Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Absolutnie zakaz macania Nic nie ruszaj, bo się jajo obrazi
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Pączek wrote:Nie ruszaj !
Nie macaj !
Zakaz ! -
Pączek wrote:Robie wszystko po łebkach - w ogóle nie mam głowy do pracy dziś
Kochana będzie dobrze - twoje kreski były naprawdę ładne nie trzebabylo się nawet przyglądać więc jestem pewna ze masz juz Fasolcie...
Gratuluję
Pączek, Lubię_czekoladę, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Czyli jednak dobrze wykminiłam, żeby nie tykać Dobra, to nie wsadzam paluchów aż do @
Czyli 9 m-cy + jeszcze jakiś czasLubię_czekoladę, Pączek lubią tę wiadomość
-
A zabijając jakoś ten bezlitosny czas do wyniku Pączka
mam pytanie do Czekoladki i Pietruszki: Czy przed braniem aromka w ogóle nie miałyście owu? Tzn testy nie wychodziły, na monitoringu nic i po aromku od pierwszego cyklu owulacja się pojawiła?
Pietruszka Ty jeszcze brałaś clo i są jakieś różnice?
A dostajecie zastrzyki na pęknięcie? -
AniaŁ123 wrote:A zabijając jakoś ten bezlitosny czas do wyniku Pączka
mam pytanie do Czekoladki i Pietruszki: Czy przed braniem aromka w ogóle nie miałyście owu? Tzn testy nie wychodziły, na monitoringu nic i po aromku od pierwszego cyklu owulacja się pojawiła?
A dostajecie zastrzyki na pęknięcie?
Liczysz na wspomagacze? Myślisz, że wykaże Ci brak owu?AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Ja miałam jeden jedyny monitoring w Lutym 2016 roku i owulację wykazał, było jajo a potem płyn w zatoce ALE wydaje mi się, że to był jednorazowy wyjątek, bo ogólnie moje objawy wskazywały na cykle bezowulacyjne. Zwróciła mi uwagę na to Pani Endokrynolog, która powiedziała, że dwa tyg przed małpą mega bolące piersi to jest nieprawidłowość i wskazuje na cykl bezowulacyjny. Monitoring 2 cykle temu w klinice pokazał cykl bezowulacyjny.. Więc w sumie na dwoje babka wróżyła. Ja biorę Aromek drugi cykl i drugi cykl mam owulację W pierwszym cyklu potwierdził mi to monitoring i progesteron plus test, teraz test i czuję, że mam.. Czyli ruszyło od razu..
Liczysz na wspomagacze? Myślisz, że wykaże Ci brak owu?
Ja jestem pewna że nie mam owu, na wszystkich monitoringach jakie miałam wynik był jednoznaczny, progesteron też tak wskazywał. Zbieram informację o wspomagaczach, wcześniej myślałam, o tym clo, ale po Waszych doświadczeniach z aromkiem ten wydaje mi się ciekawszy i jeszcze ze względu na endometrium. Idę teraz na monitoring, ale tylko potwierdzić i od razu chciałabym zagadać o tym arokmuLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:A zabijając jakoś ten bezlitosny czas do wyniku Pączka
A dostajecie zastrzyki na pęknięcie?
Moja historia jest taka, że początkowo miałam testy owu z Allegro, które nic mi nie pokazywały - ale to były pierwsze miesiące starań więc luzik - nie przejmowałam się. Potem zaczęłam mierzyć temperaturę, na której skok niby był widoczny. Pokryło się to może z dwoma miesiącami kiedy akurat byłam u ginekologa i on tam niby za wiele nie widział a potem nagle bum - skok! Więc już kompletnie nie wiedziałam o co kaman. Gin na którego się zdecydowałam (i do którego nadal chodzę) od razu zasugerował sono hsg by sprawdzić czy jajowody drożne a potem postawił na stymulację.
Po 3 cyklach z clo - owulacja za każdym razem stwierdzona - raz przez poziom progesteronu, a kolejne dwa przez monitoringi. Trzeci cykl z clo miałam podany pregnyl bo pęcherzyki miały już ok 24mm. Efektu w postaci ciąży, jak widać - brak dlatego teraz gin zaeksperymentował z Aromkiem - nie wiem dlaczego, co zmieni - podobno nie psuje endometrium jak Clo. Na razie ufam swojemu lekarzowi. Ostatnio powiedział, że jak już nie będzie wiedział co ze mną zrobić to po prostu mi to powie. Na razie robi to co uważa za słuszne, to co może pomóc.
Taka oto moja krótka historiaAniaŁ123, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
AniaŁ123 wrote:Ja jestem pewna że nie mam owu, na wszystkich monitoringach jakie miałam wynik był jednoznaczny, progesteron też tak wskazywał. Zbieram informację o wspomagaczach, wcześniej myślałam, o tym clo, ale po Waszych doświadczeniach z aromkiem ten wydaje mi się ciekawszy i jeszcze ze względu na endometrium. Idę teraz na monitoring, ale tylko potwierdzić i od razu chciałabym zagadać o tym arokmu
-
Mam nadzieje że moja gin też będzie próbować do skutku
A co do temperatury, to ja tez miewałam normalne II fazy cyklu, a jednak owu nigdy nie było.
Uważam że pojawienie się owu to już super progres -
AniaŁ123 wrote:Mam nadzieje że moja gin też będzie próbować do skutku
A co do temperatury, to ja tez miewałam normalne II fazy cyklu, a jednak owu nigdy nie było.
Uważam że pojawienie się owu to już super progres
To Kochana, jak najbardziej Aromek czeka Dołączaj do naszego aromkowego klubu, hihiAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Jesteś pewna, że NIE masz owu.. przeczytałam, że jesteś pewna, że masz Zgubiłam gdzieś czytanie ze zrozumieniem Głupia czeko
To Kochana, jak najbardziej Aromek czeka Dołączaj do naszego aromkowego klubu, hihi
Taaak Ania, dołączaj do nas! do klubu Aromkowego i AmorkowegoAniaŁ123, Lubię_czekoladę, Tuliska lubią tę wiadomość
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Violet146 wrote:I bedzie Kochana
U wszystkich nas Czuję to dziś w bolącym plecuViolet146 lubi tę wiadomość
-
Pączek wrote:Myślisz że ja nie ?
Ja już tu świruję
To jest draństwo tyle czasu trzymać ludzi w niepewności
Wszystkie wspieramy Cię mentalnie i czekamy z Tobą!Kim87, Pączek, Lubię_czekoladę, Violet146 lubią tę wiadomość
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"