycznych robić ,ale na studiach dużo o tym gadali.
http://kucharz.wieszjak.pl/organizacja-kuchni/223426,O-szkodliwosci-uzywania-kuchenek-mikrofalowych.html
Więc ogólnie wszystko jest szkodliwe ,nawet komórka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:35
Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość
-
No właśnie, miałam też podać przykład komórki
Lalita, popatrz na to w ten sposób - gdyby były potwierdzone badania na ten temat, to te "szkodliwe" urządzenia nie byłyby w ogóle dopuszczone do sprzedaży. No chyba że z adnotacją - od 18 lat, albo - może powodować utratę zdrowia