X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ana u mnie nie ma czegoś takiego jak mikrofalówka- jest to jedno z dobrodziejstw ułatwiających życie, ale niestety bardzo szkodliwe, ponieważ fale mikrofalowe mają działanie rakotwórcze, oddziałują na żywność, nie mówiąc już o podgrzewaniu pokarmów w butelkach plastkikowych, pojemniczkach z jogurtami żeby szybko podgrzać dziecku, szkodliwe związki z fal i plastików przechodzą do jedzonka, często potrawy podgrzewam na parze czy patelni, trwa to dłużej ale mikrofalii nie zakupie...
    a dla dziecka zainwestowałam w podgrzewacz wodny
    Sterylizować zamierzam tradycyjnym sposobem wygotować 3min we wrzątku, proste, tanie i zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 10:27

Lalita2710, Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel, tak prrawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, w sumie też mikrofalówka średnio zdrowo mi się koajrzy, mam w domu ale używam rzadko. Dużo sterylizatorów jest właśnie do mikrofalówek stąd nie myślałam, ze jest to aż tak niebezpieczne. O wypqrzaniu wrzątkiem każdy słyszał - dla mnie sterylizator to po prostu ułatwienie, szybkość:) Dlatego pewnie go zakupie, ale może fkatycznie elektryczny.

zsxuot7.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Lalita nic się nie stresuj torbą. Czy to będzie torba czy walizka czy reklamówka to co za różnica! Zresztą taka walizka na kółkach jet wygodniejsza do noszenia-jeżdżenia więc nawet lepiej:) Ja też mam same walizkki więc kto wie co wezmę do szpitala:P Mąż ma torby ale on je zawsze na siłownie czy piłke bierze to pewnie też wezmę walizkę na kołkach:P
    AAA i ja też ostatnio budzę się na plecach:P No ale nic nie proadzisz na to:) CHoć jeszcze we wtorek po wizycie przy wyjściu z gabinetu lekarz woła "I proszę pamietać śpimy na boczku nie na plecach!"
    :) ja zapakowałam sie do walizki i tez mam obawę czy nie bedza patrzeć jak na deblikę, która przyjechała rodzić a wygląda jakby na wakacje sie wybierała :)ale probawałam dwa razy zapakować sie do mojej torby i niestety nie zmieszczę wszystkiego, a nie bede kupować specjalnie ... sa ważniejsze wydatki

michaela, Ana27 lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Parel, tak prrawdę mówiąc nie pomyślałam o tym, w sumie też mikrofalówka średnio zdrowo mi się koajrzy, mam w domu ale używam rzadko. Dużo sterylizatorów jest właśnie do mikrofalówek stąd nie myślałam, ze jest to aż tak niebezpieczne. O wypqrzaniu wrzątkiem każdy słyszał - dla mnie sterylizator to po prostu ułatwienie, szybkość:) Dlatego pewnie go zakupie, ale może fkatycznie elektryczny.
    Elektryczny to świetne rozwiązanie :)

Ana27 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam błękitną walizkę w żółte kwiatki:D To dopiero będę wyglądać hehehehehe

PAREL, blueberry lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapakuję się do walizki na kółkach, przecież tyle rzeczy trzeba wziąć, a pewnie jeszcze kilka rzeczy mąż będzie dowoził hehe, potraktujmy poród jak małe wakacje i wiadomo, że torba kobiecie nie wystarczy hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Ja mam błękitną walizkę w żółte kwiatki:D To dopiero będę wyglądać hehehehehe
    :)

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, ja lecę na ciuchy:-) a wczoraj kupiłam sobie super wygodne rajstopy ciążowe w H&M, dwie pary za 29 zł:-) sukienka i lecę:-) ale zimno jest, że masakra!

Ana27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja też zapakuję się do walizki na kółkach, przecież tyle rzeczy trzeba wziąć, a pewnie jeszcze kilka rzeczy mąż będzie dowoził hehe, potraktujmy poród jak małe wakacje i wiadomo, że torba kobiecie nie wystarczy hehe
    Dokładnie tak :) i tak szofer-mężulo będzie się z nią męczył :)

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dobra dziewczyny, ja lecę na ciuchy:-) a wczoraj kupiłam sobie super wygodne rajstopy ciążowe w H&M, dwie pary za 29 zł:-) sukienka i lecę:-) ale zimno jest, że masakra!
    Udanych zakupów :) ja też uciekam, do później :*

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie dziewczyny uspokoiłyście:) ja mam czarno szarą walizę.

Ale takie torby też na kółkach kosztowały od 79zł w górę szkoda kasy.

W sumie w du... to mam co kto będzie gadał. Najważniejsze żeby się wszystko zmieściło.

Na szczęście ,nie muszę mieć w tym szpitalu ubranek ,kosmetyków dla bobisia
    Tylko pamperiaki i chusteczki.
    Mama pokupowała mi próbki pasty szamponów itd w sensie te miniatury więc miejsce też mi się zmniejszy.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się przejmować torbą. Weźcie co wam wygodnie i tyle.
    Michaela moim zdaniem to są skurcze przepowiadające. Nie ma reguły ale te właściwe są bolesne i nie da się ich pomylić.
    Ja oczywiście w dwupaku. W nocy miałam 2 bolesne skurcze więc nastawiam się na poród w okolicy gwiazdki ;p

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, Ana27, michaela, Blondi22, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy infekcja pochwy na tym etapie ciąży moze być niebezpieczna dla dziecka? Muszę 4 dni wytrzymać do wizyty ginekologa. Mogę sobie ewentualnie aplikować kwas mlekowy dopochwowo w globulkach do tego czasu.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponadrabiam Was jak Jasio pojdzie spać, ale teraqz podam wymiary mojej torby:

Dłuuuga na około 70cm, wysoka na jakieś 33 i szeroka na jakieś 40, ale wiadomo, że wypchana to ma z 18cm wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:00

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie przejmujcie się walizkami :) spędziłam tydzień na patologii i co druga miała walizkę - przede wszystkim dlatego aby nie dźwigać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:08

Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem za bardzo problemu - to moj bagaz, co kogo obchodzi czy jest to walizka, torba, czy plecak w góry, w kwiatki, kropki, czy jaskrawy róż. Takie mam i takie biore, tyle. Dla nikogo nie ma to znaczenia. Ważna jest zawartość i to że ów bagaż spełnia swoją funkcję

иιєиσямαℓиα, Ana27, justa24, michaela, polska_dziewczyna, blueberry, juicca lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, jak Cię to tak niepokoi to zadzowń dziś np do Diagnostyki powiedz, że chcesz "pobrać materiał" do badania cytologicznego czy czystości pochwy i Ci powiedzą kiedy przyjść. U nas tak to wygląda http://www.diagnostyka.tarnow.pl/kontakt więc widzę, ze pobierają do 18. Jak by się udało dziś to wynik będziesz mieć na wtorek na pewno.

http://www.diag.pl/Nasze-placowki.18.0.html Dzwoń i zapytaj:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:31

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szkodliwość mikrofalówki to jest to mit, powtarzany od lat 90. A pamiętacie "rakotwórczą" gumę turbo? :)

иιєиσямαℓиα, deJzi lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety się z tym nie zgodzę. Mikrofalówka jest szkodliwa...
    Nie będę jakiś wywodów medycznych robić ,ale na studiach dużo o tym gadali.

http://kucharz.wieszjak.pl/organizacja-kuchni/223426,O-szkodliwosci-uzywania-kuchenek-mikrofalowych.html

Więc ogólnie wszystko jest szkodliwe ,nawet komórka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:35

Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, miałam też podać przykład komórki :) Lalita, popatrz na to w ten sposób - gdyby były potwierdzone badania na ten temat, to te "szkodliwe" urządzenia nie byłyby w ogóle dopuszczone do sprzedaży. No chyba że z adnotacją - od 18 lat, albo - może powodować utratę zdrowia :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ