X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    my mamy sie dobrze:)jutro chyba wyjdziemy ze szpitala. Mam taka nadzieje bo na wekend mí sie. nie uśmiecha tu byc,maż juz zaczol wiecej pracy i wpada jak po ogien niestety.
    A wogole to mialam usg wszystko dobrze malenstwo moje waży juź sobie 2970 :)ciekawa jestem ile do porodu przytyje.

co do torby tez chyba zapakuje sie w taka mniejsza na kółkch bo faktycznie wygodniej.

michaela, Lalita2710, marzycielka29, Ana27, kamila87, ;oniqa, Blondi22, maja2024, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No właśnie, miałam też podać przykład komórki :) Lalita, popatrz na to w ten sposób - gdyby były potwierdzone badania na ten temat, to te "szkodliwe" urządzenia nie byłyby w ogóle dopuszczone do sprzedaży. No chyba że z adnotacją - od 18 lat, albo - może powodować utratę zdrowia :)
    Oj chyba niekoniecznie... tak oczywiście powinno być, ale nie jest i nie będzie póki to się komuś nie opłaca. Jedzenie z mikrofali pod względem energetycznym jest bezwartościowe.
    (nie mówie tu o kaloriach: ;/
    I wiadomo ze tysiąc rzeczy jest szkodliwe, i chodzi chyba o to żeby dążyć do jak najmniejszej ich ilości w otoczeniu zamiast uspokajaniu się tym ze cos innego tez jest szkodliwe :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny nie ma co się przejmować torbą. Weźcie co wam wygodnie i tyle.
    Michaela moim zdaniem to są skurcze przepowiadające. Nie ma reguły ale te właściwe są bolesne i nie da się ich pomylić.
    Ja oczywiście w dwupaku. W nocy miałam 2 bolesne skurcze więc nastawiam się na poród w okolicy gwiazdki ;p
    Zastanawiam sie tylko czy on moga przepowiedziec ciut wczesniejszy poród niz zapisano czy to bzdura ównie dobrze moge przenosic ciaze for ever

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby blokowano sprzedaz wszystkich szkodliwych rzeczy, ktorych szkodliwość udowodniono i opublikowano, to nie mielibyśmy chyba połowy jak nie więcej rzeczy w sklepach. To żaden argument na mikrofalę, czy komórkę. Nie zabijają bezpośrednio, nie niszczą zdrowia z dnia na dzień, to sie je sprzedaje, a to ryzyko kupującego, że chce z tego korzystać, jak ryzyko stołujących się często w fastfoodzie, czy chcą być napuchnięci, otyli, czy nafaszerowani antybiotykami z kurczaków- nikt fastfoodow nie tępi prawem.

michaela, Kropka, blueberry lubią tę wiadomość

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a czy infekcja pochwy na tym etapie ciąży moze być niebezpieczna dla dziecka? Muszę 4 dni wytrzymać do wizyty ginekologa. Mogę sobie ewentualnie aplikować kwas mlekowy dopochwowo w globulkach do tego czasu.

иιєиσямαℓиα, ja miałam dziś wizytę u ginka i mam podobny problem tzn. zrobiła mi się jakaś infekcja więc pobrała materiał na posiew, na który u mnie czeka sie do 5 dni roboczych. W między czasie zaleciła wręcz ten kwas mlekowy dopochwowo i powiedziała, że powinno trochę pomóc.
    A moja księżniczka już niziutko, gniecie mamusi pęcherz wredota mała :)
    Swoją drogą zbulwersowali mnie dziś w EnelMedzie, nie robią ktg w piątki więc co dostałam skierowanie na IP do szpitala w celu wykonania dziś tego ktg ciekawe ile będę czekać aż mi je zrobią...a mam złe wspomnienia ostatni raz jak w 12 tyg wylądowałam na IP z bólami podbrzusza to musiałam czekać 4 godziny aż ktoś mnie łaskawie zbada...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Michela i Suzy... chodzi o to że wiele rzeczy jest szkodliwych ,kwestia w tym że to my decydujemy o tym czy korzystać z nich ,zmniejszyć, częstotliwość używania.

Ja mikrofale ,posiadam ,ale z ręką na sercu zdarzy mi się ją włączyć 2-3 razy w roku.

Fast-foody też jadam nie jest tak że rezygnuję z tego ,ale nie jem co dziennie raz na jakiś czas. Wszystko jest dla ludzi... tylko z rozsądkiem.

Kamila miejmy nadzieję że trafisz w tym momencie ,kiedy nie będzie dużo ludzi.

Dziewczyny, czy wam się też cera pogorszyła w III trymestrze?
    Ja od kilku dni mam takie chrostki ropne na brodzie że masakra.
    Ost miałam koło czoła. Chyba organizm hormonalnie szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:30

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tą szkodliwością to jest tak, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ile niebezpieczynych i rakotwórczych substancji pakują do kosmetyków, studiowałam chemię to wiem i jakoś używamy i żyjemy ;). Poza tym silikonowe cycki też są podobno niezdrowe a jednak większość kobiet się decyduje na zabieg ich powiększenia ;)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wymaz z pochwy a posiew czym to się różni?
    czy to to samo?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nienormalna, jak Cię to tak niepokoi to zadzowń dziś np do Diagnostyki powiedz, że chcesz "pobrać materiał" do badania cytologicznego czy czystości pochwy i Ci powiedzą kiedy przyjść. U nas tak to wygląda http://www.diagnostyka.tarnow.pl/kontakt więc widzę, ze pobierają do 18. Jak by się udało dziś to wynik będziesz mieć na wtorek na pewno.

http://www.diag.pl/Nasze-placowki.18.0.html Dzwoń i zapytaj:))
    dzięki :)
    u mnie jest kilka punktów całodobowo czynnych, zadzwonię zapytam. Dziś nic mi nie dokucza, ale mam nosa do tych spraw i wydaje mi się, że coś się zaczyna

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    иιєиσямαℓиα, ja miałam dziś wizytę u ginka i mam podobny problem tzn. zrobiła mi się jakaś infekcja więc pobrała materiał na posiew, na który u mnie czeka sie do 5 dni roboczych. W między czasie zaleciła wręcz ten kwas mlekowy dopochwowo i powiedziała, że powinno trochę pomóc.
    A moja księżniczka już niziutko, gniecie mamusi pęcherz wredota mała :)
    Swoją drogą zbulwersowali mnie dziś w EnelMedzie, nie robią ktg w piątki więc co dostałam skierowanie na IP do szpitala w celu wykonania dziś tego ktg ciekawe ile będę czekać aż mi je zrobią...a mam złe wspomnienia ostatni raz jak w 12 tyg wylądowałam na IP z bólami podbrzusza to musiałam czekać 4 godziny aż ktoś mnie łaskawie zbada...
    robiłaś posiew czy wymaz? To chyba to samo...
    zastanawiam się , które badanie daje wynik w postaci wszelkiego cholerstwa które uda się wyhodować? Chodzi mi o bakterie i grzybicę. To jest ogólnie posiew z pochwy?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przyszła moja podusia do karmienia - wzięłam tak jak radziłyście ze zdejmowaną poszewką i dokupiłam jedną zapasową poszewkę w razie czego :), no i stanik do karmienia.....matko jakie namioty o.O 95E i miseczka jest odrobinke za duża a już mam już jeden stanik z miseczką E i jest dobry. Matko moje piersi jak mleczarnia takie wielkie wory o.O.
    Zdecydowałam się na zwykły biały stanik bawełniany bez żadnych pusz upów, bo ich nie potrzebuję i dla mnie są niewygodne. Prosty stanik i tyle. 3 staniki do karmienia wystarczą chyba na początek co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:54

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny z tą szkodliwością to jest tak, że nawet nie zdajecie sobie sprawy ile niebezpieczynych i rakotwórczych substancji pakują do kosmetyków, studiowałam chemię to wiem i jakoś używamy i żyjemy ;). Poza tym silikonowe cycki też są podobno niezdrowe a jednak większość kobiet się decyduje na zabieg ich powiększenia ;)
    Spoko, ale jak wiem to eliminuje, a mikrofala - nie, dziękuję. Nie znajde argumentów za:)

Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisze z ikei jest łóżeczko hensvik takie jak ma lalita w promocji z kartą ikea family 79,99 zł kosztuje :) ja już mam w bagażniku pudło ;) później przeczytam zaległości papa :)

Suzy Lee, Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą albo bolały Was kości miednicy? Mam taki ból ciągnący, że nie wytrzymam :/ na każdy ból reaguję nerwowo i już nie wiem co powinno a nie powinno bolec... :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 14:16

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skonsultuj moze z lekarzem... to niby normlane, ze sie rozchodza kosci miednicy, ale nie wiem, czy na tak wczesnym etapie ciąży do tego stopnia.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    dziewczyny pisze z ikei jest łóżeczko hensvik takie jak ma lalita w promocji z kartą ikea family 79,99 zł kosztuje :) ja już mam w bagażniku pudło ;) później przeczytam zaległości papa :)
    jak tą kartę można wyrobić? Można przed zakupami?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wysłałam ci wiadomość na priva w sprawie położnej

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny bolą albo bolały Was kości miednicy? Mam taki ból ciągnący, że nie wytrzymam :/ na każdy ból reaguję nerwowo i już nie wiem co powinno a nie powinno bolec... :O
    ja popieram suzy Lee.
    Też mam podobny problem - tu bóli tam boli, nie mam doświadczenia i nie umiem nic poradzić :/

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja jak robilam zakupy to przy kasie wypelnilam formularzi dostalam karte. wystarczy sie kasjerki o to zapytac. Od razu mi naliczyli punkty czy cos tam na ta karte.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja zaczelam sie pomalu pakowac do mojej torby. Zrobilam niezly balagan w domu. Zjadłam włąśnie obiadek wykaplam sie wiec biore sie za prasownaie bialych ubranek, a kolorowe wlasnie sie piorą. Na razie tylko te 0-3 m. piore, reszte zobaczymy jak zdaze to wypiore jak nie to bede prac na nowym mieszkaniu :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ