III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny:)
my mamy sie dobrze:)jutro chyba wyjdziemy ze szpitala. Mam taka nadzieje bo na wekend mí sie. nie uśmiecha tu byc,maż juz zaczol wiecej pracy i wpada jak po ogien niestety.
A wogole to mialam usg wszystko dobrze malenstwo moje waży juź sobie 2970 :)ciekawa jestem ile do porodu przytyje.
co do torby tez chyba zapakuje sie w taka mniejsza na kółkch bo faktycznie wygodniej.michaela, Lalita2710, marzycielka29, Ana27, kamila87, ;oniqa, Blondi22, maja2024, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość
-
Makcza wrote:No właśnie, miałam też podać przykład komórki
Lalita, popatrz na to w ten sposób - gdyby były potwierdzone badania na ten temat, to te "szkodliwe" urządzenia nie byłyby w ogóle dopuszczone do sprzedaży. No chyba że z adnotacją - od 18 lat, albo - może powodować utratę zdrowia
(nie mówie tu o kaloriach: ;/
I wiadomo ze tysiąc rzeczy jest szkodliwe, i chodzi chyba o to żeby dążyć do jak najmniejszej ich ilości w otoczeniu zamiast uspokajaniu się tym ze cos innego tez jest szkodliweSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Dziewczyny nie ma co się przejmować torbą. Weźcie co wam wygodnie i tyle.
Michaela moim zdaniem to są skurcze przepowiadające. Nie ma reguły ale te właściwe są bolesne i nie da się ich pomylić.
Ja oczywiście w dwupaku. W nocy miałam 2 bolesne skurcze więc nastawiam się na poród w okolicy gwiazdki ;p -
nick nieaktualnyGdyby blokowano sprzedaz wszystkich szkodliwych rzeczy, ktorych szkodliwość udowodniono i opublikowano, to nie mielibyśmy chyba połowy jak nie więcej rzeczy w sklepach. To żaden argument na mikrofalę, czy komórkę. Nie zabijają bezpośrednio, nie niszczą zdrowia z dnia na dzień, to sie je sprzedaje, a to ryzyko kupującego, że chce z tego korzystać, jak ryzyko stołujących się często w fastfoodzie, czy chcą być napuchnięci, otyli, czy nafaszerowani antybiotykami z kurczaków- nikt fastfoodow nie tępi prawem.
michaela, Kropka, blueberry lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:a czy infekcja pochwy na tym etapie ciąży moze być niebezpieczna dla dziecka? Muszę 4 dni wytrzymać do wizyty ginekologa. Mogę sobie ewentualnie aplikować kwas mlekowy dopochwowo w globulkach do tego czasu.
иιєиσямαℓиα, ja miałam dziś wizytę u ginka i mam podobny problem tzn. zrobiła mi się jakaś infekcja więc pobrała materiał na posiew, na który u mnie czeka sie do 5 dni roboczych. W między czasie zaleciła wręcz ten kwas mlekowy dopochwowo i powiedziała, że powinno trochę pomóc.
A moja księżniczka już niziutko, gniecie mamusi pęcherz wredota mała
Swoją drogą zbulwersowali mnie dziś w EnelMedzie, nie robią ktg w piątki więc co dostałam skierowanie na IP do szpitala w celu wykonania dziś tego ktg ciekawe ile będę czekać aż mi je zrobią...a mam złe wspomnienia ostatni raz jak w 12 tyg wylądowałam na IP z bólami podbrzusza to musiałam czekać 4 godziny aż ktoś mnie łaskawie zbada...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się z Michela i Suzy... chodzi o to że wiele rzeczy jest szkodliwych ,kwestia w tym że to my decydujemy o tym czy korzystać z nich ,zmniejszyć, częstotliwość używania.
Ja mikrofale ,posiadam ,ale z ręką na sercu zdarzy mi się ją włączyć 2-3 razy w roku.
Fast-foody też jadam nie jest tak że rezygnuję z tego ,ale nie jem co dziennie raz na jakiś czas. Wszystko jest dla ludzi... tylko z rozsądkiem.
Kamila miejmy nadzieję że trafisz w tym momencie ,kiedy nie będzie dużo ludzi.
Dziewczyny, czy wam się też cera pogorszyła w III trymestrze?
Ja od kilku dni mam takie chrostki ropne na brodzie że masakra.
Ost miałam koło czoła. Chyba organizm hormonalnie szaleje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:30
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
dziewczyny z tą szkodliwością to jest tak, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ile niebezpieczynych i rakotwórczych substancji pakują do kosmetyków, studiowałam chemię to wiem i jakoś używamy i żyjemy
. Poza tym silikonowe cycki też są podobno niezdrowe a jednak większość kobiet się decyduje na zabieg ich powiększenia
Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Nienormalna, jak Cię to tak niepokoi to zadzowń dziś np do Diagnostyki powiedz, że chcesz "pobrać materiał" do badania cytologicznego czy czystości pochwy i Ci powiedzą kiedy przyjść. U nas tak to wygląda http://www.diagnostyka.tarnow.pl/kontakt więc widzę, ze pobierają do 18. Jak by się udało dziś to wynik będziesz mieć na wtorek na pewno.
http://www.diag.pl/Nasze-placowki.18.0.html Dzwoń i zapytaj:))
u mnie jest kilka punktów całodobowo czynnych, zadzwonię zapytam. Dziś nic mi nie dokucza, ale mam nosa do tych spraw i wydaje mi się, że coś się zaczyna -
kamila87 wrote:иιєиσямαℓиα, ja miałam dziś wizytę u ginka i mam podobny problem tzn. zrobiła mi się jakaś infekcja więc pobrała materiał na posiew, na który u mnie czeka sie do 5 dni roboczych. W między czasie zaleciła wręcz ten kwas mlekowy dopochwowo i powiedziała, że powinno trochę pomóc.
A moja księżniczka już niziutko, gniecie mamusi pęcherz wredota mała
Swoją drogą zbulwersowali mnie dziś w EnelMedzie, nie robią ktg w piątki więc co dostałam skierowanie na IP do szpitala w celu wykonania dziś tego ktg ciekawe ile będę czekać aż mi je zrobią...a mam złe wspomnienia ostatni raz jak w 12 tyg wylądowałam na IP z bólami podbrzusza to musiałam czekać 4 godziny aż ktoś mnie łaskawie zbada...
zastanawiam się , które badanie daje wynik w postaci wszelkiego cholerstwa które uda się wyhodować? Chodzi mi o bakterie i grzybicę. To jest ogólnie posiew z pochwy? -
właśnie przyszła moja podusia do karmienia - wzięłam tak jak radziłyście ze zdejmowaną poszewką i dokupiłam jedną zapasową poszewkę w razie czego
, no i stanik do karmienia.....matko jakie namioty
95E i miseczka jest odrobinke za duża a już mam już jeden stanik z miseczką E i jest dobry. Matko moje piersi jak mleczarnia takie wielkie wory
.
Zdecydowałam się na zwykły biały stanik bawełniany bez żadnych pusz upów, bo ich nie potrzebuję i dla mnie są niewygodne. Prosty stanik i tyle. 3 staniki do karmienia wystarczą chyba na początek co nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:54
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny z tą szkodliwością to jest tak, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ile niebezpieczynych i rakotwórczych substancji pakują do kosmetyków, studiowałam chemię to wiem i jakoś używamy i żyjemy
. Poza tym silikonowe cycki też są podobno niezdrowe a jednak większość kobiet się decyduje na zabieg ich powiększenia
Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blueberry wrote:dziewczyny pisze z ikei jest łóżeczko hensvik takie jak ma lalita w promocji z kartą ikea family 79,99 zł kosztuje
ja już mam w bagażniku pudło
później przeczytam zaległości papa
-
moni_c wrote:Dziewczyny bolą albo bolały Was kości miednicy? Mam taki ból ciągnący, że nie wytrzymam
na każdy ból reaguję nerwowo i już nie wiem co powinno a nie powinno bolec...
Też mam podobny problem - tu bóli tam boli, nie mam doświadczenia i nie umiem nic poradzić -
to ja zaczelam sie pomalu pakowac do mojej torby. Zrobilam niezly balagan w domu. Zjadłam włąśnie obiadek wykaplam sie wiec biore sie za prasownaie bialych ubranek, a kolorowe wlasnie sie piorą. Na razie tylko te 0-3 m. piore, reszte zobaczymy jak zdaze to wypiore jak nie to bede prac na nowym mieszkaniu