Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety czeka mnie jutro wizyta u lekarza. Na gardło nic nie pomaga, jest coraz bardziej czerwone i zaognione, migdał z lewej strony pokryty białym nalotem... Podejrzewam, że to angina W nocy ból tak się zaostrzyl, że nic nie spałam praktycznie bo bardzo boli jak oddycham... Od 5:00 już nawet nie próbowałam zasnąć. Jest tragicznie... Ani płukanie wodą z solą, ani tantum verde, ani miód, nic nie pomaga... Już mam dość. Jeszcze dzisiejszy dzień i kolejną bezsenna noc muszę jakoś przeżyć...
-
Bella_Bella wrote:Niestety czeka mnie jutro wizyta u lekarza. Na gardło nic nie pomaga, jest coraz bardziej czerwone i zaognione, migdał z lewej strony pokryty białym nalotem... Podejrzewam, że to angina W nocy ból tak się zaostrzyl, że nic nie spałam praktycznie bo bardzo boli jak oddycham... Od 5:00 już nawet nie próbowałam zasnąć. Jest tragicznie... Ani płukanie wodą z solą, ani tantum verde, ani miód, nic nie pomaga... Już mam dość. Jeszcze dzisiejszy dzień i kolejną bezsenna noc muszę jakoś przeżyć...Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Wróciłam. Na szczęście nie ma stanów ropnych, jest mocne zaczerwienienie i podrażnienie, mam brać paracetamol przez 3 dni, jak nie pomoże to ewentualnie do rodzinnego a najlepiej to do prowadzącego lekarza. Jutro będę u mojej na wizycie to wspomnę o tym jak sie czuje.
Tak w ogóle to mnie wkurzyl lekarz na dzień dobry bo oni w ogóle nie powinni mnie przyjmować bo w ciąży jestem a oni się nie znają... Łaskawie mnie osluchal i sprawdził gardło. Na szczęście nic poważnego bo na pewno nie dałby mi antybiotyku. No kurczę, to ja mam iść do ginekologa z gardłem dlatego, że w ciąży jestem? Ja pierdziele no masakra jakaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 14:07
-
Bella ja juz dzisiaj widziałam na fb ze lekarz odmówił dziewczynie zdjęcia szwu BI MA DZISIAJ WOLNE. Siedział i plotkowa z pigulami na oddziale. Nic mnie nie zdziwi. Niech jutro cie obejrząMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
O cholibka Bella ale Cię choróbsko wzięło. Marsz do łóżka i nie wystawiać nosa spod kołdry! Duuuża ilość cytryny, ciepłej herbaty, miodku i imbiru. Do tego jak już ten pseudolekarz zapisał Ci ten paracetamol to łykaj, ale bardzo dobrze że masz jutro wizyta u gina. Idealnie się wręcz złożyło. Napewno coś doradzi
Przełamałam się i dokonałam pierwszego zakupu dla Maluszka Natrafiłam na ręcznik bambusowy na promocji i nie mogłam się powstrzymać Oczywiście najpierw kilka razy zapytałam Małża czy napewno powinnam go kupować hehepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:O cholibka Bella ale Cię choróbsko wzięło. Marsz do łóżka i nie wystawiać nosa spod kołdry! Duuuża ilość cytryny, ciepłej herbaty, miodku i imbiru. Do tego jak już ten pseudolekarz zapisał Ci ten paracetamol to łykaj, ale bardzo dobrze że masz jutro wizyta u gina. Idealnie się wręcz złożyło. Napewno coś doradzi
Przełamałam się i dokonałam pierwszego zakupu dla Maluszka Natrafiłam na ręcznik bambusowy na promocji i nie mogłam się powstrzymać Oczywiście najpierw kilka razy zapytałam Małża czy napewno powinnam go kupować hehe
Pije syrop z cebuli, mleko z masłem i miodem, herbatę z cytryną i syropem malinowym litrami już pije. Plukam gardło wodą z solą i nawet jem kanapki z czosnkiem. Teraz doszedł ten paracetamol. Mam nadzieję, że jutro poczuje się lepiej.
Super, że coś dla Maluszka już jest. A te bambusowe to są jakieś specjalne? Lepsze? -
Bella_Bella wrote:Pije syrop z cebuli, mleko z masłem i miodem, herbatę z cytryną i syropem malinowym litrami już pije. Plukam gardło wodą z solą i nawet jem kanapki z czosnkiem. Teraz doszedł ten paracetamol. Mam nadzieję, że jutro poczuje się lepiej.
Super, że coś dla Maluszka już jest. A te bambusowe to są jakieś specjalne? Lepsze?
Kuruj się, kuruj :* No podobno lepsze. Ogólnie czytałam, że właśnie że względu na te włókna bambusowe ich największą zaletą jest delikatność. Są bardzo chłonne i szybko wysychają. Dodatkowo nie mechacą się i nie niszczą po wielokrotnych praniach. Gdzieś było napisane że są antyalergiczne i grzybobójcze. Jak przyjdzie to zobaczę czy warto w nie inwestowaćBella_Bella lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro wrote:Kuruj się, kuruj :* No podobno lepsze. Ogólnie czytałam, że właśnie że względu na te włókna bambusowe ich największą zaletą jest delikatność. Są bardzo chłonne i szybko wysychają. Dodatkowo nie mechacą się i nie niszczą po wielokrotnych praniach. Gdzieś było napisane że są antyalergiczne i grzybobójcze. Jak przyjdzie to zobaczę czy warto w nie inwestować
Daj znaćCaro lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Daj znać
Pewnie Podejrzewam, że będzie w przyszłym tygodniu. Chyba, że mnie Poczta Polska zaskoczypoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
hej
Jak się macie kochane?
Bella
Wracaj do zdrówka :* pisz jak po wizycie
Donoszę, że umówiłam się na usg połówkowe 12.06. - to będzie mój 20t5d, myślę, że będzie ok chciałam tydzień wcześniej, ale wszystkie terminy były już zajęte, więc zdecydowałam się na ten już nie mogę się doczekać tej wizyty mam nadzieję, że moje przepływy maciczne się poprawią... bo wyczytałam straszne rzeczy na różnych forach włącznie z uduszeniem dziecka w macicy i o dużo wcześniejszych cesarkach dla ratowania dziecka (nawet 24 tydzień!!!) i innych takich przerażających rzeczach Staram si ę takie myśli odsuwać od siebie i wierzę, że wszystko się unormuje i będzie dobrze w końcu nie mogę stresować siebie i maleństwa
Pozdrawiam wszystkie Was bardzo cieplutko :*Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Jesteśmy już po wizycie. Bobo nadal nie pokazało czy jest chłopcem czy dziewczynką Ma niecałe 200 gram (19.. g, nie pamiętam dokładnie ile) Na szczęście moja infekcja nie dotarła do Maleństwa, wszystko sprawdzone serduszko, ilość wód itp. Jeśli chodzi o moje bóle pleców to najprawdopodobniej ucisk na nerwy lub początek rwy kulszowej, niestety nic z tym nie możemy zrobic a diagnozowanie dopiero po ciąży. Niestety bóle mogą się nasilac Najbardziej się cieszę z tego, że moje przeziębienie nie wpłynęło na Maleństwo.
pola89, Caro, Kim87, czekajacanacud1, MMadziula lubią tę wiadomość
-
pola89 wrote:hej
Jak się macie kochane?
Bella
Wracaj do zdrówka :* pisz jak po wizycie
Donoszę, że umówiłam się na usg połówkowe 12.06. - to będzie mój 20t5d, myślę, że będzie ok chciałam tydzień wcześniej, ale wszystkie terminy były już zajęte, więc zdecydowałam się na ten już nie mogę się doczekać tej wizyty mam nadzieję, że moje przepływy maciczne się poprawią... bo wyczytałam straszne rzeczy na różnych forach włącznie z uduszeniem dziecka w macicy i o dużo wcześniejszych cesarkach dla ratowania dziecka (nawet 24 tydzień!!!) i innych takich przerażających rzeczach Staram si ę takie myśli odsuwać od siebie i wierzę, że wszystko się unormuje i będzie dobrze w końcu nie mogę stresować siebie i maleństwa
Pozdrawiam wszystkie Was bardzo cieplutko :*pola89 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Dziewczyny, śpieszę donieść że będzie najprawdopodobniej dziewczynka Poza tym wszystko ok. Krwiak powoli się wchłania, szyjka ładna i zamknięta. Kolejna wizyta 16.05 i 30.05
pola89, Bella_Bella, czekajacanacud1, Violet146 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)