Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliśka, Pietruszka, Czekoladka
    Kierowniczka nie jest bardzo dociekliwa, raczej respektuje prywatność innych... Ale moze zapytać tak po prostu, a ja z zastajania prawdy nie jestem dobra :P ale może nie będzie z nią źle :) za to moje koleżanki z pracy, szczegónie jedna, mogą drążyć...:/

Czekoladko
    Mój wykrtes jest dziwny, bo temperatury które mam teraz w innych cyklach już kwalifikowane by były do wyższych, ale jednocześnie mało idą w górę :/ a śluzu płodnego już drugi dzień nie ma :/ kłucia w jajniku też nie czułam... Obawiam się, że jest po owu, czyli że przesunęła się na wcześniej, a co za tym idzie cykl będzie trwał krócej... Wg prawidłowego cyklu hsg będę mieć w 10dc, a jeżeli się poprzesuwa, to nie wiem czy załapię się na pierwszą połowę cyklu :/

Pogmatwałam, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś ;)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Parsleyek, jak znosisz Aromka? :)

Zapodałam właśnie drugą tabletkę. ;) wczoraj wieczorem miałam jakieś napady gorąca, myślę że mogło być od Aromka, ale niekoniecznie musiało być to to. Tylko moje przypuszczenia :P Poza tym na razie nic więcej. Oby tylko tam jaja rosły, i u Ciebie i u mnie ;)
    A czy Tobie gin kazał przychodzić na monitoring czy nie? I czy się wybierasz? Bo coś mi się przypomniało że chyba niekoniecznie chciał żebyś się pojawiła?

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Wiem wiem, że nie jestem :) Też się nie chciałam chwalić.. wśród znajomych mojego to mam to gdzieś, niech wiedzą.. Nie chciałam aby moi wiedzieli z pracy a niestety moja przypadłość, czytaj szczerość po alko, sprawiła, że wygadałam się koleżankom.. :/ :/
    Musimy odstawić alkohol, bo mam po nim podobnie :P na szczęście ze staraniami jestem bardziej skryta niż sądziłam...:D

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Tuliśka, Pietruszka, Czekoladka
    Kierowniczka nie jest bardzo dociekliwa, raczej respektuje prywatność innych... Ale moze zapytać tak po prostu, a ja z zastajania prawdy nie jestem dobra :P ale może nie będzie z nią źle :) za to moje koleżanki z pracy, szczegónie jedna, mogą drążyć...:/

Czekoladko
    Mój wykrtes jest dziwny, bo temperatury które mam teraz w innych cyklach już kwalifikowane by były do wyższych, ale jednocześnie mało idą w górę :/ a śluzu płodnego już drugi dzień nie ma :/ kłucia w jajniku też nie czułam... Obawiam się, że jest po owu, czyli że przesunęła się na wcześniej, a co za tym idzie cykl będzie trwał krócej... Wg prawidłowego cyklu hsg będę mieć w 10dc, a jeżeli się poprzesuwa, to nie wiem czy załapię się na pierwszą połowę cyklu :/

Pogmatwałam, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś ;)

No rozumiem, czasami tak jest.. :/ Jeśli nie chcesz mówić, musisz wymyśleć albo jakąś bajkę albo po prostu zbywać i tyle.. Albo powiedzieć wprost, bo to bardzo dobre rozwiązanie! Że po prostu nie chcesz o tym gadać :)

Zrozumiałam wszystko Kochana :) Teraz to chyba nic się nie zrobi, trzeba czekać na @.. Chyba, że jak dostaniesz wcześniej, to może uda się wcisnąć wcześniej na HSG :)

pola89 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Wiem wiem, dziewczyny, dziękuję <3

Jestem na siebie mega wściekła, że pozwoliłam sobie na załamanie.. :/

Przepraszam :/ Już się będę uśmiechać :)

Nie ma za co przepraszać. Nie chodzi byśmy się tu sztucznie do siebie uśmiechały. Każdy ma prawo do chwili smutku, żalu i podzielenia się tym co czuje! Chodzi tylko o to żebyś nie myślała że jesteś od kogoś gorsza!!

Bo wg mnie, choć nie znamy się osobiście [czyt. w realu :D ], jesteś mega pozytywnie zakręconą babeczką :*

l22nkrhmpu973w26.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Zapodałam właśnie drugą tabletkę. ;) wczoraj wieczorem miałam jakieś napady gorąca, myślę że mogło być od Aromka, ale niekoniecznie musiało być to to. Tylko moje przypuszczenia :P Poza tym na razie nic więcej. Oby tylko tam jaja rosły, i u Ciebie i u mnie ;)
    A czy Tobie gin kazał przychodzić na monitoring czy nie? I czy się wybierasz? Bo coś mi się przypomniało że chyba niekoniecznie chciał żebyś się pojawiła?

Jasne, niech rosną :) Mi chyba zupełnie nic po nim nie jest, z tego co pamiętam :) Dobrze, że nie działa jak Bromek na mnie, bo byśmy się modliły o odstawienie :/

W pierwszym cyklu z Aromkiem kazał przyjść i zrobiliśmy monitoring, miałam czeko-jajo całkiem dorodne :) Ale w kolejnych już mówił, że nie muszę przychodzić, że mam na objawach polegać :) Ale z monitoringiem jakoś tak mi lepiej chyba i nie wiem czy się nie przejdę..
    A kiedy Ty idziesz na podgląd? :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Musimy odstawić alkohol, bo mam po nim podobnie :P na szczęście ze staraniami jestem bardziej skryta niż sądziłam...:D
    No ja już nie piję drugi dzień <3 %%%% hahahaha

AniaŁ123, pola89 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jasne, niech rosną :) Mi chyba zupełnie nic po nim nie jest, z tego co pamiętam :) Dobrze, że nie działa jak Bromek na mnie, bo byśmy się modliły o odstawienie :/

W pierwszym cyklu z Aromkiem kazał przyjść i zrobiliśmy monitoring, miałam czeko-jajo całkiem dorodne :) Ale w kolejnych już mówił, że nie muszę przychodzić, że mam na objawach polegać :) Ale z monitoringiem jakoś tak mi lepiej chyba i nie wiem czy się nie przejdę..
    A kiedy Ty idziesz na podgląd? :)

Zadzwonie do gina pewnie w piątek i zobaczymy kiedy powie żeby przyjść. W poniedziałki przyjmuje prywatnie, w środy jest w szpitalu. Więc zapewne będzie to 9.01 lub 11.01 czyli 9 lub 11 dzień cyklu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:41

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Nie ma za co przepraszać. Nie chodzi byśmy się tu sztucznie do siebie uśmiechały. Każdy ma prawo do chwili smutku, żalu i podzielenia się tym co czuje! Chodzi tylko o to żebyś nie myślała że jesteś od kogoś gorsza!!

Bo wg mnie, choć nie znamy się osobiście [czyt. w realu :D ], jesteś mega pozytywnie zakręconą babeczką :*
    Wiem wiem, nie chodzi mi o sztuczne uśmiechanie tylko o to, że jakiś czas temu obiecałam sobie, że nie będę się załamywać i że na pewno będzie dobrze a tu taki numer :D nie dałam rady ;)

Nie mam czym się zająć, to mój problem... Nie mam hobby, nie mam jak pójść biegać, bo rano ciemno, wieczorem ciemno.. Nie mam pomysłu.. Więc wiesz co się dzieje, myślę i myślę.. :) Nie mam co ze sobą zrobić.. :/ Poszłabym na sport ale takie pitu pitu mnie nie bawi a tak jak lubię siłowo trenować nie mogę.. I mi się te myśli kotłują :D I te wesołe nowiny w koło :D a to ślub! a to dziecko! pierdy takie no :D

Dzięki Pietruszko za bardzo miłe słowa :) Oczywiście ze wzajemnością <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Zadzwonie do gina pewnie w piątek i zobaczymy kiedy powie żeby przyjść. W poniedziałki przyjmuje prywatnie, w środy jest w szpitalu. Więc zapewne będzie to 9.01 lub 11.01 czyli 9 lub 11 dzień cyklu ;)
    To już niedługo, trzymam kciuki :) :*

Parsleyek lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Nie dziwię Ci się... Dlatego staram się dzielić informacjami na te tematy z jak najmniejszą liczbą osób... Z pracy wie jedna koleżanka (która teraz zaczęła starania o drugie dziecko, więc mogę podzielić Wasz los...). Mam teraz tylko problem co powiedzieć kierowniczce w związku z moim wolnym i pobytem w szpitalu...ehh...

Ja myślałam że rozmawiamy luźno na ten temat. Obie w jednej sytuacji, jeszcze nie dawno narzekała że jakieś 4 cykle jej się nie udaje, a później przegapiłam moment narzekania na nieudawanie, tylko później znowu wszedł temat, że przytyła. Zasłaniała się że niby przytyła, bo je słodycze...A to już chamówa. Oszustwo jedno!

Na jak długo idziesz do tego szpitala? Zawsze możesz powiedzieć że masz wycinaną torbiel albo coś w tym stylu :)

Kim87 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A pamietacie moja "magiczna kuleczkę przepowiadajacą przyszłość" ? :D zapytałam czy przyszłym cyklu jajo wystartuje, czy bańka pęknie i....
    .... i odpowiedź "Yes" hehehe :D :D :D
    No co? Nie wiem czego się chwytac to chociaż w czarną magię uwierzę :D

Głupia ja, oj glupia :D :D :D
    Skoro tak twierdzi to tak będzie ;-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Przez to, że dużo osób już wie, czuję się jak gówno, które nie jest zdolne do zajścia w ciążę ;) :/

Ja najbardziej to odczuwam w biurze, bo tutaj też wszyscy wiedzieli że obie się staramy, co prawda ja powiedziałam, że u mnie to nie będzie tak szybko bo muszę się uporać z tarczycą itd. Musiałam powiedzieć bo miałam częste wizyty u gin w godzinach pracy, więc się nie dało. I teraz normalnie czuję się jak ten wybrakowany towar. A święta M. w stanie błogosławionym, normalnie jakby latała na obłoczkach!
    O matko czuję że się nakręcam. Chyba przechodzę w kolejny stan, z żalu na złość.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo baby co za czucie się jak kupy. Heloł nie siejemy złej energii. Trzeba mieć nadzieję i myśleć pozytywnie. Wiem ze łatwiej mi się mówi bo już jestem po drugiej stronie. Ale kurde negatywne myślenie i dolowanie się niczego dobrego nie przyniesie.

Czekolada nawet jak wygadalas to trudno stalo się i kropka. Trzeba mieć odwagę aby o takich rzecach gadać . Nawet po %%:-) dla mnie zawsze szczerosc jest lepsza niż udawanie ze wszystko jest ok.

Baby ja wam mowie wy tu zrobicie boom i każda z was zajdzie ino zaraz. ;)

AniaŁ123, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja najbardziej to odczuwam w biurze, bo tutaj też wszyscy wiedzieli że obie się staramy, co prawda ja powiedziałam, że u mnie to nie będzie tak szybko bo muszę się uporać z tarczycą itd. Musiałam powiedzieć bo miałam częste wizyty u gin w godzinach pracy, więc się nie dało. I teraz normalnie czuję się jak ten wybrakowany towar. A święta M. w stanie błogosławionym, normalnie jakby latała na obłoczkach!
    O matko czuję że się nakręcam. Chyba przechodzę w kolejny stan, z żalu na złość.
    A wkurzaj się Ania. Złość jest konstruktywna.

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jak dziełoszki mówią powiedz ze masz torbiel i musisz usunąć bo boją się ze pęknie . Koniec kropka.

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Wiem wiem, dziewczyny, dziękuję <3

Jestem na siebie mega wściekła, że pozwoliłam sobie na załamanie.. :/

Przepraszam :/ Już się będę uśmiechać :)

Czekoladka mnie ta informacja powaliła i jakoś nie mogę się podnieść, chociaż chwilami dostrzegam jakiś tam promyk nadziei na lepsze czasy :P

I też cholernie żałuję że tyle osób wie. Ja znowu jestem wylewna nie tylko po alkoholu. Lubię gadać i tyle, a później tego żałuję, bo często odwraca się to przeciwko mnie.

A tak dla rozweselenia:
    Cały czas jak piszecie z Pietruszką Aromek, to ja odruchowo czytam AMOREK! :P
    Amorek w tej płaszczyźnie też niech działa prężnie :D

Kim87, Parsleyek, pola89 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru :-)

6609f90b8db2bdd4822957b225dc74a5.jpg

AniaŁ123, Tuliska, pola89, Pączek lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikomu sie nie zwierzyłam ze starań i dobrze mi z tym, uważam, że to zbyt osobista sprawa, jak zajdę to się pochwalę i tyle :)

Czekoladka
    no ja już 3 dzien na detoksie haha :D

ide jutro- 7 dpo proga zbadać ;)

Parsleyek lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ja nikomu sie nie zwierzyłam ze starań i dobrze mi z tym, uważam, że to zbyt osobista sprawa, jak zajdę to się pochwalę i tyle :)

Czekoladka
    no ja już 3 dzien na detoksie haha :D

ide jutro- 7 dpo proga zbadać ;)

Brawo TY! :D

Powodzenia i z detoksem i na badaniach ;)

A ja jutro idę zbadać tarczycę. Oj jestem bardzo ciekawa jak ta paskuda się obecnie zachowuje ;) W sumie od tego zależy czy pójdę już teraz do gina czy będzie trzeba czekać.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ