X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
Odpowiedz

Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)

Oceń ten wątek:
  • zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przytyliście podczas ciąży? I czy łatwo było wam wrócić do wagi przed ciążą?

Rozeczka lubi tę wiadomość

• Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy przytyłam 19kg. -8kg mialam jak wróciłam do domu ze szpitala, cała reszta spadła do 2 tyg po porodzie. Ogolnie w rok po porodzie mialam 12kg mniej niż przed pierwszą ciąża. W tej ciąży przytyłam ogólnie 14kg, ale z racji diety cukrzycowej od miesiąca jestem -2kg. Jestem pod opieką dietetyka, staram się na co dzień zdrowo odżywiać, ale jednak cukrzyca ciążowa to nie przelewki i wolałam aby dietę stworzyła mi osoba, która się na tym dobrze zna.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zerknij sobie na ten kalkulator wagi w ciąży - na stronie wpisujesz dane, ile masz wzrostu, który jest to tydzień jak równiez ile ważysz - przeliczy Ci czy Twoja waga jest w normie, czy jednak nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 14:24

• Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja 8 kg od początku ciąży, a jestem w 9 miesiącu. To chyba zaleta mojego faceta, który ma totalną jazdę na punkcie zdrowego żywienia i stylu życia. I było zero objadania się na wieczór:)))

Mari82 lubi tę wiadomość

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, 20 kg i jak na razie zeszło ze mnie tylko 10 :( już tyle po porodzie a jednak jest ciężko zgubić ten nadmiar.

• Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 8 m-ca 12 kg 🙈

• Bella7722 Znajoma

Wysłany: 11 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jeszcze ciekawy pociągnięcia tematu? Ja panicznie boję się przybieranie na wadze 🙆🙈 liczę wszystkie kcal jak przed ciąża, kiedyś miałam ponad 80kg i schudłam do 55 i od tamtej pory (ponad 17 lat) utrzymywałam 55-60 kg, do in vitro przytyłam do 62 po zastrzykach i hormonach, teraz zaczynam 7 miesiąc ciąży mam 4.5kg więcej i nie mogę patrzeć na wagę że zaraz będzie 67 😬 czy ktoras z was też miała podobnie?

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella7722 wrote:
    Czy ktoś jeszcze ciekawy pociągnięcia tematu? Ja panicznie boję się przybieranie na wadze 🙆🙈 liczę wszystkie kcal jak przed ciąża, kiedyś miałam ponad 80kg i schudłam do 55 i od tamtej pory (ponad 17 lat) utrzymywałam 55-60 kg, do in vitro przytyłam do 62 po zastrzykach i hormonach, teraz zaczynam 7 miesiąc ciąży mam 4.5kg więcej i nie mogę patrzeć na wagę że zaraz będzie 67 😬 czy ktoras z was też miała podobnie?

Ja przed zajściem w ciążę schudłam 50 kg, i na ten moment mam 20 kg na plusie, niestety tak jak umiałam utrzymać wagę nie będąc w ciąży, liczyłam kcal itd., tak w ciąży mi to niestety nie wychodziło 🤣 jestem zła na samą siebie, ale cóż powiedziałam trudno jak umiałam zrzucić 50 to i te 20 zrzucę po porodzie ;) ważne że mała się dobrze rozwija i że ja nie mam żadnych problemów zdrowotnych w ciąży (odpukać) bo zostało jeszcze nie całe dwa tygodnie :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktualnie (38+4) jest +18kg przy wzroście 171cm, aktywnej ciąży (ćwiczę 2x tydzień), zaczynałam od wagi 65kg, teraz mam 83kg :)

W I trymestrze nic nie przytyłam, potem zaczęło rosnąć i długo się trzymało na +14kg, a w 9 miesiącu poszło ostro w górę :)

Nie przejmuję się bo mam dużo wód, poszło głównie w brzuch :) Taka moja natura, byłam pewna, że przytyję mniej.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

event.png
‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ