Jakie kosmetyki dla maluszka?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJonhson u moich starszych córek uczulał, tak jak i pampersy zielone.
Każdy ma swoje ulubione, ja kupuje Oliwkę bambino, bo sama z niej korzystam cały czas, krem Babino . Jeśli chodzi o inne kosmetyki jeszcze nie zastanawiałam się ,ale chyba Oilan - żel do mycia lub coś Nivea, Ziaja , na pewno kupie mydełko Biały Jeleń.
Pieluchy kupuje Dada, a na początek Haggis. to są firmy które sprawdziły mi się poprzednio i wsród moich znajomych i teraz też pójdę tym tropem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:42
-
Ja też słyszałam,że Jonhson uczulają. Kupiłam z Nivea żel do mycia,oliwkę i krem do buzi na każdą pogodę. Kupiłam też zwykłą oliwkę Bambino i na razie starczy. Zobaczę jak skóra będzie reagować. Nie ma sensu kupować nie wiadomo ile kosmetyków na pierwszy raz bo może się okazać,że będą niedobre.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja też jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla mojej Malutkiej i bardzo dobre opinie słyszałam o tych rossmannowych - Babydream tanie a skład faktycznie jest bardzo podobny do np. Oilatum. Zresztą wszelkie kosmetyki z Rossmanna oceniam na BDB więc postanowiłam, że te dla Dzidzi też będę kupować. A co do Johnsona to wszystkie znajome mamusie mówią, że uczula.
Kajtka, Ewela87 lubią tę wiadomość
-
do kąpania stosuję EMOLIUM (drogi w aptece), gaziki z wodą na przemywanie oczek, buzki, jamy ustnej i uszu. Na wyjście na spacer NIVEA krem na każdą pogodę. Pampersy akurat nie polskie, natomiast wcześniej stosowałam z tesco Love Baby. Im mniej kosmetyków tym mniej chemi.
Jeżeli chodzi o chusteczki nawilżające to tylko cleanic kindii skin balance ale przeżucam się na domowe jednorazówki z ręczników papierowych i wody z oliwkami
Warto zajrzeć na stronkę opisujaca skład poszczególnych chusteczek nawilżających http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.htmlEwela87, Redhotka lubią tę wiadomość
-
zuzka.mom wrote:ja też jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla mojej Malutkiej i bardzo dobre opinie słyszałam o tych rossmannowych - Babydream tanie a skład faktycznie jest bardzo podobny do np. Oilatum. Zresztą wszelkie kosmetyki z Rossmanna oceniam na BDB więc postanowiłam, że te dla Dzidzi też będę kupować. A co do Johnsona to wszystkie znajome mamusie mówią, że uczula.
Sklad kosmetykow rossmannowskich jest o niebo lepszy (czyt.naturalniejszy, bez zbednych konserwantow i parabenow) niz wypromowany Oilatum:)
Ja kupuje kosmetyki hippa. -
nick nieaktualnyNatka88 wrote:Tutaj sie akurat nie zgodze;)
Sklad kosmetykow rossmannowskich jest o niebo lepszy (czyt.naturalniejszy, bez zbednych konserwantow i parabenow) niz wypromowany Oilatum:)
Ja kupuje kosmetyki hippa.
O to mi chodziło i miałam na myśli, że bez sensu przepłacać za coś co niekoniecznie jest lepsze.
Paulin, ja z polecenia kupiłam płyn do prania - Lovela, mega delikatny, nie niszczy ubranek, wydajny choć nie pierwszej taniości słyszałam też, że Persil Sensitive daje rade. Tyle ode mnie, może bardziej doświadczone mamy dorzucą opinie
Polecam przydatną przy wyborze kosmetyków analizę http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html?m=1 -
Ja większość kosmetyków też zamierzam kupić HiPP (płyn do kąpieli,oliwka,krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, krem ochronny na wiatr i niepogodę), na odparzenia Bephanten,zasypka Alantan, na pępek Octenisept, mydełko Oillan Med+, szampon Atoperal, woda morska MariMer Baby, sól fizjologiczna, chusteczki nawilżające mam różnych firm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:09
-
Ja prałam w Lovelli i jestem zadowolona,po praniu ciuszki wyprasowałam i jest git
Tu znajdziesz więcej info a propo proszku
https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/proszek,6705.html
paulin wrote:A jeśli chodzi o pranie to proszek czy płatki mydlane a może płyn do prania?? Ja na razie piorę w zwykłym a później jeszcze raz będę prać w tym dla maluszków.
-
Ja dla mojemu małemu alergikowi zmieniłam kosmetyki nivea na serię allerco. Kosmetyki podobnej klasy co emolium czy oilatum a tańsze.
Jesli chodzi o masci do pupy polecam alantan lub linomag- sudocremy, nivea czy inne z tlenkiem cynku wysuszająpupę- zwłaszcza dla dziewczynek nie są polecane.
Do prania używam Dziudziusia i łynu dopłukania bobini.
-
Moje zakupy:
Do pupki: bepanthen, alantan krem, linomag masc (bede probowac)
Na wieksze odparzenia: sudocrem
Do buzki: Dziudzius na kazda pogode
Do kapieli: Oilatum
Do pepka: octenisept, ponoc moze byc tez zwykly spirytus rozcienczony
Oliwka: ZIAJKA
Do prania: Dzidzius balsam
Kosmetyki kupowalam glownie z polecenia doswiadczonych mam, ale sama dopiero bede sie przekonywac wiec nie moge osobiscie polecic. Podobno bardzo fajne kosmetyki sa rowniez z Hippa. Moze pozniej sprobuje.
-
Ja ostatnio dużo czytałam o kosmetykach i niezdrowych substancjach jakie w nich się znajdują np popularne oliwki dla dzieci są produkowane głównie na bazie pochodnej z ropy naftowej! Fajne recenzje kosmetyków przedstawia srokao.pl. Wynika z nich że kosmetyki HIPP i Rossmanna są cenowo i składowo najlepsze.
agi88 lubi tę wiadomość
ania821 -
Więc tak od stóp do głów używamy:
Oczka - sól fizjologiczna z wacikami z rossmanna (tymi dużymi).
Buzia - także sól i waciki.
Uszka - patyczek dla niemowląt z odrobiną oliwki z rossmanna.
Dziąsełka - jałowa gaza maczana w przegotowanej wodzie i dezaftan.
Fałdki, zaczerwienienia - Krem Oilatum, Viola F18.
Pupa - Alantan, Bephanten lub Viola18 - takie same wlasciwosci, a koszt ok 12zł.
Kąpiel - płyn z rossmanna
Chusteczki - rossmannowskie babydreamy lub tami z rossmanna
Pampersy - Dady
Nosek - marimer babyFatim, Ewela87 lubią tę wiadomość