X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
Odpowiedz

Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)

Oceń ten wątek:
  • zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przytyliście podczas ciąży? I czy łatwo było wam wrócić do wagi przed ciążą?

Rozeczka lubi tę wiadomość

• Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy przytyłam 19kg. -8kg mialam jak wróciłam do domu ze szpitala, cała reszta spadła do 2 tyg po porodzie. Ogolnie w rok po porodzie mialam 12kg mniej niż przed pierwszą ciąża. W tej ciąży przytyłam ogólnie 14kg, ale z racji diety cukrzycowej od miesiąca jestem -2kg. Jestem pod opieką dietetyka, staram się na co dzień zdrowo odżywiać, ale jednak cukrzyca ciążowa to nie przelewki i wolałam aby dietę stworzyła mi osoba, która się na tym dobrze zna.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zerknij sobie na ten kalkulator wagi w ciąży - na stronie wpisujesz dane, ile masz wzrostu, który jest to tydzień jak równiez ile ważysz - przeliczy Ci czy Twoja waga jest w normie, czy jednak nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 14:24

• Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja 8 kg od początku ciąży, a jestem w 9 miesiącu. To chyba zaleta mojego faceta, który ma totalną jazdę na punkcie zdrowego żywienia i stylu życia. I było zero objadania się na wieczór:)))

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, 20 kg i jak na razie zeszło ze mnie tylko 10 :( już tyle po porodzie a jednak jest ciężko zgubić ten nadmiar.

• Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 8 m-ca 12 kg 🙈

‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ