X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Violet, skoro nie masz wymarzonej pracy, to może inaczej.. która jest najlepiej płatna?

Tu miałabym dobra prace jako pomoc w przedszkolu bym miała zawsze wolne wtedy co synek, ale chyba w Polsce nie bardzo mi się to przyda a co najbardziej opłacalne wy Mi powiedzcie haha bo ja nie wiem co teraz w Polsce najlepiej się opłaca a ja bardziej biorę pod uwagę Polskę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 12:26

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Tu miałabym dobra prace jako pomoc w przedszkolu bym miała zawsze wolne wtedy co synek, ale chyba w Polsce nie bardzo mi się to przyda a co najbardziej opłacalne wy Mi powiedzcie haha bo ja nie wiem co teraz w Polsce najlepiej się opłaca a ja bardziej biorę pod uwagę Polskę...

Child care to pewnie to samo co opiekunka dziecięca w PL - z tym pracy raczej w przedszkolu nie znajdziesz ale w żłobku tak. Przede wszystkim w żłobkach prywatnych, ale kokosów z tego nie będzie ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ale ok zero użalania się nad sobą muszę być twarda, i pomyśleć o czymś innym... Np.dalej nie wiem na jaki kurs się zdecydować...Co myślicie o kosmetyczne....? Został mi tydzień czasu więc muszę się wziąsc ostro za siebie...

Jaki kosmetyczny? Jestem z branży może pomogę wybrać ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja też myślę że 12cs jest odpowiedni ;) :P

A 13cs? Może też być odpowiedni? ;)

pola89, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Twoja szczęśliwa 13tka musi być! <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Child care to pewnie to samo co opiekunka dziecięca w PL - z tym pracy raczej w przedszkolu nie znajdziesz ale w żłobku tak. Przede wszystkim w żłobkach prywatnych, ale kokosów z tego nie będzie ;)

Tak chociaż Child care jest nieco lepszy od babysitter - Child care opieka bardziej przedszkolna a opiekunką do dziecka to babysitter, ale i tak tak jak piszesz po takim kursie w Polsce nic nie mogę...

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Kochani nie wiem czy lubię i nie wiem co bym chciała robić - wiem że to może śmieszne ale naprawdę nie wiem...

Pierwszy raz pomyślałam o Child care - tu mogłabym pracować w przedszkolu jako pomoc. W Polsce nie bardzo bo musiałabym ukończyć pedagogike, a myślałem jeszcze o obsługa klienta, kosmetyka, praca w biurze pomoc dentystyczna... Wszystkie trwają rok chyba że pójdę na kurs online to może krócej i też z certyfikatem...
    Nie wiem.... -

Edit szukam kursu gdzie będzie mi też łatwo znaleźć pracę w Polsce bo chciałbym wrócić za 2 lata...

W takim razie na kurs kosmetyczny bym nie szła. Chyba że chcesz się dalej szkolić w tym temacie to jak najbardziej ;) Kosmetyka rozwija się cały czas więc nie mogłabyś stanąć w miejscu bo ludzie cca nowości ;) A najlepiej jakaś szkoła nie kurs w tym temacie :) Jeśli masz chęci do dalszej edukacji w tym kierunku to możesz w to iść jak najbardziej. Ale jeśli chcesz skończyć na jednym kursie to za wiele Ci to nie da.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Twoja szczęśliwa 13tka musi być! <3

Jak tak mówisz to na pewno tak będzie <3

Parsleyek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    W takim razie na kurs kosmetyczny bym nie szła. Chyba że chcesz się dalej szkolić w tym temacie to jak najbardziej ;) Kosmetyka rozwija się cały czas więc nie mogłabyś stanąć w miejscu bo ludzie cca nowości ;) A najlepiej jakaś szkoła nie kurs w tym temacie :) Jeśli masz chęci do dalszej edukacji w tym kierunku to możesz w to iść jak najbardziej. Ale jeśli chcesz skończyć na jednym kursie to za wiele Ci to nie da.

Myślałam tylko o roku bo nie wiem co dalej...

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Tak chociaż Child care jest nieco lepszy od babysitter - Child care opieka bardziej przedszkolna a opiekunką do dziecka to babysitter, ale i tak tak jak piszesz po takim kursie w Polsce nic nie mogę...

Babysitter czyli opiekunką w domu możesz być bez kursu i szkoły - to zależy od rodzica ;) choć są i tacy co stawiają niezłe wymagania - byłam kiedyś na takiej rozmowie w sprawie opieki nad dzieckiem a gość godzine ze mną siedział i nad moim CV rozprawiał! :O

Opiekunka dziecięca w żłobkach jest poszukiwana. Po takim kursie myślę, że nadawałabyś się do takiej pracy w żłobku. Ja jestem po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej i do przedszkola nawet mnie za bardzo nie chcą, bo lepiej być po przedszkolnej i wczesnoszkolnej.

Ale jeśli chodzi o finanse to tak jak pisałam raczej początkowo najniższa krajowa...

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Myślałam tylko o roku bo nie wiem co dalej...

Jeśli chodzi o kosmetyke to w Polsce teraz kładą nacisk na dużo kursów i szkoły wyższe. Klienci niestety przyzwyczajaja się do tego, że kosmetolog ma mgr z przodu. Jest to uciążliwe, wiem po sobie bo strasznie drogie. Owszem, są małe saloniki gdzie są robione tylko paznokcie albo jakieś podstawowe rzeczy ale tam nic nie zarobisz. Bez doświadczenia też będzie Ci ciężko zacząć. Chyba że nie zależy Ci na dużym zarobku od razu to małymi kroczkami dojdziesz do celu ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jak tak mówisz to na pewno tak będzie <3

Jak mi nie pójdzie z dwunastym to też liczę na szczęśliwą trzynastkę. Skoro siódemka była nieszczęśliwa to musi być jakaś sprawiedliwość :P :) <3

l22nkrhmpu973w26.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Babysitter czyli opiekunką w domu możesz być bez kursu i szkoły - to zależy od rodzica ;) choć są i tacy co stawiają niezłe wymagania - byłam kiedyś na takiej rozmowie w sprawie opieki nad dzieckiem a gość godzine ze mną siedział i nad moim CV rozprawiał! :O

Opiekunka dziecięca w żłobkach jest poszukiwana. Po takim kursie myślę, że nadawałabyś się do takiej pracy w żłobku. Ja jestem po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej i do przedszkola nawet mnie za bardzo nie chcą, bo lepiej być po przedszkolnej i wczesnoszkolnej.

Ale jeśli chodzi o finanse to tak jak pisałam raczej początkowo najniższa krajowa...

Hmmm,ale myślę że jak ty masz problemy z pracą w przedszkolu po pedagogice to ja tym bardziej...

Kurcze tak chciałam jakiś kurs a nie wiedziałam że to taki duży problem z wyborem... :/

• pola89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Pewnie :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hmmm,ale myślę że jak ty masz problemy z pracą w przedszkolu po pedagogice to ja tym bardziej...

Kurcze tak chciałam jakiś kurs a nie wiedziałam że to taki duży problem z wyborem... :/

Niektóre dziewczyny po moim kierunku pracują w przedszkolach, ale jak już się tam dostały to przeważnie też szły na jakąś podyplomówkę dodatkowo. Ja mam w CV napisane że jestem w trakcie doktoratu, a słyszałam że jak się ma za dużo to też się jest niemile widzianym ;)
    Rozumiem Cię, że nie wiesz co byś chciała robić. Ja pracuje co nieco na uczelni ale nie wiem czy chce tam zostać... Z dziećmi lepiej się czuje, ale wiadomo jeśli chodzi o pieniądze to nie ma tu pola do popisu. I tak się kółko zamyka ;)

Violet146 lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Pewnie :)

Zresztą... każdy cykl może być odpowiedni!!! Dla każdej przewidziany jest indywidualnie szczęśliwy cykl <3

pola89, Violet146, Bella_Bella lubią tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet a gdzie dokładnie w Polsce będziesz/planujesz mieszkać?

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uo jezuniu, paczus!!!!! co ja pacze!!!

<3 <3 <3 <3

Kim87, Pączek lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Violet a gdzie dokładnie w Polsce będziesz/planujesz mieszkać?

Tam z kąd pochodzę - czyli podkarpacie

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Tam z kąd pochodzę - czyli podkarpacie
    Violet, niestety wydaje mi się, że pracy w Polsce nie ugrasz kursem.. :( Studia studia i tylko studia wchodzą w grę.. Albo mega dużo farta..

pola89, Violet146 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ