Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny, coś na ból dolnej części pleców znacie? Najgorzej jest jak poleżeć chwilę na plecach na twardszym łóżku, później się podnieść nie mogę. Zastanawiam się czy gorąca kąpiel by pomogła żeby wygrzac ten obszar ale też nie jestem przekonana do gorącej kąpieli w ciąży. Co myślicie?
    ja jak siedze na dupce w prscy dluzej to tez krzyz mnie boli...

Kimi ty serio z ta kapiela codziennie? podobno unikac kaza :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Powaga. Wiesz co to tylko gadanie jak dla mnie jak ja się tu konsultuje z gin to ona zawsze na mnie patrzy jak na wariatke jak pytam o takie rzeczy. Ciąża to wyjątkowy stan ale nie ma powodu aby nie wiadomo jak zmieniać życie Bo jestem w ciąży. Należy żyć normalnie. To słowa 2 moich gin. Jak ciąża słaba to poleci bo kichniesz. Jak zdrowa to nie ma bata aby vos się stało. Ja jestem mega zmarzluch woec u mnie letnia woda odpada

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Powaga. Wiesz co to tylko gadanie jak dla mnie jak ja się tu konsultuje z gin to ona zawsze na mnie patrzy jak na wariatke jak pytam o takie rzeczy. Ciąża to wyjątkowy stan ale nie ma powodu aby nie wiadomo jak zmieniać życie Bo jestem w ciąży. Należy żyć normalnie. To słowa 2 moich gin. Jak ciąża słaba to poleci bo kichniesz. Jak zdrowa to nie ma bata aby vos się stało. Ja jestem mega zmarzluch woec u mnie letnia woda odpada
    A kapie się bo nie mam maty w wanie a raz już przed ciążą orła wywinelam.

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 7 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A kapie się bo nie mam maty w wanie a raz już przed ciążą orła wywinelam.
    no ja tez zmarzluch i prysznic biore cieply zeby nie goracy. ty swoich lekarzy masz takich normalnych tam :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    no ja tez zmarzluch i prysznic biore cieply zeby nie goracy. ty swoich lekarzy masz takich normalnych tam :)
    Kochana normalnych czy nie. Kiedyś nie zwracano uwagi na take pierdoly i dzieci się rodziły :-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja kąpiel codziennie i to w wrzątku. Co do pleców znam kochana problem . Ciąża. Mój mnie masuje

Czyli info o krwotoku i złym wpływie rozszerzonych naczyń podczas gorącej kąpieli to bajka? Jejku ale się cieszę :D Zaraz idę w takim razie na pół godzinną gorącą kąpiel... Już czuję ten relaks :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czyli info o krwotoku i złym wpływie rozszerzonych naczyń podczas gorącej kąpieli to bajka? Jejku ale się cieszę :D Zaraz idę w takim razie na pół godzinną gorącą kąpiel... Już czuję ten relaks :)
    Kochana jak dla.mnie tak. Ja się kapie od początku i nic mi nie jest. Nie powinno się brać kąpieli gdy się plami bądź krwawi ale jak.ciąża ok to.dlaczego niby nie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:36

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana jak dla.mnie tak. Ja się kapie od początku i nic mi nie jest. Nie powinno się brać kąpieli gdy się plami bądź krwawi ale jak.ciąża ok to.dlaczego niby nie ?

Masz rację. Dla mnie gorąca kąpiel to największy relaks i wyciszenie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 8 marca 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi cos lekarz gadal o teratogennym wplywie na plod itd ale juz przebolalam jakos te kompiele. jak wieczorem mnie mndli albo wymiotuje to marze zeby sie jak najszybciej polozyc :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudzie współczuję ci ze musisz marznac pod ciepłym prysznicem. Ja się we wrzątku nie kąpie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środę ja chcę już weekend :-D

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 8 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski <3 ktos ma jakies wiesci od Pietruszki?

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie żadnych wieści.

Mam kolejne pytanie z cyklu "dziwne" :D
    Co myślicie na temat jedzenia grzybów w ciąży? Jakieś pierogi z grzybami i kapustka? Bułki z grzybkami i kapustą? Pizza? Jakieś sosy z grzybami? Itp. Ja osobiście uwielbiam grzyby i nie mówię o pieczarkach ;) Po prostu właśnie pierożki z grzybami czy takie bułeczki z Biedronki z kapustą i grzybami. Obilo mi się o uszy ze lepiej nie jeść. No ale przecież nie jem co dzień. i nie dużo. Tak jak Kimiś kiedyś powiedziała kiedyś nie patrzyli na takie rzeczy. Jakie jest Wasze zdanie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    hej laski <3 ktos ma jakies wiesci od Pietruszki?

<3 żyje, słaba jestem
    Mam Endometrioze. Torbiel została usunięta,a ogniska wypalone bo już zaczęły się robić na drugim jajniku,
    jajowody były drożne

Kim87, czekajacanacud1, Bella_Bella, Tuliska, pola89, Violet146 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Na razie żadnych wieści.

Mam kolejne pytanie z cyklu "dziwne" :D
    Co myślicie na temat jedzenia grzybów w ciąży? Jakieś pierogi z grzybami i kapustka? Bułki z grzybkami i kapustą? Pizza? Jakieś sosy z grzybami? Itp. Ja osobiście uwielbiam grzyby i nie mówię o pieczarkach ;) Po prostu właśnie pierożki z grzybami czy takie bułeczki z Biedronki z kapustą i grzybami. Obilo mi się o uszy ze lepiej nie jeść. No ale przecież nie jem co dzień. i nie dużo. Tak jak Kimiś kiedyś powiedziała kiedyś nie patrzyli na takie rzeczy. Jakie jest Wasze zdanie :)
    Ja jem pieczary. Ewentualnie grzyby z wiadomego źródła a nie kupione przy drodze.
    Bella zakaz jest jak nie wiesz skąd i od kogo pochodzą grzyby. Chodzi o to aby się nie zatruć. Rzeczy typu gotowe bądź suszone grzyby sklepowe są bezpieczne.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    <3 żyje, słaba jestem
    Mam Endometrioze. Torbiel została usunięta,a ogniska wypalone bo już zaczęły się robić na drugim jajniku,
    jajowody były drożne
    Kochana to teraz dużo zdrówka i czekamy na grocha. Odpoczywaj bejbe i się nie przemeczaj ♡♡♡

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde te zakazy w ciąży to na prawde z czasów średniowiecza. To nie to nie tamto nie. Najlepiej to lewitiwac całe 9 mc aby czasem nie zaszkodzić :-D

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    <3 żyje, słaba jestem
    jajowody były drożne

Odpoczywaj dużo Kochana <3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 8 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie ojebalam krokieta z kapusta i grzybami nie wiem czy grzyb czy pieczara. oczywiscie gotowe kupione na wage i nawet nie mam zadnych wyrzutow taka mialam ochote ze byn jeszcze zjadla slinka mi cieknie :D

Bella_Bella lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 8 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    <3 żyje, słaba jestem
    jajowody były drożne
    super to teraz wydbrzej i ooooogiieeennn <3

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ