Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Violet, skoro nie masz wymarzonej pracy, to może inaczej.. która jest najlepiej płatna?
Tu miałabym dobra prace jako pomoc w przedszkolu bym miała zawsze wolne wtedy co synek, ale chyba w Polsce nie bardzo mi się to przyda a co najbardziej opłacalne wy Mi powiedzcie haha bo ja nie wiem co teraz w Polsce najlepiej się opłaca a ja bardziej biorę pod uwagę Polskę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 12:26
-
Violet146 wrote:Tu miałabym dobra prace jako pomoc w przedszkolu bym miała zawsze wolne wtedy co synek, ale chyba w Polsce nie bardzo mi się to przyda a co najbardziej opłacalne wy Mi powiedzcie haha bo ja nie wiem co teraz w Polsce najlepiej się opłaca a ja bardziej biorę pod uwagę Polskę...
Child care to pewnie to samo co opiekunka dziecięca w PL - z tym pracy raczej w przedszkolu nie znajdziesz ale w żłobku tak. Przede wszystkim w żłobkach prywatnych, ale kokosów z tego nie będzie29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Violet146 wrote:Ale ok zero użalania się nad sobą muszę być twarda, i pomyśleć o czymś innym... Np.dalej nie wiem na jaki kurs się zdecydować...Co myślicie o kosmetyczne....? Został mi tydzień czasu więc muszę się wziąsc ostro za siebie...
Jaki kosmetyczny? Jestem z branży może pomogę wybrać -
Bella_Bella wrote:A 13cs? Może też być odpowiedni?
Twoja szczęśliwa 13tka musi być!Bella_Bella lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek wrote:Child care to pewnie to samo co opiekunka dziecięca w PL - z tym pracy raczej w przedszkolu nie znajdziesz ale w żłobku tak. Przede wszystkim w żłobkach prywatnych, ale kokosów z tego nie będzie
Tak chociaż Child care jest nieco lepszy od babysitter - Child care opieka bardziej przedszkolna a opiekunką do dziecka to babysitter, ale i tak tak jak piszesz po takim kursie w Polsce nic nie mogę...
-
Violet146 wrote:Kochani nie wiem czy lubię i nie wiem co bym chciała robić - wiem że to może śmieszne ale naprawdę nie wiem...
Pierwszy raz pomyślałam o Child care - tu mogłabym pracować w przedszkolu jako pomoc. W Polsce nie bardzo bo musiałabym ukończyć pedagogike, a myślałem jeszcze o obsługa klienta, kosmetyka, praca w biurze pomoc dentystyczna... Wszystkie trwają rok chyba że pójdę na kurs online to może krócej i też z certyfikatem...
Nie wiem.... -
Edit szukam kursu gdzie będzie mi też łatwo znaleźć pracę w Polsce bo chciałbym wrócić za 2 lata...
W takim razie na kurs kosmetyczny bym nie szła. Chyba że chcesz się dalej szkolić w tym temacie to jak najbardziej Kosmetyka rozwija się cały czas więc nie mogłabyś stanąć w miejscu bo ludzie cca nowości A najlepiej jakaś szkoła nie kurs w tym temacie Jeśli masz chęci do dalszej edukacji w tym kierunku to możesz w to iść jak najbardziej. Ale jeśli chcesz skończyć na jednym kursie to za wiele Ci to nie da. -
Bella_Bella wrote:W takim razie na kurs kosmetyczny bym nie szła. Chyba że chcesz się dalej szkolić w tym temacie to jak najbardziej Kosmetyka rozwija się cały czas więc nie mogłabyś stanąć w miejscu bo ludzie cca nowości A najlepiej jakaś szkoła nie kurs w tym temacie Jeśli masz chęci do dalszej edukacji w tym kierunku to możesz w to iść jak najbardziej. Ale jeśli chcesz skończyć na jednym kursie to za wiele Ci to nie da.
Myślałam tylko o roku bo nie wiem co dalej...
-
Violet146 wrote:Tak chociaż Child care jest nieco lepszy od babysitter - Child care opieka bardziej przedszkolna a opiekunką do dziecka to babysitter, ale i tak tak jak piszesz po takim kursie w Polsce nic nie mogę...
Babysitter czyli opiekunką w domu możesz być bez kursu i szkoły - to zależy od rodzica choć są i tacy co stawiają niezłe wymagania - byłam kiedyś na takiej rozmowie w sprawie opieki nad dzieckiem a gość godzine ze mną siedział i nad moim CV rozprawiał!
Opiekunka dziecięca w żłobkach jest poszukiwana. Po takim kursie myślę, że nadawałabyś się do takiej pracy w żłobku. Ja jestem po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej i do przedszkola nawet mnie za bardzo nie chcą, bo lepiej być po przedszkolnej i wczesnoszkolnej.
Ale jeśli chodzi o finanse to tak jak pisałam raczej początkowo najniższa krajowa...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Violet146 wrote:Myślałam tylko o roku bo nie wiem co dalej...
Jeśli chodzi o kosmetyke to w Polsce teraz kładą nacisk na dużo kursów i szkoły wyższe. Klienci niestety przyzwyczajaja się do tego, że kosmetolog ma mgr z przodu. Jest to uciążliwe, wiem po sobie bo strasznie drogie. Owszem, są małe saloniki gdzie są robione tylko paznokcie albo jakieś podstawowe rzeczy ale tam nic nie zarobisz. Bez doświadczenia też będzie Ci ciężko zacząć. Chyba że nie zależy Ci na dużym zarobku od razu to małymi kroczkami dojdziesz do celu -
Bella_Bella wrote:Jak tak mówisz to na pewno tak będzie
Jak mi nie pójdzie z dwunastym to też liczę na szczęśliwą trzynastkę. Skoro siódemka była nieszczęśliwa to musi być jakaś sprawiedliwośćBella_Bella lubi tę wiadomość
Parsleyek wrote:Babysitter czyli opiekunką w domu możesz być bez kursu i szkoły - to zależy od rodzica choć są i tacy co stawiają niezłe wymagania - byłam kiedyś na takiej rozmowie w sprawie opieki nad dzieckiem a gość godzine ze mną siedział i nad moim CV rozprawiał!
Opiekunka dziecięca w żłobkach jest poszukiwana. Po takim kursie myślę, że nadawałabyś się do takiej pracy w żłobku. Ja jestem po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej i do przedszkola nawet mnie za bardzo nie chcą, bo lepiej być po przedszkolnej i wczesnoszkolnej.
Ale jeśli chodzi o finanse to tak jak pisałam raczej początkowo najniższa krajowa...
Hmmm,ale myślę że jak ty masz problemy z pracą w przedszkolu po pedagogice to ja tym bardziej...
Kurcze tak chciałam jakiś kurs a nie wiedziałam że to taki duży problem z wyborem...
-
Bella_Bella wrote:A 13cs? Może też być odpowiedni?
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Violet146 wrote:Hmmm,ale myślę że jak ty masz problemy z pracą w przedszkolu po pedagogice to ja tym bardziej...
Kurcze tak chciałam jakiś kurs a nie wiedziałam że to taki duży problem z wyborem...
Niektóre dziewczyny po moim kierunku pracują w przedszkolach, ale jak już się tam dostały to przeważnie też szły na jakąś podyplomówkę dodatkowo. Ja mam w CV napisane że jestem w trakcie doktoratu, a słyszałam że jak się ma za dużo to też się jest niemile widzianym
Rozumiem Cię, że nie wiesz co byś chciała robić. Ja pracuje co nieco na uczelni ale nie wiem czy chce tam zostać... Z dziećmi lepiej się czuje, ale wiadomo jeśli chodzi o pieniądze to nie ma tu pola do popisu. I tak się kółko zamykaViolet146 lubi tę wiadomość
pola89 wrote:Pewnie
Zresztą... każdy cykl może być odpowiedni!!! Dla każdej przewidziany jest indywidualnie szczęśliwy cyklpola89, Violet146, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Violet146 wrote:Tam z kąd pochodzę - czyli podkarpacie
pola89, Violet146 lubią tę wiadomość