X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
Odpowiedz

Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)

Oceń ten wątek:
  • zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przytyliście podczas ciąży? I czy łatwo było wam wrócić do wagi przed ciążą?

Rozeczka lubi tę wiadomość

• Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy przytyłam 19kg. -8kg mialam jak wróciłam do domu ze szpitala, cała reszta spadła do 2 tyg po porodzie. Ogolnie w rok po porodzie mialam 12kg mniej niż przed pierwszą ciąża. W tej ciąży przytyłam ogólnie 14kg, ale z racji diety cukrzycowej od miesiąca jestem -2kg. Jestem pod opieką dietetyka, staram się na co dzień zdrowo odżywiać, ale jednak cukrzyca ciążowa to nie przelewki i wolałam aby dietę stworzyła mi osoba, która się na tym dobrze zna.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zerknij sobie na ten kalkulator wagi w ciąży - na stronie wpisujesz dane, ile masz wzrostu, który jest to tydzień jak równiez ile ważysz - przeliczy Ci czy Twoja waga jest w normie, czy jednak nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 14:24

• Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja 8 kg od początku ciąży, a jestem w 9 miesiącu. To chyba zaleta mojego faceta, który ma totalną jazdę na punkcie zdrowego żywienia i stylu życia. I było zero objadania się na wieczór:)))

Mari82 lubi tę wiadomość

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, 20 kg i jak na razie zeszło ze mnie tylko 10 :( już tyle po porodzie a jednak jest ciężko zgubić ten nadmiar.

• Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 8 m-ca 12 kg 🙈

• Bella7722 Znajoma

Wysłany: 11 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jeszcze ciekawy pociągnięcia tematu? Ja panicznie boję się przybieranie na wadze 🙆🙈 liczę wszystkie kcal jak przed ciąża, kiedyś miałam ponad 80kg i schudłam do 55 i od tamtej pory (ponad 17 lat) utrzymywałam 55-60 kg, do in vitro przytyłam do 62 po zastrzykach i hormonach, teraz zaczynam 7 miesiąc ciąży mam 4.5kg więcej i nie mogę patrzeć na wagę że zaraz będzie 67 😬 czy ktoras z was też miała podobnie?

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella7722 wrote:
    Czy ktoś jeszcze ciekawy pociągnięcia tematu? Ja panicznie boję się przybieranie na wadze 🙆🙈 liczę wszystkie kcal jak przed ciąża, kiedyś miałam ponad 80kg i schudłam do 55 i od tamtej pory (ponad 17 lat) utrzymywałam 55-60 kg, do in vitro przytyłam do 62 po zastrzykach i hormonach, teraz zaczynam 7 miesiąc ciąży mam 4.5kg więcej i nie mogę patrzeć na wagę że zaraz będzie 67 😬 czy ktoras z was też miała podobnie?

Ja przed zajściem w ciążę schudłam 50 kg, i na ten moment mam 20 kg na plusie, niestety tak jak umiałam utrzymać wagę nie będąc w ciąży, liczyłam kcal itd., tak w ciąży mi to niestety nie wychodziło 🤣 jestem zła na samą siebie, ale cóż powiedziałam trudno jak umiałam zrzucić 50 to i te 20 zrzucę po porodzie ;) ważne że mała się dobrze rozwija i że ja nie mam żadnych problemów zdrowotnych w ciąży (odpukać) bo zostało jeszcze nie całe dwa tygodnie :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    🔜 09.08.2025 czekamy na Alicję 🩷

preg.png
‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ