jaki materac wybrać? proszę pilnie o pomoc!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie poważnie zastanawiam się nad kokos-pianka, kokos-pianka-kokos albo właśnie nad lateksowym. Ceny lateksowe są pokaźne, ale znalazłam go za 249zł (tutaj - http://mamokupmi.pl/materace/308-materac-lateksowy-comfortbaby-120x60.html?search_query=materac&results=137 ) i myślę, że lepiej wydać więcej kasy na porządny materac, a zaoszczędzić troszkę na łóżeczku
-
No moja położna w szkole rodzenia poleca samą piankę - teraz czytając Wasze wypowiedzi myślę, że pewnie m. in. dla tej główki, żeby się nie spłaszczała, bo nie wiem, czy dotykałyście wszystkie już tych gryczanych czy kokosowych i są dość twarde. A że położna poduszkę odradza na początku to taki twardy mógłby być dla główki za twardy? Jeszcze nie kupiłam, ale muszę w ciągu 2 tyg kupić, bo już 1,5 m-ca zostało ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 23:02
-
My wybraliśmy pianka, lateks, kokos. Z gryki zrezygnowałam że względu na doniesienia o robakach... Słyszała wiele dobrych opinii o lateksie. Kupiliśmy droższy uznając że skoro mały spędzić ma troszkę dłuższy czas na nim to warto zainwestować. W sumie zapłaciliśmy za materac więcej jak za łóżeczko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 02:10
-
nick nieaktualny
-
my zastanawiamy się nad materacykiem z pianki wysokoelastycznej albo w połączeniu z pianką termoelastyczną i pewnie na taki się zdecydujemy. czytałam wiele artykułów i opinii na temat najlepszego wyboru zwłaszcza na temat modnych ostatnio materacyków pianka-gryka-kokos i jednak argumentacja za materacami piankowymi przemówiła do mnie najbardziej.
-
no i już - zakupiony, teraz czekam na kuriera
kupiliśmy piankowy tak jak pisałam wcześniej, polecony przez koleżankę, której poleciły inne koleżanki
http://krainamateracy.pl/hevea-materac-piankowy-duo-activia-120x60-pokrowiec-aegis-p-289.html?ceneo_spo=true
mam nadzieję że maluszkowi będzie się dobrze spało -
nick nieaktualnyjeśli nie chcecie materaca z kokosem, bo każdy ma inne opinie na ten temat to polecam materac dobranocka marki hilding
mnie przekonała pozytywna opinia instytutu matki i dziecka:)
moja malutka śpi na takim spokojnie i czasem nawet mąż wchodzi do łożeczka z moją córcią, bo tak mu się podoba spanie z nią na tym materacupolkosia, Sówka_83 lubią tę wiadomość
-
Pianka-lateks. Żadne gryki i kokosy. Twarde, czasem śmierdzące i mogą mieć lokatorów, także podziękuję. Od twardych materaców zaczyna się teraz odchodzić, bo ponoć wcale nie są takie super - są po prostu niewygodne . Trudno mi powiedzieć, co jest najlepsze, bo to jak z dietami - co chwilę inna jest jedyną działającą, ale twardy materac mnie nie przekonuje. Do tego gryka może być problematyczna przy alergiach. No i piankowe można bez problemu wyprać, a to też przydatne .
-
U nas też wygrał lateksowy. Na początku byliśmy nastawieni na grykę, ale po przeczytaniu na forach, że robactwo lubi się tam osiedlać zrezygnowaliśmy z gryki.Może to głupie, ale czasem coś się udaje tylko dlatego, że wierzysz, że się uda. To chyba najlepsza definicja wiary, jaką znam.
S. King -
Ja na Twoim miejscu sprawdziłabym ofertę na stronie http://materacyk.pl/ i tam coś wybrała. Też mają przeróżne materacyki, które oczywiście są dostosowane do każdego dziecka. Sama z takiego jestem bardzo zadowolona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:54
kornela909