X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    my mamy sie dobrze:)jutro chyba wyjdziemy ze szpitala. Mam taka nadzieje bo na wekend mí sie. nie uśmiecha tu byc,maż juz zaczol wiecej pracy i wpada jak po ogien niestety.
    A wogole to mialam usg wszystko dobrze malenstwo moje waży juź sobie 2970 :)ciekawa jestem ile do porodu przytyje.

co do torby tez chyba zapakuje sie w taka mniejsza na kółkch bo faktycznie wygodniej.

michaela, Lalita2710, marzycielka29, Ana27, kamila87, ;oniqa, Blondi22, maja2024, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No właśnie, miałam też podać przykład komórki :) Lalita, popatrz na to w ten sposób - gdyby były potwierdzone badania na ten temat, to te "szkodliwe" urządzenia nie byłyby w ogóle dopuszczone do sprzedaży. No chyba że z adnotacją - od 18 lat, albo - może powodować utratę zdrowia :)
    Oj chyba niekoniecznie... tak oczywiście powinno być, ale nie jest i nie będzie póki to się komuś nie opłaca. Jedzenie z mikrofali pod względem energetycznym jest bezwartościowe.
    (nie mówie tu o kaloriach: ;/
    I wiadomo ze tysiąc rzeczy jest szkodliwe, i chodzi chyba o to żeby dążyć do jak najmniejszej ich ilości w otoczeniu zamiast uspokajaniu się tym ze cos innego tez jest szkodliwe :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny nie ma co się przejmować torbą. Weźcie co wam wygodnie i tyle.
    Michaela moim zdaniem to są skurcze przepowiadające. Nie ma reguły ale te właściwe są bolesne i nie da się ich pomylić.
    Ja oczywiście w dwupaku. W nocy miałam 2 bolesne skurcze więc nastawiam się na poród w okolicy gwiazdki ;p
    Zastanawiam sie tylko czy on moga przepowiedziec ciut wczesniejszy poród niz zapisano czy to bzdura ównie dobrze moge przenosic ciaze for ever

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby blokowano sprzedaz wszystkich szkodliwych rzeczy, ktorych szkodliwość udowodniono i opublikowano, to nie mielibyśmy chyba połowy jak nie więcej rzeczy w sklepach. To żaden argument na mikrofalę, czy komórkę. Nie zabijają bezpośrednio, nie niszczą zdrowia z dnia na dzień, to sie je sprzedaje, a to ryzyko kupującego, że chce z tego korzystać, jak ryzyko stołujących się często w fastfoodzie, czy chcą być napuchnięci, otyli, czy nafaszerowani antybiotykami z kurczaków- nikt fastfoodow nie tępi prawem.

michaela, Kropka, blueberry lubią tę wiadomość

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a czy infekcja pochwy na tym etapie ciąży moze być niebezpieczna dla dziecka? Muszę 4 dni wytrzymać do wizyty ginekologa. Mogę sobie ewentualnie aplikować kwas mlekowy dopochwowo w globulkach do tego czasu.

иιєиσямαℓиα, ja miałam dziś wizytę u ginka i mam podobny problem tzn. zrobiła mi się jakaś infekcja więc pobrała materiał na posiew, na który u mnie czeka sie do 5 dni roboczych. W między czasie zaleciła wręcz ten kwas mlekowy dopochwowo i powiedziała, że powinno trochę pomóc.
    A moja księżniczka już niziutko, gniecie mamusi pęcherz wredota mała :)
    Swoją drogą zbulwersowali mnie dziś w EnelMedzie, nie robią ktg w piątki więc co dostałam skierowanie na IP do szpitala w celu wykonania dziś tego ktg ciekawe ile będę czekać aż mi je zrobią...a mam złe wspomnienia ostatni raz jak w 12 tyg wylądowałam na IP z bólami podbrzusza to musiałam czekać 4 godziny aż ktoś mnie łaskawie zbada...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Michela i Suzy... chodzi o to że wiele rzeczy jest szkodliwych ,kwestia w tym że to my decydujemy o tym czy korzystać z nich ,zmniejszyć, częstotliwość używania.

Ja mikrofale ,posiadam ,ale z ręką na sercu zdarzy mi się ją włączyć 2-3 razy w roku.

Fast-foody też jadam nie jest tak że rezygnuję z tego ,ale nie jem co dziennie raz na jakiś czas. Wszystko jest dla ludzi... tylko z rozsądkiem.

Kamila miejmy nadzieję że trafisz w tym momencie ,kiedy nie będzie dużo ludzi.

Dziewczyny, czy wam się też cera pogorszyła w III trymestrze?
    Ja od kilku dni mam takie chrostki ropne na brodzie że masakra.
    Ost miałam koło czoła. Chyba organizm hormonalnie szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:30

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tą szkodliwością to jest tak, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ile niebezpieczynych i rakotwórczych substancji pakują do kosmetyków, studiowałam chemię to wiem i jakoś używamy i żyjemy ;). Poza tym silikonowe cycki też są podobno niezdrowe a jednak większość kobiet się decyduje na zabieg ich powiększenia ;)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wymaz z pochwy a posiew czym to się różni?
    czy to to samo?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nienormalna, jak Cię to tak niepokoi to zadzowń dziś np do Diagnostyki powiedz, że chcesz "pobrać materiał" do badania cytologicznego czy czystości pochwy i Ci powiedzą kiedy przyjść. U nas tak to wygląda http://www.diagnostyka.tarnow.pl/kontakt więc widzę, ze pobierają do 18. Jak by się udało dziś to wynik będziesz mieć na wtorek na pewno.

http://www.diag.pl/Nasze-placowki.18.0.html Dzwoń i zapytaj:))
    dzięki :)
    u mnie jest kilka punktów całodobowo czynnych, zadzwonię zapytam. Dziś nic mi nie dokucza, ale mam nosa do tych spraw i wydaje mi się, że coś się zaczyna

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    иιєиσямαℓиα, ja miałam dziś wizytę u ginka i mam podobny problem tzn. zrobiła mi się jakaś infekcja więc pobrała materiał na posiew, na który u mnie czeka sie do 5 dni roboczych. W między czasie zaleciła wręcz ten kwas mlekowy dopochwowo i powiedziała, że powinno trochę pomóc.
    A moja księżniczka już niziutko, gniecie mamusi pęcherz wredota mała :)
    Swoją drogą zbulwersowali mnie dziś w EnelMedzie, nie robią ktg w piątki więc co dostałam skierowanie na IP do szpitala w celu wykonania dziś tego ktg ciekawe ile będę czekać aż mi je zrobią...a mam złe wspomnienia ostatni raz jak w 12 tyg wylądowałam na IP z bólami podbrzusza to musiałam czekać 4 godziny aż ktoś mnie łaskawie zbada...
    robiłaś posiew czy wymaz? To chyba to samo...
    zastanawiam się , które badanie daje wynik w postaci wszelkiego cholerstwa które uda się wyhodować? Chodzi mi o bakterie i grzybicę. To jest ogólnie posiew z pochwy?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przyszła moja podusia do karmienia - wzięłam tak jak radziłyście ze zdejmowaną poszewką i dokupiłam jedną zapasową poszewkę w razie czego :), no i stanik do karmienia.....matko jakie namioty o.O 95E i miseczka jest odrobinke za duża a już mam już jeden stanik z miseczką E i jest dobry. Matko moje piersi jak mleczarnia takie wielkie wory o.O.
    Zdecydowałam się na zwykły biały stanik bawełniany bez żadnych pusz upów, bo ich nie potrzebuję i dla mnie są niewygodne. Prosty stanik i tyle. 3 staniki do karmienia wystarczą chyba na początek co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:54

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny z tą szkodliwością to jest tak, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ile niebezpieczynych i rakotwórczych substancji pakują do kosmetyków, studiowałam chemię to wiem i jakoś używamy i żyjemy ;). Poza tym silikonowe cycki też są podobno niezdrowe a jednak większość kobiet się decyduje na zabieg ich powiększenia ;)
    Spoko, ale jak wiem to eliminuje, a mikrofala - nie, dziękuję. Nie znajde argumentów za:)

Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisze z ikei jest łóżeczko hensvik takie jak ma lalita w promocji z kartą ikea family 79,99 zł kosztuje :) ja już mam w bagażniku pudło ;) później przeczytam zaległości papa :)

Suzy Lee, Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą albo bolały Was kości miednicy? Mam taki ból ciągnący, że nie wytrzymam :/ na każdy ból reaguję nerwowo i już nie wiem co powinno a nie powinno bolec... :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 14:16

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skonsultuj moze z lekarzem... to niby normlane, ze sie rozchodza kosci miednicy, ale nie wiem, czy na tak wczesnym etapie ciąży do tego stopnia.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    dziewczyny pisze z ikei jest łóżeczko hensvik takie jak ma lalita w promocji z kartą ikea family 79,99 zł kosztuje :) ja już mam w bagażniku pudło ;) później przeczytam zaległości papa :)
    jak tą kartę można wyrobić? Można przed zakupami?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wysłałam ci wiadomość na priva w sprawie położnej

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny bolą albo bolały Was kości miednicy? Mam taki ból ciągnący, że nie wytrzymam :/ na każdy ból reaguję nerwowo i już nie wiem co powinno a nie powinno bolec... :O
    ja popieram suzy Lee.
    Też mam podobny problem - tu bóli tam boli, nie mam doświadczenia i nie umiem nic poradzić :/

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja jak robilam zakupy to przy kasie wypelnilam formularzi dostalam karte. wystarczy sie kasjerki o to zapytac. Od razu mi naliczyli punkty czy cos tam na ta karte.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja zaczelam sie pomalu pakowac do mojej torby. Zrobilam niezly balagan w domu. Zjadłam włąśnie obiadek wykaplam sie wiec biore sie za prasownaie bialych ubranek, a kolorowe wlasnie sie piorą. Na razie tylko te 0-3 m. piore, reszte zobaczymy jak zdaze to wypiore jak nie to bede prac na nowym mieszkaniu :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ